خانه ای برای خلاقیت ، فناوری و هنر

اخبار علم و تکنولوژیبررسی گجت های تکنولوژیبلاگمعرفی و بررسی تلفن همراه
عناوین محتوای این صفحه
()

در این مطلب از دکتر گرافیک، با ممعرفی و بررسی گوشی پیکسل 8 پرو گوگل (Pixel 8 Pro) با ما همراه باشید.

گوگل یکی از بزرگترین کمپانی‌های تکنولوژی دنیا، امسال از گوشی پرچمدار جدیدش رونمایی کرد. این کمپانی تمام دستاوردها و تکنولوژی های خود طی سالیان را در این گوشی استفاده کرده است تا کار را برای رقیبان قدرتمند خود سخت کند. در ادامه به بررسی این پرچمدار خوش ساخت می پردازیم.

 

معرفی و بررسی گوشی پیکسل 8 پرو گوگل

همانطور که گفتیم، Pixel 8 Pro جدیدترین پرچمدار گوگل با کیفیت ساخت بالا، آمده است تا کار را برای رقیبان خود از جمله آیفون و سامسونگ سخت کند. پرچمدار قبلی گوگل یعنی پیکسل 7 پرو از بسیاری جهات پرچم‌دار خوبی بود؛ اما قابلیت‌های «هوشمندش» با آنچه گوگل به تصویر کشیده بود، همخوانی چندانی نداشت.

 

معرفی و بررسی گوشی پیکسل 8 پرو گوگل

 

حال پس از چند سال آزمون‌وخطا، پیکسل 8 نخستین گوشی گوگل است که می‌توانیم بااطمینان بگوییم کمترین فاصله را با تصور این غول دنیای فناوری از گوشی متمرکز بر هوش مصنوعی دارد.

 

بخش طراحی

در نگاه نخست، تفاوت زیادی بین پیکسل 8 پرو با نسل قبل به چشم نمی‌آید، البته با در دست گرفتن این گوشی می توان فهمید که با یک گوشی پریمیوم طرف هستیم. پنل پشتی از جنس شیشه مات ساخته شده است. رنگ خاص امسال این دستگاه، آبی است که جلوه خوبی به گوشی میدهد. دور تا دور گوشی از فریم آلمینیوم براق ساخته شده است. البته در نسخه معمولی پیکسل 8، فریم دور مات و پنل پشتی براق است.

در پنل پشتی، یک فریم آلمینیومی از چپ به راست کشیده شده که سه تا دوربین، یک فلش و یک سنسور دما را در خود جای داده است. با نزدیک کردن این سنسور به اجسام مختلف، میتونید دمای آن هارا اندازه گیری کنید. فریم دوربین به دلیل براق بودن بسیار آسیب پذیر است نیاز به مراقبت زیادی دارد.

 

معرفی و بررسی گوشی پیکسل 8 پرو گوگل

 

بیرون زدگی زیاد جزیره آلمینیومی و دوربین های این گوشی، باعث تعادل نامناسب موقع قرار دادن رو سطوحی مثل میز می شود. استفاده از این جزیره آلمینیومی، سنگینی گوشی را به سمت بالا هدایت کرده و عدم تعادل وزنی در استفاده بلند مدت، همچنین موقع بازی، مکان قرار گیری دوربین ها میتواند کمی اذیت کننده باشد.

شیار نسبتاً بزرگ روی لبه‌ی بالایی که به آنتن mmWave برای اینترنت 5G مربوط می‌شود، همچنان توی ذوق می‌زند و عملاً فایده‌ای هم برای کاربر ایرانی ندارد؛ اما از آن‌ سو، پنل‌های شیشه‌ای در نمای پشتی و جلویی با Gorilla Glass Victus 2 پوشیده شده‌اند تا مقاومت بیشتری از قبل ارائه دهند.

پیکسل 8 پرو با ابعاد 8.8 × 76.6 × 162.9 میلی‌متری و وزن 213 گرمی، پرچم‌دار جدید گوگل تنها یک میلی‌متر باریک‌تر و یک گرم سبک‌تر از گذشته است و کماکان از پرچم‌داران سامسونگ و اپل وزن کمتری دارد. این دستگاه از همان گواهی IP68 بهره می‌برد تا به‌مدت 30 دقیقه، فشار آب در عمق 1.5 متری را تحمل کند.

در کل، پیکسل 8 پرو با لبه‌های تخت نمایشگر، گوشه‌های خمیده‌تر فریم، پنل پشتی مات و ماژول دوربین یک‌‌پارچه، بهتر در دست می‌نشیند و حس‌وحال پریمیوم‌تری از نسبت به نسل قبلی دارد.

 

صفحه نمایش

صفحه‌نمایش 6.7 اینچی با پنل OLED، وضوح 2993 × 1344 پیکسل، نسبت تصویر کشیده‌ی 20:9 و تراکم پیکسلی بسیار خوبِ 489 پیکسل‌براینچ، در کنار بهره‌گیری از فناوری LTPO برای ارائه‌ی نرخ نوسازی بین یک تا 120 هرتز، نمایشگر همیشه‌روشن و صدالبته، روشنایی خیره‌کننده، باعث شده تا با یکی از جذاب ترین نمایشگرهای دنیا طرف باشیم.

 

معرفی و بررسی گوشی پیکسل 8 پرو گوگل

 

برای بهره‌مندی از نرخ نوسازی 120 هرتز لازم است گزینه‌ی «Smooth Display» در منوی تنظیمات نمایشگر فعال شود؛ درغیر این‌صورت، حداکثر نرخ نوسازی 60 هرتز خواهد بود، درحالی‌که نرخ نوسازی یک هرتز چه «Smooth Display» روشن باشد چه نباشد، هنگام نمایش محتوای استاتیک همیشه فعال است.

گوگل حداکثر روشنایی نمایشگر Pixel 8 Pro را 2400 نیت اعلام کرده است که درمقایسه با گذشته، با بهبود حدوداً 38 درصدی رو‌به‌رو بوده است.

 

سخت‌افزار

گوگل به‌مانند چند سال گذشته از چیپست اختصاصی تنسور برای پیکسل‌هایش استفاده کرده است. این بار تراشه تنسور G3 با تمرکز بر الگوریتم‌‌های هوش مصنوعی پا به میدان نبرد گذاشته؛ اما ویژگی‌های نسل جدید چیپست های تنسور چیست؟

گوگل برای اولین بار از پردازنده‌ای 9 هسته در این چیپ استفاده کرده و پردازشگر گرافیکی Immortalis-G715s MC10 نیز این مجموعه را تکمیل می‌کند. وظیفه ساخت چیپست 4 نانومتری جدید گوگل را شرکت سامسونگ بر عهده دارد. پیکسل 8 پرو از 12 گیگابایت رم LPDDR5X بهره می‌‌برد تا تجربه‌ای کم‌نقص در مالتی تسکینگ را ارائه دهد. 128، 256، 512 یا 1024 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.1 نیز برای این گوشی در نظر گرفته شده و این در حالیست که حافظه نوع UFS 4.0 با سرعتی بسیار بالاتر در دسترس تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند قرار دارد.

 

معرفی و بررسی گوشی پیکسل 8 پرو گوگل

 

 

با تمام این حرف ها، چیپست گوگل تنسور G3 در پیکسل 8 پرو در یک کلام، ناامیدکننده ظاهر می‌شود. این چیپست نه تنها قدرت پردازشی پایین‌تری در مقایسه با رقبا دارد، بلکه همین قدرت کم‌تر آن نیز به‌دلیل مشکل تولید حرارت محدود می‌شود. این مشکل داغی بیش‌از اندازه در استفاده روزمره از دستگاه هم تأثیر منفی می‌گذارد.

 

مقالات مرتبط:

معرفی و بررسی گوشی پیکسل 9 پرو و پیکسل 9 پرو XL گوگل

 

 

دوربین

سالیان سال است که پیکسل‌ها به‌‌لطف مجموعه دوربین باکیفیت و کم‌نظیرشان خوش درخشیده‌اند؛ حال نوبت به پیکسل 8 پرو رسیده که این راه را ادامه دهد. گوگل در دوربین‌های نسل جدید پیکسل باز هم سنگ‌‌‌تمام گذاشته و در آن از سیستم دوربین شامل یک حسگر 50 مگاپیکسلی و دو حسگر 48 مگاپیکسلی برای لنزهای واید، اولتراواید و پریسکوپ تله‌فوتو استفاده کرده است. حضور این دوربین‌‌‌ها زمانی جذاب‌تر می‌‌‌شود که قابلیت‌‌های نرم‌افزاری اختصاصی گوگل برای پرچمدارش را هم لحاظ کنیم.

مشخصات:

  • دوربین عریض 50 مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال و اندازه سنسور 1.31 اینچی، فوکوس خودکار Dual Pixel PDAF و لیزری چند منطقه‌‌‌ای، اندازه پیکسل‌های 1.2 میکرومتری، ضریب اف 1.7، فاصله کانونی 25 میلی‌متر
  • دوربین فوق‌‌عریض 48 مگاپیکسلی با فوکوس خودکار Dual Pixel PDAF، اندازه پیکسل‌‌های 0.8 میکرومتری، ضریب اف 2.0، زاویه دید 126 درجه‌ای
  • دوربین پریسکوپ تله‌فوتوی 48 مگاپیکسلی با لرزشگیر اپیکال و اندازه سنسور 1/2.25 اینچی، فوکوس خودکار Dual Pixel PDAF، اندازه پیکسل‌‌های 0/7 میکرومتری، قابلیت زوم 5 برابری بدون افت کیفیت، فاصله کانونی 113 میلیمتر
  • دوربین سلفی فوق عریض 10.5 مگاپیکسلی با اندازه سنسور 1،3.1 اینچی و ضریب اف 2.2 / پشتیبانی از فوکوس خودکار
  • قابلیت فیلم‌برداری 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه

 

فرقی ندارد روز باشد یا شب؛ چرا که هیچ چالش و سختی برای عکس گرفتن با پیکسل 8 پرو ندارید. نسل جدید پیکسل بیشتر از همیشه راضی‌‌‌تان می‌کند و دقیقاً همان انتظاری که از پرچمداران چند ده میلیون تومانی دارید را برآورده می‌سازد. در شرایط نوری مناسب مانند عکس‌‌های ثبت شده در روز، همه‌‌چیز در تصاویر گرفته شده با پیکسل 8 پرو بی‌‌نقص و واضح دیده می‌شود. رنگ‌ها پرطراوت و شاداب هستند، سو‌ژه‌‌ها کاملاً واضح و شارپ به‌تصویر کشیده می‌شوند و رنج دینامیکی در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد.

در شب نیز دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی پیکسل 8 پرو به‌‌‌‌لطف ترکیب سخت‌افزاری و نرم‌افزاری پیشرفته‌‌‌اش از پس شرایط نوری ضعیف نیز بر می‌آید. اصلی‌‌ترین مشکل این گوشی در عکاسی‌ شب‌هنگام، بازتاب نور روی لنز آن است که منجر به ایجاد اعوجاج در تصویر و به‌‌هم‌‌ریختگی نوری آن می‌شود. به‌‌‌جز این ایراد، می‌‌توانید روی پیکسل 8 پرو برای گرفتن‌ عکس‌هایی پر جزئیات و روشن حتی در شب نیز حساب باز کنید.

 

معرفی و بررسی گوشی پیکسل 8 پرو گوگل

 

یکی از بهترین نقاط قوت پرچمدار تازه‌‌‌نفس گوگل، کیفیت بالای دوربین فوق‌عریض 48 مگاپیکسلی آن است؛ به‌طوری که این دوربین در بسیاری از شرایط می‌‌تواند در حد و اندازه دوربین اصلی دستگاه ظاهر شود و برخلاف برخی رقبا، چیزی را از قلم نیندازد. این دوربین با برخورداری از قابلیت فوکوس خودکار Dual Pixel نیز توانایی عکاسی ماکرو را هم دارد. در کل دوربین فوق‌عریض پیکسل 8 پرو را می‌توان از بهترین‌های دنیای گوشی‌های پرچمدار قلمداد نمود.

در ادامه نوبت دوربین پریسکوپ تله‌فوتوی نماینده پر زرق‌و‌برق گوگل می‌رسد. این دوربین با لنز دارای فاصله کانونی 113 میلی‌متری، قابلیت زوم 5 برابری بدون افت کیفیت را برای کاربران به‌ارمغان می‌آورد. این دوربین برای عکاسی از سوژه‌هایی که فاصله قابل‌توجهی دارند، نقش به‌سزایی را ایفا می‌کند.

به‌طور کلی در صورت وجود منبع نور مناسب مشکلی سر راه دوربین پریسکوپ تله‌فوتوی پیکسل 8 پرو نیست. در شب‌هنگام نیز تصاویر ثبت شده با این دوربین 48 مگاپیکسلی از شارپنس و جزئیات مناسبی برخوردارند. بنابراین خروجی نهایی سومین دوربین پیکسل 8 پرو همچنان در سطح بهترین‌هاست و مشکل خاصی در آن دیده نمی‌شود؛ مگر این‌که قصد عکاسی در محیط‌های تاریک و کم‌نور را داشته باشید.

پیکسل جدید گوگل از حسگر 10.5 مگاپیکسلی مستقر در حفره نمایشگرش برای ثبت تصاویر سلفی بهره می‌گیرد. دوربین سلفی پیکسل 8 پرو با فاصله کانونی 20 میلی‌متری‌اش قابلیت ثبت سلفی‌ها فوق‌عریض را دارد تا بتوانید با راحتی بیشتری از خود و دوستانتان عکس بگیرید. عملکرد عمومی آن نیز نسبتاً خوب است، اما پیشنهاد می‌کنیم که حین گرفتن سلفی با این گوشی، دقت بیشتری در انتخاب محیط عکاسی داشته باشید؛ زیرا کیفیت آن در نور کم چندان دلچسب نیست.

 

باتری

یک باتری با ظرفیت 5050 میلی آمپرساعت، توی این گوشی به کار رفته است. عملکرد Pixel 8 Pro در بخش شارژدهی خوب ولی نسبت به بقیه پرچمدارها ضعیف‌تر است. طبق معمول پرچمدارها، داخل باکس آداپتور وجود ندارد و باید یک سری 30 واتی را به صورت جدا تهیه کنید. فول شارژ شدن گوشی تقریبا 1 ساعت و 35 دقیقه طول میکشد که عدد زیادی است.

 

امنیت

یک حسگر اثر انگشت اپتیکال، زیر نمایشگر قرار گرفته و نسبت به حسگرهای هایپرسونیکی که در گوشی‌های پرچمدار سامسونگ هست، خیلی ضعیف‌تر و زمان بیشتری میبرد. این حسگر اپتیکال را فقط در میانرده‌های سامسونگ و شیائومی میتوان دید و در حد و اندازه یک گوشی پرچمدار نیست. همچنین دارای یک حسگر تشخیص چهره دوبعدی است که امنیت پایینی دارد.

 

اسپیکر

یکسل 8 پرو مانند گذشته از ترکیب دو اسپیکر در پایین فریم و لبه‌ی بالایی گوشی در قالب اسپیکرهای استریو بهره می‌برد. در حالت پرتره، اسپیکر بالایی وظیفه‌ی پخش صدا از کانال چپ را به‌عهده می‌گیرد؛ اما در حالت لنداسکیپ، کانال چپ و راست بسته‌ به جهتی که گوشی را در دست گرفته‌اید، خود را مطابقت می‌دهند؛ البته هر کانال همچنان بخشی از صدای کانال دیگر را با حجم صدایی ضعیف‌تر پخش می‌کند.

در بررسی ما، پیکسل 8 پرو حجم صدای کمتری از آیفون 15 پرو مکس ارائه داد؛ اما در پوشش فرکانس میانی مخصوص سازهای اصلی و صدای خواننده و همچنین بازه‌ی تربل مخصوص فرکانس بالایی نظیر صدای سنج، عالی ظاهر شد و رفتاری کم‌وبیش مشابه پرچم‌دار اپل به‌نمایش گذاشت. پوشش بیس اسپیکرهای پیکسل 8 پرو هم رضایت‌بخش است؛ هرچند به‌اندازه‌ی آیفون 15 پرو کوبنده نیست.

 

رابط کاربری

اصلی‌ترین تمایز پیکسل‌ها با سایر گوشی‌های دنیای اندروید، تجربه کاربری و قابلیت‌های نرم‌افزاری متفاوت آن‌هاست. از آن‌جایی که گوگل توسعه اندروید را بر عهده دارد، دستش برای پیاده‌سازی انواع و اقسام ویژگی‌های کاربردی در پیکسل‌ها باز است. پرچمدار جدید اهالی مانتین ویو را به‌جرعت می‌تواند هوشمندترین گوشی موجود در بازار دانست؛ چرا که بسیاری از قابلیت‌های پرطرفدار و کاربردی هوش مصنوعی در آن قابل دسترسی هستند.

پیش از هر چیز بد نیست بدانید که سری Pixel 8 با اندروید 14 پیش‌فرض روانه بازار شده و گوگل وعده انتشار 7 سال به‌روزرسانی اساسی اندروید را برای آن داده است. بنابراین تا سال‌های سال برای این نسل از پیکسل آپدیت منتشر می‌شود و احتمالاً آخرین به‌روزرسانی آن‌ها مربوط به اندروید 21 خواهد بود. مدت این پشتیبانی نرم‌افزاری تقریباً دو برابر رقباست و حتی اپل نیز 5 سال آپدیت اساسی سیستم‌عامل را در اختیار آیفون‌هایش قرار می‌دهد.

نوبت به بررسی ویژگی‌های نرم‌افزاری مختلف موجود در پیکسل 8 پرو می‌رسد. این گوشی قابلیت‌های شخصی‌سازی مختلفی را با خود یدک می‌کشد و شما امکان سفارشی کردن همه چیز را خواهید داشت. به‌همین ترتیب تغییر تم رنگی Material You، اعمال تنظیمات متنوع و ظاهر جدید در صفحات اصلی، لاک اسکرین، پنل اعلانات و بسیاری امکانات دیگر، از مهم‌ترین قابلیت‌های شخصی‌سازی پیکسل 8 پرو هستند؛ اما این تمام ماجرا نیست.

گوگل در بخش تصاویر زمینه نیز سنگ‌تمام گذاشته تا با هر سلیقه‌ای از تصاویر پیش‌فرض روی گوشی استفاده کنید. اهالی مانتین ویو یک سری تصاویر زمینه زنده مشابه سوپر والپیپر گوشی‌های شیائومی را نیز در نسل جدید پیکسل تعبیه کرده است. جذاب‌ترین بخش تصاویر زمینه پیکسل 8 پرو، حضور نوعی هوش مصنوعی تصویرساز در آن تلقی می‌شود که توانایی ساخت تصاویر زمینه سفارشی برای کاربران را دارد.

پیکسل 8 پرو به قابلیت تشخیص خودکار تصادف نیز مجهز شده تا در صورت وقوع حادثه برای کاربر، سریعاً با اورژانس و مخاطبین وی تماس بگیرد. گوگل ویژگی مخصوصی را هم برای تفکیک تماس‌های تبلیغاتی و در نظر گرفته است. با به‌کارگیری این قابلیت از طریق گوگل اسیستنت می‌توانید تماس‌های اسپم را شناسایی و بلاک کنید. پرچمدار جدید خانواده پیکسل از چیپست اختصاصی Titan M2 نیز بهره‌مند شده تا مکانیزم پیشرفته‌تری برای مقاومت در برابر حملات سایبری و درز اطلاعات داشته باشد.

 

جمع بندی

پرچمدار جدید گوگل، طرفداران خاص خودش را دارد. این گوشی طوریست که یا حین برخورد و کار کردن با آن عاشقش می‌شوید و یا از آن خیلی زود خسته می‌شوید. پیکسل در چند بخش مانند کیفیت ساخت، نمایشگر، دوربین و قابلیت‌های نرم‌افزاری در تراز بهترین‌های دنیای موبایل ظاهر می‌شود. در عوض قسمت‌هایی مانند عملکرد سخت‌افزاری و شارژدهی باتری در این گوشی ناامیدتان خواهند کرد. ممنون از همراهی شما…

این مطالب چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز بدید

میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها

تگ ها:

آخرین مطالب بروز شده ...
Picture of پشتیبانی دکترگرافیک

پشتیبانی دکترگرافیک

دیدگاه کاربران
  • Emad 11 جولای 2024

    ممنون از بررسی خوبتون
    با قیمتی که الان داره، ارزش خرید پایینی داره ولی بازم جذابه

    • پشتیبانی دکترگرافیک 11 جولای 2024

      سپاس از دیدگاه شما، به احتمال زیاد قیمت ها رو به افزایش خواهد بود.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *