مرجعی لذت بخش برای طراحان وب و گرافیک

عناوین محتوای این صفحه

در این مقاله از دکتر گرافیک، به سوال “RSS چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟” پاسخ خواهیم داد.

همان‌طور که می‌دانید میلیون‌ها سایت در دنیا وجود دارند که توسط وردپرس پایه‌ریزی و طراحی شده‌اند. ممکن است برای کاربران این سایت‌ها جذاب باشد که به‌روزرسانی‌های خودکار محتوا را از سایت‌های محبوب خودشان دریافت کنند که این موضوع از طریق RSS Feeds برای آن‌ها امکان‌پذیر خواهد بود. اما واقعا RSS چیست و چطور باید از آن استفاده کنیم؟

هر سایت وردپرسی به‌صورت اتوماتیک RSS Feeds را برای محتوا و نظرات منتشر می‌کند. اگر شما هم به دنبال این هستید که اطلاعات مفیدی در رابطه با RSS Feeds به‌دست بیاورید، این مقاله را از دست ندهید. ما در این مقاله نه تنها به شما توضیحاتی در خصوص RSS خواهیم داد بلکه تمامی مزایا و نحوه استفاده از آن را هم برای شما بررسی خواهیم کرد.

 

مقالات مرتبط

آموزش افزودن دکمه اشتراک گذاری به RSS وردپرس

حل مشکل رایج در Feed وردپرس

غیرفعال کردن Feed وردپرس با روش های مختلف

 

 

RSS چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

خب اول بریم سراغ معرفی این ابزار جذاب و کاربردی، Really Simple Syndication که به‌اختصار به آن RSS گفته می‌شود به‌عنوان خوراک یا خوراک خبری شناخته می‌شود. با یک مثال ساده خوراک RSS را برای شما توضیح خواهیم داد.

 

RSS چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

 

فکر کنید که محتوای یک سایت برای شما جذاب است و می‌خواهید به‌محض اینکه آن سایت یک پست جدید را منتشر می‌کند، شما از آن اطلاع پیدا کنید. بیایید قبول کنیم که چک کردن هرروز یک سایت برای بررسی پست‌های جدید نه تنها خسته‌کننده است بلکه وقت زیادی هم از شما می‌گیرد. RSS Feeds به شما در این زمینه کمک می‌کند و شما را از آخرین به‌روزرسانی سایت‌های موردنظرتان باخبر می‌سازد.

RSS به ناشران اجازه می‌دهد تا محتوای سایت خودشان را به‌طور خودکار در انجمن بگذارند؛ به‌طوری‌که مردم می‌توانند آن را در صندوق‌های پستی یا دیگر ابزارها مشاهده کنند. RSS عموماً ساختار XML دارد که شامل متن کامل یا خلاصه همراه با جزییاتی مانند تاریخ منتشرشده، نام نویسنده و … است.

RSS Feed را می‌توان با استفاده از برنامه‌هایی مانند “آر اس اس خوان”، “خواننده خوراک”، و یا “خبرخوان” که مبتنی بر وب و دسکتاپ یا حتی موبایل است اجرا کرد. خوراک RSS زیر را ببینید:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<channel>
    <title>WPBeginner</title>
    <link>http://www.wpbeginner.com</link>
    <description>Beginner's Guide for wordpress</description>
    <lastBuildDate>Tue, 02 Apr 2013 14:13:37 +0000</lastBuildDate>
    <language>en-US</language>

    <item>
        <title>How to Fix WordPress Posts Returning 404 Error</title>
        <link>http://feeds.wpbeginner.com/wpbeginner/</link>
        <pubDate>Tue, 02 Apr 2013 11:58:18 +0000</pubDate>
        <dc:creator>Editorial Staff</dc:creator>
        <category><![CDATA[Tutorials]]></category>
        <guid isPermaLink="false">http://www.wpbeginner.com/?p=10968</guid>

        <description><![CDATA[<p>Description of post goes here...]]></description>
        <content:encoded><![CDATA[<p>Post goes here....]]></content:encoded>
    </item>

 

بسیاری از سیستم‌های مدیریت محتوای وب مانند وردپرس، برای پشتیبانی از فید RSS ساخته‌شده‌اند. به‌طور پیش‌فرض هر صفحه سایت شما با استفاده از انتشار وردپرس که شامل یک برچسب متا است به محل خوراک RSS وب‌سایت شما اشاره دارد. شما می‌توانید RSS feeds را غیرفعال کنید. البته این کار را به بعد از خواندن این مقاله موکول کنید، شاید این مقاله نظر شما را تغییر داد!

 

 

مزایای RSS چیست؟

RSS برای هر دو طرف یعنی کاربر و سایت مزایای زیادی دارد که در اینجا برخی از مهم‌ترین موارد را برای شما ذکر خواهیم کرد.

مهم‌ترین مزیت RSS Feed این است که دنبال کردن سایت و محتوای شما برای کاربر بسیار ساده و راحت خواهد شد و شما این امکان را خواهید داشت که به‌روزرسانی از وبلاگ یا وب‌سایت خود را به‌طور مستقیم در مرورگر وب خود (به‌جز گوگل کروم)، Feed reader، برنامه‌های کاربردی دسکتاپ، و بسیاری از دستگاه‌های دیگر دریافت کنید.

 

RSS چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

 

همچنین با استفاده از RSS Feed دیگر نیازی نیست مشترکین، آدرس وب‌سایت شما را به یاد داشته باشند؛ چراکه کاربر قادر خواهد بود مطالب موردنظر خود را در یک محل مرکزی که تمامی وب‌سایت‌ها قرار دارند به‌صورت یک باره بخواند.

ویژگی بسیار مهم دیگر این است که مطالب سایت شما قابل‌حمل خواهند شد و مشترکین و کاربران این قابلیت را خواهند داشت که پست‌ها را به‌صورت آفلاین بخوانند.

علاوه‌براین، مشترکین RSS احتمال بیشتری برای به اشتراک گذاشتن مطالب خود در شبکه‌های اجتماعی دارند. با استفاده از فید RSS، شما می‌توانید مشترک وب‌سایت‌های موردعلاقه خود شوید و همه آن‌ها را در یک مکان بخوانید. به‌عنوان یک ناشر محتوا، این به شما کمک می‌کند که به‌سرعت از اخبار وبلاگ سایت‌های موردعلاقه خود، اطلاع یابید.

همچنین شما قادر به مرتب کردن لیست‌های خواندن خود، به دسته‌ها و گروه‌های جداگانه خواهید بود. با استفاده از RSS، شما واقعاً می‌توانید زمان خواندن خود را به حداکثر برسانید و زمان زیادی را برای خود ذخیره کنید.

پس اگر یک سایت وردپرسی دارید RSS می‌تواند به شما کمک کند تا به‌راحتی محتوای سایت خود را توزیع کنید.

 

 

چگونه از RSS استفاده کنیم؟

شما برای اینکه بتوانید از خوراک RSS در سایت وردپرسی خود استفاده کنید نیاز به Feed reader یا همان خواننده خوراک دارید. Feed reader درواقع یک برنامه‌ای است که خوراک را از چندین وب‌سایت، در یک رابط واحد جمع‌آوری و گروه‌بندی می‌کند.

کارکرد این برنامه بسیار ساده است و تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که با استفاده از فیدخوان در سایت‌های موردنظرتان مشترک شوید. پس‌ازآن هر بار که این سایت‌ها یک پست جدید را منتشر می‌کنند، Feed reader محتوای آن پست را برای شما بارگیری می‌کند.

هر یک از این Feed reader ها تنظیمات مختص به خودشان را دارند و ممکن است به نسبت نرم‌افزاری که استفاده می‌کنید توسط تلفن و یا ایمیل، این اطلاعیه‌ها برای شما ارسال شود.

شما این امکان را دارید که از طریق سایت Feedly، آخرین اخبار از پست‌های هر سایتی را به‌صورت خودکار دریافت کنید.

 

 

اضافه کردن سایت‌‌ به Feedly

برای این کار در ابتدا باید وارد سایت Feedly شوید و در قسمتی که در تصویر زیر برای شما مشخص‌شده است، اسم سایت موردنظر خود را وارد کنید و پس‌ازآن “/feed” وارد کنید.

 

 

RSS چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

 

در اغلب نرم‌افزارهای Feed reader، شما این امکان را خواهید داشت که موضوعات موردعلاقه خود را جستجو کنید و به منابع مردمی در این موضوع مشترک شوید. شما همچنین می‌توانید سایت‌های موردعلاقه خود را باتوجه به موضوعات طبقه‌بندی کنید. نرم مانند فیدلی یک سری ویژگی مانند چاپ، اشتراک‌گذاری و ایمیل مقالات دارند که ممکن است برای شما جالب باشد.

 

 

چگونه RSS Feed خود را تبلیغ کنیم؟

به‌عنوان یک کاربر وردپرس، وب‌سایت شما درحال‌حاضر، فید RSS منتشر می‌کند. شما می‌توانید بازدیدکنندگان را با اضافه کردن یک آیکون RSS به نوار کناری خود و یا محل برجسته دیگر، تشویق به عضویت در فید RSS خود کنید. حالا باهم بررسی می‌کنیم که این موضوع چگونه امکان‌پذیر است.

RSS خود را با استفاده از یک سرویس مثل Feedburner یا Feedblitz برای به‌دست آوردن آمار اضافی در مورد فید خود رایت کنید. Feedburner نیز جعبه اشتراک ایمیلی ارائه می‌دهد که شما می‌توانید به نوار کناری وبلاگ خود اضافه کنید. اما از آنجا که آینده Feedburner اطمینان‌بخش نیست، بهتر است از گزینه‌های دیگر برای ایجاد خبرنامه روزانه یا هفتگی در وردپرس استفاده کنید.

همچنین Feedburner دارای یک سری گزینه‌های اشتراک ایمیل می‌باشد که خیلی قوی نیستند به همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم از Awebe و MailChimp استفاده کنید.

همچنین وردپرس به‌طور اتوماتیک RSS Feeds تولید می‌کند، اما این بدان معنا نیست که شما کنترلی بر روی آن ندارید. شما با تغییرات خاص می‌توانید RSS Feeds خود را برای کاربران مفیدتر کنید. شما می‌توانید به‌طور کامل فید RSS وردپرس خود را با اضافه کردن، پست‌ریز به فیدهای RSS و یا استفاده از RSS جداگانه برای دسته‌بندی و انواع پست‌سفارشی در قالب خود تغییرات اعمال کنید.

امدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و توانسته باشید درک کنید که RSS چیست و چرا استفاده می‌شود. اگر سوالی در این مورد داشتید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

 

منابع: wikipedia – wordpress.org – mihanwp – youtube

تگ ها:

آخرین مطالب بروز شده ...
Reza

Reza

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *