چه چیزی باید در قسمت دیسکریپشن قرار دهم؟
احتمالاً این اولین سؤالی است که در هنگام آپلود ویدیوی یوتیوب از خود پرسیدهاید. بهطورکلی در دیسکریپشن یوتیوب باید لینکهای مربوطه، هشتگهایی که ترند شدهاند و یک خلاصه مفید از ویدئوی شما آورده شود. با ما در مقاله آشنایی با روش نوشتن دیسکریپشن یوتیوب همراه شوید تا در این مورد اطلاعات بیشتری کسب نمایید.
دیسکریپشن یوتیوب کجاست؟
بهطورکلی دیسکریپشن (Description) همان توضیحات ویدیو در یوتیوب است که در قسمت Description Box در پایین هر ویدیویی در یوتیوب نشان داده میشود (مانند تصویر زیر). نوشتن توضیحات ویدیوی یوتیوب را نباید هیچوقت نادیده بگیرید. نوشتن این بخش به طور کامل، به مردم کمک میکند که محتوای شما و ارزش آن را درک کنند. این درک کردن همیشه منجر به تجربه بهتر کاربر خواهد شد.
با استفاده از تکنیکهایی برای نوشتن توضیحات بهتر در ویدیوهای یوتیوب میتوانید کلمات کلیدی را در دیسکریپشن مربوط به ویدیو قرار داده و در نتیجه در هنگام جستجوی کاربران به شدت برجسته شده و جزو انتخابهای اول دیده شوید.
تنها مشکل اصلی مربوط به دیسکریپشن زمانبر بودن نوشتن آنها است. بسیاری از یوتیوبرها دیسکریپشن را تنها یک قسمت برای نوشتن خلاصه ویدیو میدانند درحالیکه اینطور نیست.
نحوه نوشتن دیسکریپشن یوتیوب – نکاتی برای کارایی بهتر
در ادامه روشهایی را آوردهایم که به شما کمک میکند تا نوشتن توضیحات ویدیوی یوتیوب برای شما سادهتر شود.
۱. استفاده از کلمات کلیدی مناسب در دیسکریپشن
آیا میدانید افراد از چه نوع کلمات کلیدی برای یافتن ویدیوی شما استفاده میکنند؟ اگر چنین است، آن کلمات را به توضیحات ویدیوی خود اضافه کنید. این به یوتیوب کمک میکند تا مشخص کند ویدیوی شما در مورد چیست و آن را در صفحات جستجوی مناسب نمایش دهد. حتی ممکن است وقتی کلمات کلیدی در عنوان و توضیحات قرار دارند، در هنگام جستجوی ویدیوها رتبه بالاتری کسب کنید.
در نوشتن دیسکریپشن یوتیوب به یاد داشته باشید که کلمات کلیدی باید در خلاصه ویدیوی شما پخش شوند، نه اینکه تنها به کلمات کلیدی بپردازید. بهتر است در هنگام نوشتن دیسکریپشن ویدیوهای یوتیوب در سال جدید کلمات کلیدی را اضافه کرده و در بخش توضیحات از یک نوشتار محاورهای استفاده نمایید (نیازی به استفاده از کلمات سخت و پیچیده نیست).
۲. تمرکز بر رو ۱۰۰ کاراکتر ابتدایی
نکته مهم دیگر در نحوه نوشتن دیسکریپشن یوتیوب در سال ۲۰۲۲ توجه به ۱۰۰ کاراکتر ابتدایی موجود در متن دیسکریپشن است. یوتیوب هرگز توضیحات کامل ویدیو را نشان نمیدهد، حداقل نه به طور خودکار. شما میتوانید 30 دقیقه را صرف نوشتن صدها کلمه کنید، اما مهم نیست که چه اتفاقی میافتد، بینندگان فقط چند جمله اول را خواهند دید. قسمت نمایش بیشتر یا SHOW MORE به آنها اجازه میدهد به خواندن متن دیسکریپشن ادامه دهند.
متأسفانه، برخی از بینندگان روی قسمت نمایش بیشتر کلیک نمیکنند. به همین دلیل است که باید اطلاعات مهم را در 100 کاراکتر اول دیسکریپشن قرار دهید. این کار به شدت به جذب بینندگان کمک خواهد کرد. بهتر است در هنگام نوشتن دیسکریپشن یوتیوب ابتدا ایده اصلی ویدیو را مطرح کنید و سپس از کلمات کلیدی مرتبط استفاده نمایید.
۳. به محدوده نهایی کاراکترها وارد نشوید
آیا میدانستید که قسمت توضیحات یا دیسکریپشن یوتیوب دارای محدودیت 5000 کاراکتری است؟ بعید است که به این مقدار متن نیاز داشته باشید. هیچ بینندهای مایل به خواندن پاراگرافهای طولانی نیست. بینندگان شما فقط به قصد تماشای ویدیو آمدهاند نه خواندن یک مقاله طولانی.
ممکن است این سؤال پیش بیاید که چه مقدار دیسکریپشن برای هر ویدیویی مناسب است؟ پاسخی دقیق برای این سؤال وجود ندارد که با همه سناریوها مطابقت داشته باشد، اما به صورت کلی، تا زمانی که احساس نکردهاید توضیحات را به مقدار کافی به کاربر دادهاید میتوانید به نوشتن دیسکریپشن ادامه دهید.
رعایت کردن برخی موارد در دیسکریپشن بسیار مهم است و آنچه که باید حتماً در نوشتن دیسکریپشن یوتیوب رعایت کنید عبارتاند از:
- مطالبی که کاربران میخواهند از ویدیو بدانند
- اطلاعات مربوط به ویدیو
۴. یک توضیح دقیق از ویدیو بنویسید
آیا تا به حال دیسکریپشنی را در یوتیوب خواندهاید که ویدیو را توضیح نداده باشد؟ احتمالاً قبل از کلیک بر روی دکمه پخش هیچ تصوری از ویدیوی موردنظر نداشتید. به خصوص اگر آن یوتیوبر سعی کرده باشد در دیسکریپشن به جای توضیح ویدیو متنی خندهدار و یا غیرواقعی بگذارد.
این رویکرد ممکن است برای بازدیدکنندگان قدیمی شما کاربردی باشد، اما بینندگان جدید چطور؟ آنها باید بتوانند یک ویدیو را فقط با خواندن عنوان یا توضیحات مربوط به آن درک کنند. راهحل نوشتن دیسکریپشن یوتیوب آن هم به صورت دقیق، خیلی ساده است. بهطورکلی نباید بینندگان را مجبور کنید که برای حدس محتوای ویدیو خیلی فکر کنند. نیاز نیست در توضیحات خیلی خشک و مؤدبانه باشید، اما باید توضیحات دقیقی از محتوای ویدیو ارائه کنید.
۵. استفاده از تایم استمپ در نوشتن دیسکریپشن یوتیوب
اگر ویدیوی شما بیشتر از ۲۰ دقیقه است، باید برای بینندگان عاملی ایجاد کنید که تمامی این ۲۰ دقیقه را مشاهده کرده و ویدوی شما را ترک نکنند. خوشبختانه یوتیوب به صورت اتوماتیک ویدیوها را به بخشهای مختلفی تقسیم میکند تا بینندگان بتوانند سریعاً بین صحنههای مختلف ویدیو جابهجا شوند.
فرض کنید یک نفر بهجای مشاهده ویدیو سریعاً به قسمت دیسکریپشن برود. اینجاست که با قراردادن تایم استمپهای مفید و توجه به آنها در نوشتن دیسکریپشن یوتیوب میتوانید به این دسته از بینندگان کمک کنید.
وقتی کسی بر روی تایم استمپسهای موجود در دیسکریپشن یوتیوب کلیک کند، سریعاً به همان بخش از ویدیو خواهد رفت. برای اینکه از این ویژگی استفاده کند، زمان دقیقی از ویدیو که مدنظرتان است را تایپ کرده و به همین راحتی یک تایمپ استمپ ایجاد کردهاید.
۶. اضافهکردن لینکهای مختلف
نکته بعدی در بحث نوشتن دیسکریپشن یوتیوب مربوط بهاضافه کردن لینکها است. پس از اینکه متن اصلی مربوط به دیسکریپشن را نوشتید وقت آن فرامیرسد که چند لینک را به این توضیحات اضافه نمایید. این لینکها باید بینندگان را به دیدن سایر ویدیوهای شما تشویق نمایند و یا آنها را به سمت وبسایت شما هدایت کنند. بهطورکلی لینکها باید به نحوی باشند که موجب افزایش اعتبار کانال شما شوند.
به وسیله لینکها میتوانید بینندگان را به سمت موارد مختلفی ببرید، مانند:
- یک ویدیوی دیگر از کانال یوتیوب خودتان
- لینکهای تحقیقاتی که مرتبط با موضوع ویدیوی شما باشند (مانند مقالات و گزارشهای علمی)
- لینکهای افیلیت مارکتینگ که به بینندگان اجازه میدهد محصولات موجود در ویدیو را بخرند.
- لینک رسمی برای سابسکرایب کردن کانال شما
- لینک مرتبط با شبکههای اجتماعی
۷. نقش CTAها در نوشتن دیسکریپشن یوتیوب
بینندگان یک دلیل قانع کننده میخواهند تا بر روی لینکهای موجود در دیسکریپشن شما کلیک کنند؛ به همین منظور اگر هنگام نوشتن دیسکریپشن یوتیوب چند لینک مختلف دارید بهتر است قبل از آنها از یک CTA یا CALL TO ACTION استفاده کنید. این بخش به بینندگان توضیح میدهد چرا باید بر روی لینکها کلیک کنند و پس از کلیک کردن چه اتفاقی برای آنها میافتد.
نمونه پایینی را ببینید. دو عدد از CTAهای ما کاملاً ارزش مربوط به هر یک لینکهای مدنظر ما را نشان میدهند. در اولین CTA ما از بینندگان میخواهیم که از مباحث مربوط به کپی رایت با تماشا کردن یک ویدیو دیگر در کانال ما دوری کنند. در واقع این CTA یک لینک به آن ویدیو خواهد بود. در دومین CTA به این اشاره شده است که اگر بینندگان میخواهند نکات کلیدی بیشتری در مورد ترفندهای یوتیوب یاد بگیرند، بهتر است که سابسکرایب کنند. موارد بالا را میتوانید به شکل زیر در توضیحات دیسکریپشن قرار دهید:
با این ترفندها از مشکلات مربوط به کپی رایت دوری کنید: (لینک مدنظر)
برای دیدن ترفندهای بیشتری شبیه به این ویدیو سابسکرایب نمایید: (لینک رسمی سابسکرایب)
۸. استفاده از هشتگها در نوشتن دیسکریپشن یوتیوب
اضافهکردن دو یا سه هشتگ در هنگام نوشتن دیسکریپشن یوتیوب یک ایده بینظیر است. اگر محتوایی تولید میکنید که مردم عاشق آن هستند و همزمان از هشتگهای مرتبط استفاده میکنید بهاحتمال زیاد شاهد قرارگرفتن ویدیوی خود در بالای صفحه مربوط به هشتگ خواهید بود. هیچوقت این ترفند اساسی را فراموش نکنید.
۹. استفاده از توضیحات منحصر به فرد
بیشتر افراد سعی میکنند تا یک محتوای منحصربه فرد در یوتیوب قرار دهند. این قاعده در مورد بیشتر ویدیوهای جدید صحیح است. اگر محتوای جدیدی تولید کردهاید ولی دیسکریپشن شما یک کپی از ویدیوی دیگری است، احتمالاً به بازدید بالایی دست نخواهید یافت.
بهطورکلی کسب درآمد از یوتیوب با استفاده از محتوای تکراری و کپی سخت خواهد بود. وقتی برای YouTube Partner Program درخواست عضویت ارسال میکنید، یوتیوب همه چیز را مورد بررسی قرار میدهد به خصوص دیسکریپشنهایی که در ویدیوهای خود استفاده نمودهاید.
۱۰. دوری از توهین، سخنان نفرتآمیز و هجو
اکنون که میدانید یوتیوب دیسکریپشن شما را چک میکند بهتر است تلاش کنید تا از کلماتی استفاده نمایید که باعث ایجاد حس امنیت خواهند شد. برای راهنماییهای بهتر در این زمینه بهتر است قسمت قوانین یوتیوب را مطالعه کنید. این قسمت به تولیدکنندگان محتوا توصیه میکند در نوشتن دیسکریپشن یوتیوب از توهین کردن، سخنان نفرتآمیز و همچنین کلمات نامرتبط دوری کنند.
قالب آماده برای نوشتن دیسکریپشن یوتیوب
البته که میدانم نوشتن دیسکریپشن ویدیوی یوتیوب، آن هم برای تک تک ویدیوها پس از آپلود، کار بسیار سختیست.
اما یک خبر خوب وجود دارد که شما مجبور به انجام این کار نیستید. چطور؟
برای اینکار ما یک قالب آماده درست کردیم که در مسترتیوب استفاده میشود. شما میتوانید پروسه نوشتن دیسکریپشن در یوتیوب را اتوماتیک کنید که در ادامه آن را نیز آموزش دادهایم.
اما قالب آماده ما به این صورت است:
بخش اول: توضیح دقیق درباره ویدیو (فراموش نکنید که حتما از کلمات کلیدی استفاده کنید)
بخش دوم: ساخت یک لیست از تایم استمپهایی که در ویدیو وجود دارد.
بخش سوم: لینک سابسکرایب کردن کانال.
بخش چهارم: درباره شما و نکاتی که بینندهها باید بدانند.
بخش پنجم: پلیلیستهایی که کاربر میتواند از آن برای دیدن ویدیوهای بیشتر استفاده کند.
بخش ششم: لینکهای مهم (سوشیال مدیاها، پشتیبانی مسترتیوب، وبسایت و …).
بخش هفتم: هشتگهای مرتبط.
این مطالب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز بدید
میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها
سلام وقت بخیر.
چطور میشه در یوتوب مثل اینستاگرام، ویدئو زمان دار اپلود کنیم؟
یعنی ویدئو رو اپلود کنیم و تنظیم کنیم که در زمان مشخصی منتشر بشه؟