آشنایی با کارآفرینان برتر و استارت آپ هابلاگ
عناوین محتوای این صفحه
()

در این مقاله از دکتر گرافیک، قصد داریم به زندگی نامه یکی از موفق ترین کارآفرینان دنیا بپردازیم، لری پیج!!

لری پیج یکی از موفق ترین کار آفرینان آمریکایی است که به همراه سرگی برین، توانستند با راه اندازی موتور جستجوگری در سال ۱۹۹۸ میلادی (۱۳۷۸ شمسی) که امروزه به نام گوگل شناخته می شود، به شهرت برسند. در ادامه به بررسی بیشتر زندگی این کارآفرین بزرگ می پردازیم. با ما همراه باشید.

 

آشنایی با لری پیج کارآفرین برتر و موسس گوگل

 

همچنین برای مطالعه زندگی نامه دیگر کارآفرینان، به صفحه آشنایی با کارآفرینان برتر و استارت آپ ها مراجعه کنید.

 

 

آشنایی با لری پیج کارآفرین برتر و موسس گوگل

 

دوران کودکی و تحصیل:

لری پیج با نام کامل «لارنس ادوارد پیج» 26 مارس سال 1973 میلادی در شهر لنسینگ، مرکز ایالت میشیگان آمریکا، متولد شد. پدرش کارل پیج، پروفسور علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی دانشگاه میشیگان بود و مادرش گلوریا پیج، در دانشکده لیمن بریج همان دانشگاه برنامه نویسی کامپیوتر تدریس میکرد. زمینه کاری پدر و مادر باعث شده بود خانه آن ها پر از کامپیوتر های شخصی نسل اول و مجلات علمی باشد. همین امر از دوران کودکی در شکل‌گیری علاقه وی به این مبحث تأثیر به‌سزایی داشت. لارنس از همان سال‌های ابتدایی زندگی علاقه زیادی به فناوری‌های نوین نشان می‌داد.

زمانی که لری پیج نوجوان بود، بعد از این که از مدرسه به خانه باز می گشت، مطالعات کتاب های غیر درسی و مجلات از کار هایی بود که او انجام می داد. لری روحیه ای خلاقانه و نوآوری داشت و همچنین دوست داشت در همه زمینه های فرهنگی سر رشته داشته باشد. به همین خاطر در نوجوانی، لری برای آموزش فلوت و آهنگسازی، به آموزشگاه های مربوطه می رفت.

لری دوران دبستان خود را بین سال های 1975 تا 1979 در مدرسه اوکموس مونتسوری میشیگان گذراند و پس از آن وارد دبیرستان ایست لنسینگ شد؛ جایی که دو تابستان متوالی در مرکز هنری آن به نام Interlochen به عنوان نوازنده حرفه ای ساکسفون هنرنمایی کرد. او در سال 1991 از دبیرستان فارغ التحصیل شد. لری در دوره نوجوانی کتابی درباره زندگی مخترع درخشان، نیکلا تسلا خواند و به شدت مجذوب او شد. در واقع تسلا شخصیت الهام بخش او در پیشرفت هایش بود.

 

آشنایی با لری پیج کارآفرین برتر و موسس گوگل

 

دوران جوانی و تحصیل در دانشگاه:

لری پیج برای ادامه تحصیل، به دانشگاه میشیگان رفت و رشته مهندسی کامپیوتر را برای تحصیل انتخاب کرد. او در هنگام تحصیلش توانست یک پلاتر را ابداع کند که با قطعات لگو و به واسطه کارتریج، با هزینه کم پوستر های بزرگی را چاپ کند.

همچنین او یک طرح کسب‌ و کار موفق هم برای یک شرکت نرم ‌افزاری نوشت که از برنامه‌ های کامپیوتری برای نواختن موسیقی سینتی ‌سایزر استفاده می ‌کرد.

لری پس از اخذ مدرک کارشناسی در رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه میشیگان، برای ادامه به تحصیل به سانفرانسیسکو رفت تا در دانشگاه استنفورد و در رشته علوم کامیپوتر تحصیل کند. لری در این دانشگاه با دانشجویی به نام سرگی برین آشنا شد. لری پیج برای پایان نامه خود در مقطع دکتری، در مورد ویژگی های ریاضی شبکه جهانی وب و آگاهی در مورد ویژگی های لینک آن به عنوان گرافی بزرگ، را برای دفاعیه انتخاب کرد.

تری وینوگراد یکی از کسانی بود که برای تهیه این ارائه، به لری پیج کمک کرد و لری برای تمجید از او، در سال 2008 میلادی او را به عنوان مشاور برگزید.

 

 

تاسیس گوگل

لری پیج و سرگی برین در سال 1995 ابتدا به عنوان یک پروژه دانشجویی، موتور جست و جویی طراحی کردند که نتایج را بر اساس تعداد بازدید مخاطبین مرتب می‌کرد؛ چرا که معتقد بودند نتایج پر مخاطب، احتمالاً کاربردی تر بوده‌اند.

موتور جست و جوی مذکور که در سال 1996 فعال شد، ابتدا «BackRub» نام داشت اما پیج و برین نهایتاً نام «Google» را با الهام از مفهوم ریاضی «Googol»  (که به عدد 1 با 100 صفر جلوی آن اشاره دارد) برای آن انتخاب کردند که نشانگر هدف اصلی آنها، یعنی طبقه‌بندی عظیم اطلاعات موجود بر بستر اینترنت است.

 

آشنایی با لری پیج کارآفرین برتر و موسس گوگل

 

آنها برای توسعه این سرویس و تحقق رویایشان نیاز به منابع مالی زیادی داشتند تا اینکه اندی بکتولشیم، بنیان‌گذار شرکت سان مایکروسیستمز، پتانسیل واقعی دستاورد آن‌ ها را دید و چکی به مبلغ یک‌ صد هزار دلار در وجه شرکت گوگل نوشت؛ در حالی‌که شرکتی به نام گوگل هنوز وجود خارجی نداشت.

از این زمان پیج و برین تلاش‌ هایشان را برای جذب سرمایه و گسترش کسب‌ و کار خود دو چندان کردند و توانستند با کمک آشنایان، حدود یک‌ میلیون دلار وام بگیرند که سرمایه‌ اولیه شرکت شد. اولین دفتر مرکزی شرکت در گاراژ یکی از دوستان آن‌ ها در منلو پارک کالیفرنیا افتتاح شد. در آن زمان نسخه‌ بتای موتور جستجو آن ‌ها قادر بود روزانه 10 هزار جستجو را پردازش کند.

پس از جذب 1 میلیون دلار سرمایه از طریق خانواده، دوستان و سایر سرمایه‌گذاران، پیج و برین کمپانی گوگل را در سال 1998 راه اندازی کردند. در این میان «اندی بچتولشیم» هم مؤسس «Sun Microsystems» نقش به سزایی در شکل‌گیری گوگل داشت چرا که به تنهایی 100 هزار دلار سرمایه را در اختیار پیج و برین گذاشت. از آن زمان تا کنون گوگل همواره محبوب‌ترین موتور جست و جوی اینترنتی دنیا بوده و روزانه از میلیاردها جستجو توسط مردم و سازمان‌ها میزبانی می‌کند.

در سال 2002 یاهو یکی از غول‌های دنیای اینترنت محسوب می‌شد و سعی داشت گوگل را بخرد. این موتور جستجو در آن زمان به سرعت در حال رشد بود و یک کسب و کار پرپتانسیل و به نحوی رقیب یاهو به حساب می‌آمد. این شرکت در نهایت با یک پیشنهاد 3 میلیارد دلاری به سراغ مدیران گوگل رفت، اما لری پیج و سرگی برین به دنبال فروش نبودند.

لازم به اشاره است که مقر اصلی گوگل هم اکنون در قلب سیلیکون ولی کالیفرنیا و در منطقه ماونتین ویو قرار دارد. همچنین جالب است بدانید که پس از عرضه عمومی سهام گوگل در سال 2004 میلادی، لری پیج و سرگی برین ثروت هنگفتی به دست آوردند و به جمع میلیاردرهای دره سیلیکون پیوستند.

 

 

دیگر فعالیت ها

یکی از مهم‌ترین پیش‌بینی‌های لری پیج در گوگل پیش‌بینی ظهور و موفقیت صنعت رایانش موبایلی بود. او در سال 2005 استارتاپ کوچکی به نام اندروید را با پرداخت 50 میلیون دلار خرید و حتی چیزی در این باره به اریک اشمیت، مدیرعامل وقت گوگل نگفت. او به شدت باور داشت که «اندی رابین»، هم‌بنیان‌گذار اندروید می‌تواند کمک بزرگی به این شرکت برای ورود به بازار موبایل بکند.

چندین سال بعد، اندروید به محبوب‌ترین سیستم عامل دنیای موبایل تبدیل شد. در سال 2008 گوشی HTC Dream به عنوان اولین تلفن همراه اندرویدی دنیا به بازار آمده و آغازگر مسیر توسعه اولین سیستم عامل موبایلی متن باز دنیا شد.

کمپانی گوگل در سال 2006 سهام محبوب‌ترین وبسایت اشتراک ویدیوی اینترنتی یعنی «یوتیوب» را به قیمت 1.65 میلیارد دلار خریداری کرد و با این کار عملاً بزرگترین مرجع انتشار و تماشای کلیپ‌های ویدیویی را در اختیار گرفت.

به دنبال استخدام چندین توسعه‌دهنده از شرکت موزیلا توسط پیج و برین، و با پیشنهاد ساندار پیچای، گوگل در سال 2008 پروژه‌ای را شروع کرد تا یک مرورگر وب جدید بسازد. این در حالی بود که مدیرعامل وقت گوگل، اریک اشمیت، مخالف ورود دیرهنگام این شرکت به عرصه رقابت در حوزه مرورگرها بود.

این پروژه در نهایت به ساخت مرورگر کروم منتهی شد که یکی از اولین موفقیت‌های تجاری مهم ساندار پیچای بود و سرانجام به او کمک کرد تا از مدیر ارشد محصول به مدیرعامل شرکت تبدیل شود.

در سپتامبر 2013 لری پیج رتبه 13 ثروتمندترین آمریکایی‌ها را در فهرست فوربز از آن خود کرد و یک ماه بعد در جایگاه هفدهم قدرتمندترین افراد مرجع مذکور قرار گرفت. در این مدت لری پیج به عنوان مدیر اجرایی گوگل، در کنار سرگی برین مدیر پروژه‌های ویژه شرکت و اریک اشمیت رئیس اجرایی هیئت مدیره، عهده‌دار مدیریت فعالیت‌های روزمره کمپانی و پیشبرد برنامه‌ها بود.

پیج و برین در تاریخ 10 آگوست 2015 شرکت جدیدی تحت عنوان «آلفابت» را تأسیس کردند تا یک پله بالاتر از گوگل به مسائل مربوط به این شرکت و سایر زیرمجموعه‌ها نظارت کند. لری پیج در کمپانی جدید پست مدیریت اجرایی را در اختیار گرفت و ریاست آلفابت نیز به سرگی برین رسید؛ در این بین بالاترین مقام اجرایی گوگل نیز به «ساندار پیچای» اعطا شد.

 

آشنایی با لری پیج کارآفرین برتر و موسس گوگل

 

 

برخی از پروژه‌های گوگل تحت رهبری لری پیج

سال 2004: گوگل شبکه اجتماعی «Orkut» را راه اندازی کرد و سرویس «Google Desktop search» را معرفی نمود.

سال 2005: گوگل مپس (نقشه‌های گوگل)، سرویس Reader، بلاگر موبایل و iGoogle در این سال عرضه شدند.

سال 2006: یوتیوب خریداری شد و امکان چت از طریق جیمیل ارائه گردید.

سال 2007: گوگل با چاینا موبایل و Salesforce.com وارد شراکت شد. کمپانی مورد بحث همچنین طی قراردادی نرم افزارهای آموزشی خود را برای هزاران دانش آموز محروم در کشورهای رواندا و کنیا رایگان کرد.

سال 2008: سرویس Google Sites و نسخه جدیدی از Google Earth عرضه شد. همچنین گوگل پلتفرم تجمیع اطلاعات سلامت فردی «Google Health» را معرفی کرد که به دلیل عدم دستیابی به اهداف مورد انتظار، در سال 2011 کنار گذاشته شد.

سال 2009: نسخه مک اپلیکیشن پیکاسا به همراه «Google Latitude» در این سال منتشر شدند. شرکت سرمایه گذاری «Google Ventures» که از کمپانی های نوپا در عرصه تکنولوژی حمایت می‌کند نیز در همین سال تأسیس شد.

سال 2010: گوگل موتور جست و جوی «Aardvark» و سرویس ادیت عکس آنلاین «Picnik» را خریداری کرد.

 

 

افتخارات لری پیج

سال 2002: لری پیج و سرگی برین توسط MIT در لیست 100 نوآور برتر جهان که کمتر از 35 سال سن دارند (موسوم به TR100) قرار گرفتند.

سال 2002: مجمع جهانی اقتصاد عنوان «رهبری برای آینده» را به لارنس ادوارد پیج اعطا کرد.

سال 2004: لری پیج و سرگی برین جایزه مشهور بنیاد مارکونی را از آن خود کردند که تنها به خدمات بسیار ارزشمند در زمینه علم و تکنولوژی اهدا می‌شود. این دو همچنین به عنوان همکاران بنیاد مذکور در دانشگاه کلمبیا انتخاب گردیدند.

 

 

ثروت

بر اساس شاخص میلیاردر های بلومبرگ، تا نوامبر 2024 دارایی خالص تخمینی پیج 160 میلیارد دلار است که او را جزو 10 شخص ثروتمند جهان می کند.

سپاس از اینکه تا پایان این مطلب با ما همراه بودید.

این مطالب چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز بدید

میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها

تگ ها:

آخرین مطالب بروز شده ...
Picture of Reza

Reza

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *