آیا شما در حال تلاش برای ساخت یک ریدایرکت در وردپرس هستید؟ نمیدانید ریدایرکت چیست و چرا مهم است؟ نگران نباشید. ما راهنماییهایی درباره این موضوع که چطور و کجا ریدایرکت را در وردپرس ایجاد کنید و چرا و چه موقع به آن نیاز دارید را در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد.
بنابراین با دکترگرافیک همراه باشید تا بتوانید با مفهوم ریدایرکت آشنا شده و پس از آن در سایت خود از ریدایرکت استفاده کنید و از مزیتهای آن بهرهمند شوید. ریدایرکت کاربردهای زیادی دارد که شما میتوانید از آنها استفاده کرده و سایت خود را بهبود دهید. در اینجا کاربردهای ریدایرکت را توضیح خواهیم داد.
زمانی که شما سایت خود را به یک دامنه دیگر انتقال میدهید یکی از دغدغههای مدیر سایت انتقال صفحات و حفظ کردن کاربران سایت است. با استفاده از این کار شما میتوانید کاربران خود را حفظ کرده و لطمهای به بازدید سایت شما و کاربرانتان وارد نخواهد شد.
ریدایرکت در وردپرس
یکی از امکانات خوبی که سیستم مدیریت محتوای وردپرس به شما ارائه داده است ریدایرکت است. ریدایرکت یک راه برای ارسال پیام سریع به مرورگر شما است که به بازدیدکنندگان این پیغام را میدهد که این برگه بهجای دیگری منتقلشده است؛ بهطوری که مرورگر میتواند کاربران را به برگه جدید هدایت کند.
درواقع بهوسیله ریدایرکت شما میتوانید کاربران را به آدرس دلخواه خود انتقال دهید. درواقع شما میتوانید دامنههای دلخواه خود را بهواسطه این قابلیت به یک دامنه انتقال دهید. بهوسیله ریدایرکت شما کاری میکنید که موتورهای جستجو کاربر را به صفحه جدیدی که شما URL آن را انتخاب میکنید انتقال داده شوند.
انواع مختلفی از ریدایرکتها مانند ریدایرکت 301، 302، 307 و … وجود دارند. برای سادگی و مفید بودن این مقاله ما تنها ریدایرکت 301 را عنوان خواهیم کرد که بهنوعی مهمترین ریدایرکت است.
ریدایرکت میتواند تأثیرات مختلف و زیادی بر سایت شما بگذارد که ازجمله آنها تأثیر بر سئو است. در نظر داشته باشید که در مواردی ریدایرکت کردن میتواند تأثیر زیادی بر سئو سایت شما بگذارد. شما با استفاده از ریدایرکت میتوانید سئو سایت خود را بهبود دهید که این موضوع بسیار حائز اهمیت است.
ریدایرکت 301 در وردپرس
دلیل اصلی استفاده از ریدایرکت در سایت این است که هنگامیکه سایت یا یک برگه از سایت شما بهجای دیگری منتقلشده باشد؛ به کاربر بگویید که بهجای آن به برگه جدید مراجعه کند. ایده این مقاله نشان دادن راهی است برای کسانی که میخواهند کاربران خود را از یک نوشته یا برگه قدیمی بهجای دیگری ریدایرکت کنند. از این ریدایرکت بهعنوان ریدایرکت دائمی یاد میشود. یعنی با انجام این کار میتوانید یک صفحه را بهصورت دائم انتقال دهید.
چه موقع به ایجاد ریدایرکت نیاز داریم:
- زمانیکه در حال برنامهریزی برای حذف یک نوشته یا برگهای برای جایگزینی مطالب جدید هستید.
- زمانیکه در حال برنامهریزی برای تغییر یکتای نوشتهها و پستهای خود میباشید.
زمانی که ریدایرکت ایجاد نشده باشد سبب میشود تا کاربران با خطای “404 Not Found Error” مواجه شوند. این پیغام نه تنها برای کاربران ناخوشایند است؛ بلکه سبب تأثیرگذاری بر روی سایت و آسیب دیدن در موتورهای جستجو میشود. به همین دلیل رفتهرفته از تعداد بازدیدکنندگان سایت شما کاسته خواهد شد. در آینده نیز این موضوع تأثیر بدی بر سئو سایت شما میگذارد.
به همین دلیل است که ریدایرکت بسیار مهم میباشد و باید در مواقع موردنیاز برای تغییر آدرس سایت به آن توجه داشته باشید. ریدایرکت به شما اجازه میدهد تا کاربرانی که در حال تلاش برای باز کردن برگه مرورگر موردنظرشان هستند؛ آنها را برای همیشه به مکان جدید هدایت کند. همچنین باعث انتقال تمام پیوندها و ترافیک برگههای قدیمی به برگه جدید میشود.
اکنون که با ریدایرکت آشنا شدید نگاهی به چگونگی ایجاد این ریدایرکت با استفاده از روشهای مختلف میپردازیم.
ساخت ریدایرکت در وردپرس
سیستم مدیریت محتوای وردپرس بهواسطه افزونههای مختلفی که برای توسعه آن طراحیشده است امکانات زیادی را در اختیار شما قرار میدهد. یکی از قابلیتهای این افزونهها ریدایرکت کردن است. یک روش ساده برای ایجاد ریدایرکت 301 استفاده از یکی از افزونههای ریدایرکت وردپرس است. این افزونهها به شما اجازه راهاندازی ریدایرکت بدون نوشتن حتی یک خط کد را میدهدند. در این مقاله سه افزونه با کاربردهای مختلف را برای شما قرار دادهایم.
ساخت ریدایرکت در وردپرس با افزونه
شما میتوانید افزونه Redirection را دریافت کرده و عمل ریدایرکت کردن صفحات سایت خود را به این افزونه قدرتمند بسپارید. درواقع این افزونه یک راه آسان برای اضافه کردن ریدایرکت است. شما میتوانید با استفاده از این افزونه ریدایرکت سایت خود را بهراحتی کنترل نمایید.
برای انجام این کار ابتدا افزونه را از لینک بالا نصب و فعالسازی کنید. پس از فعالسازی به مسیر ابزارها » Redirection برای راهاندازی این افزونه بروید. برای انجام این کار ابتدا افزونه را از لینک بالا نصب و فعالسازی کنید. پس از فعالسازی به مسیر ابزارها > Redirection برای راهاندازی این افزونه بروید.
این افزونه درعینحال که اجازه راهاندازی این ریدایرکت را به شما میدهد، باعث میشود تا خطای 404 را در سایت وردپرس خود پیدا کنید. یعنی شما قادر هستید دو کار مهم در سایت خود را توسط آن انجام دهید. بعد از راهاندازی میتوانید URL ها را به مسیر مناسب ریدایرکت کنید.
همچنین برای اطلاع از خدمات سئو وردپرس در مجموعه دکترگرافیک، این صفحه را مطالعه کنید.
Page Links To
دومین افزونهای که در این مرحله به شما کمک میکند افزونه میباشد. افزونه Page Links to را دریافت و سپس آن را در سایت خود نصب نمایید. گاهی اوقات ممکن است بخواهید در عین نگهداری برگه و یا نوشتهای که دارید آن را به نوشته یا برگه دیگر ریدارکت کنید. اینجا جایی است که برگهها بهوسیله دست به آنجا لینک میشوند.
در چنین مواقعی این افزونه کاربردی به کمک شما میآید و شما با استفاده از آن قادر هستید این کار را انجام دهید. این افزونه ساده یک جعبه متا به صفحه ویرایش پستهای شما میافزاید که آدرس جدید را در آن قرار میدهید.
Simple 301 Redirects
افزونه دیگری که به شما برای ریدایرکت کردن کمک میکند افزونه Simple 301 Redirects است. این افزونه همانطور که اسمش پیداست ایجاد ریدایرکت 301 را آسان میکند. پس از نصب و فعالسازی این افزونه به مسیر تنظیمات » 301 Redirects برای اضافه کردن URL های موردنظر خود بروید.
در حالی که شما این افزونه را بهراحتی راهاندازی کردهاید؛ اما این افزونه یک خطای کوچک جزئی دارد. طبق خدمات ارائهدهنده وردپرس ممکن است ریدایرکت شما کمی کند عمل کند. اما اگر شما میخواهید ریدایرکت شما سریعتر عمل کند میتوانید از روش کدگذاری و فایل htaccess استفاده کنید.
ریدایرکت در وردپرس بدون نصب افزونه
اگر شما تمایل به استفاده از افزونه در سایت خود نداشته باشید میتوانید از این روش برای ریدایرکت کردن سایت خود استفاده نمایید. با استفاده از این روش شما میتوانید توسط یک قطعه کد عمل ریدایرکت را در سایت خود بهراحتی انجام دهید. بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم درصورتیکه حتماً با کد نویسی و سرور آشنا هستید از این روش استفاده کنید. چراکه در غیر این صورت ممکن است ضررهای جبرانناپذیری به سایت شما وارد شود.
وقتی کاربران با استفاده از سرور وب فایل را پیکربندی کنند؛ ریدایرکت آنها با استفاده از این فایل سریعتر عمل میکند. در نظر داشته باشد که اگر کوچکترین اشتباهی در واردکردن کد داشته باشید، سایت وردپرس شما غیرقابلدسترس خواهد شد و ممکن است شروع به دادن خطای داخلی سرور 500 دهد. به همین دلیل به شما توصیه میکنیم حتماً قبل از هرگونه تغییری از این فایل بک آپ بگیرید.
برای ویرایش فایل خود باید بهوسیله FTP Client به وبسایت خود متصل شوید. این فایل بهعنوان منزله ریشه دایرکتوری شما در سایت وردپرس قرار خواهد گرفت. اگر فایل خود را نمیبینید؛ مجبور به استفاده FTP Client خود برای نشان دادن فایلهای مخفی هستید.
میتوانید فایل خود را در هر ویرایشگر متنی ساده مانند Notepad ویرایش کنید. نمونهای از یک ریدایرکت، در حال ارسال کاربر از یک نوشته قدیمی به نوشته جدید:
RewriteEngine On Redirect 301 /a-very-old-post/ http://yoursite.com/a-very-new-post/
این نکته را در نظر داشته باشید که شما میتوانید کد بالا را در پایان فایل htaccess. اضافه کنید.
منابع: wikipedia – wordpress.org – mihanwp – youtube