ایمیل مارکتینگ چیست؟ روش های اصولی ایمیل مارکتینگ
در این مقاله از دکتر گرافیک، درباره “ایمیل مارکتینگ چیست؟ روش های اصولی ایمیل مارکتینگ” حرف خواهیم زد.
ایمیل مارکتینگ یا ارسال ایمیل انبوه در واقع به معنای تبلیغات کالا و اجناس از طریق ایمیل است، به این صورت که شما محصولات، خدمات و اخبار سایت خود را برای لیستی از ایمیل مشتریان هدف خود ارسال خواهید کرد. به شکلی که این ایمیل ها هیچگونه مزاحمتی برای افراد نداشته باشند و افراد هر زمان که دوست دارند بتوانند درخواست لغو عضویت از لیست خبرنامه ایمیلی شما را ارسال کنند.
انواع بازاریابی اینترنتی
به طور کلی بازاریابی اینترنتی به چندین شاخه کلی تقسیم می شود که در اینجا دو مورد از این دسته بندی ها را به شما توضیح خواهیم داد.
بازاریابی ایمیلی: ایمیل مارکتینگ یا ارسال ایمیل انبوه در واقع به معنای تبلیغات کالا و اجناس از طریق ایمیل است، به این صورت که شما محصولات ، خدمات و اخبار سایت خود را برای لیستی از ایمیل مشتریان هدف خود ارسال خواهید کرد. به شکلی که این ایمیل ها هیچگونه مزاحمتی برای افراد نداشته باشند و افراد هر زمان که دوست دارند بتوانند درخواست لغو عضویت از لیست خبرنامه ایمیلی شما را ارسال کنند.
بازاریابی شبکه اجتماعی: بازاریابی شبکه های اجتماعی در واقع به کلیه تبلیغاتی که از طریق شبکه های اجتماعی مانند تلگرام و یا اینستاگرام صورت میگیرد، گویند و یکی از راه های آسان برای بازاریابی محصولات و خدمات شما می باشد.
تفاوت بین بازاریابی ایمیلی و بازاریابی شبکه های اجتماعی
تفاوت این دو روش بازاریابی را با ذکر مثالی توضیح میدهیم.فرض کنید که برای معرفی محصولات و خدمات خود، صفحه اینستاگرامی ساخته و محصولات و یا خدمات خود را در قالب یک پست در شبکه اجتماعی اینستاگرام به اشتراک گذاشته اید.حالا از دید کاربر بررسی میکنیم که به چه شکل پست شما نمایش داده خواهد شد.
به عنوان مثال، کاربری قصد دارد که پست های دوستان خود را مشاهده کند و حدودا 500 فالوور را دنبال کرده است و اقدام به بروزرسانی صفحه خود میکند.حالا تصور کنید از این پانصد نفر، حدود دویست نفر از فالوور های شخص مورد نظر ما، در اینستاگرام پست به اشتراک گذاشته اند.
به نظر شما چند درصد این امکان وجود دارد که پست شما، بین این تعداد پست دیده شود و کاربر به پست شما برسد؟
همانطور این مشکل در دیگر شبکه های اجتماعی نیز موجود است و یکی از معایب این نوع بازاریابی میباشد.حتی این امکان است که پستی که شما در شبکه های اجتماعی قرار میدهید را بخش اعظم کاربرانتان مشاهده نکنند.
اما به هیچ عنوان در بازاریابی ایمیلی چنین مشکلی وجود ندارد.به عنوان مثال،زمانی که روز خود را در سرکار و یا در منزل شروع میکنید، اولین کاری که بعد از باز کردن مرورگر انجام میدهید، چک کردن ایمیل های شخصی خود می باشد و تا زمانی که تمامی ایمیل های ارسالی خود را چک نکرده باشید، دست از سر برنامه مدیریت ایمیل خود بر نمیدارید و تمامی ایمیل های ارسالی خود را بررسی خواهید کرد.
مزایای استفاده از ایمیل مارکتینگ
در ایمیل مارکتینگ، حتی اگر کاربر از طریق ایمیل وارد سایت شما نشود، پیام ارسالی شما را اکثر کاربران می بینند و از محصولات جدید و یا خدمات شما با خبر خواهند شد. در ایمیل مارکتینگ زمانی که از صد درصد ایمیل های ارسالی خود، ده درصد کاربران بر روی لینک های شما کلیک کنند، به این معناست که شما یک کمپین ایمیلی فوق العاده داشته اید و به واسطه ایمیل مارکتینگ ده درصد کاربران خود را از محصول جدید خود با خبر ساختید.
چگونه لیستی از ایمیل های کاربران را داشته باشیم؟
حالا که از اهمیت ایمیل مارکتینگ با خبر شدید، طریقه جمع آوری لیستی از ایمیل های کاربرانتان را به شما آموزش میدهیم.
روش اول، استفاده از پاپاپ های عضویت در خبرنامه سایت می باشد که شما می توانید ایمیلی از کاربران خود دریافت کنید و محصولات و خدمات خود را به شکل خبرنامه برای کاربر ارسال کنید. افزونه حرفه ای که قابلیت قرار دادن انواع پاپاپ های حرفه ای را به وبسایت شما میدهد، افزونه layered popups می باشد.
با استفاده از این افزونه می توانید به شکل زیبا و بدون مزاحمت، از کاربر بخواهید که در خبرنامه شما عضو شود و یا قابلیت هایی از قبیل ارسال کد تخفیف در ازای ایمیل و یا ارسال یک محصول دانلودی در ازای ایمیل و یا هر نمونه خدماتی را می توانید با این افزونه طراحی کنید.
لیست ایمیلی هدفمند چیست؟
به این روش شما ایمیل هایی جمع آوری می کنید که بسیار با ارزش هستند و به اصطلاح ایمیل های هدفمند را می توانید بدست آوردید. با یک مثال ایمیل های هدفمند را به شما توضیح خواهیم داد.وبسایتی وجود دارد که در زمینه آشپزی فعال می باشد و دارای لیست ایمیل ده هزار نفری از کاربران خود می باشد و به شما پیشنهاد می دهد که در ازای مبلغی، لیست ایمیلی خود را به شما واگذار کند، در صورتی که شما در زمینه طراحی وبسایت فعالیت می کنید.
آیا خرید این لیست ایمیل را به صرفه می دانید؟ در واقع زمانی که شما در زمینه طراحی وبسایت فعالیت میکنید و لیستی از کاربرانی که به آشپزی علاقه دارند را خریداری می کنید، عملا کیفیت کاربران را در نظر نگرفته اید و مشکلی که وجود دارد اینجاست که کاربری که در زمینه آشپزی مهارت دارد، در واقع هیچوقت به دنبال طراحی سایت نیست و به هیچ عنوان کمپین ایمیلی موفقی نخواهید داشت.
پس در نتیجه داشتن یک لیست ایمیلی هدفمند 5000 نفره خیلی با ارزش تر از داشتن یک لیست ایمیل 10000 نفره بدون هدف می باشد و سعی کنید که در وبسایت خود فرم عضوی قرار دهید و ایمیل کاربران خود را جمع آوری کنید و با اینکار، شما یک لیست هدفمند از کاربرانتان خواهید داشت.
تفاوت بین ایمیل مارکتینگ با ایمیل های تبلیغاتی اسپم
بطور کلی دو روش برای ارائه محصولات به شکل ایمیلی وجود دارد:
ایمیل مارکتینگ (تبلیغات هدفمند): در این روش هیچگونه مزاحمتی برای کاربر بوجود نمی آید و هدف آن با خبر سازی کاربران سایت از محصول و یا خدمات جدید شما می باشد که کاملا باب میل کاربر طراحی خواهد شد و حتی المقدور سعی میشود که به وسیله سیاستی، کاربر را برای مشاهده محصول، ترقیب کند. در ایمیل مارکتینگ در بخش طراحی قالب ایمیلی، تمامی قواعد جلوگیری از اسپم مانند افزودن دکمه لغو اشتراک و رعایت استفاده از رنگ بندی ایمیلی و… رعایت می شود و به کاربران قدرت انتخاب دارند که در صورت نیاز، اشتراک خود را غیر فعال کنند.
ایمیل های تبلیغاتی(اسپم مارکتینگ): در این روش سعی در ارسال پیاپی ایمیل تبلیغاتی به سمت بخش اعظمی از کاربران می شود که بدون هیچگونه هدفی اعم از سن کاربر، تخصص کاربر و … را دنبال نمیکند و تبلیغات محصول و یا خدمت خود را برای تمامی افراد ارسال میکند. منظور خود را با ذکر مثالی توضیح می دهم.فرض میکنیم که بنده یک طراح سایت استم و قصد دارم که در زمینه طراحی سایت، خدمات خود را به مشتری ارائه دهم و مشتری های بیشتری را به سمت خود جذب کنم.
پس لیست ایمیلی کاربران خود را تهیه و سیاست خود را به گونه ای برنامه ریزی میکنم که در هر روز دو بار ایمیل تبلیغاتی را برای کاربر خود ارسال کند و پس از مدتی مشاهده میشود که ایمیل بنده در اسپم باکس بخش اعظمی از کاربران هدفمند ما می باشد و سرویس های ایمیلی پس از مدتی ما را اسپمر شناسایی خواهند کرد و دسترسی ما برای ارسال ایمیل را گرفته و بن خواهیم شد.
برای مثال، سیاست دیگری را بررسی میکنیم: فرض کنید که لیست 20000 نفری از کاربران داریم و سایت ما تفریحی می باشد و از انواع کاربران با قشر های متفاوت تشکیل شده است و قصد داریم محتوای ایمیلی مخصوص به قشر کوچکی را تبلیغ کنیم و ایمیل خود را برای تمامی بیست هزار نفر کاربران خود ارسال میکنیم. نتیجه این امر از دید کاربران این است که تمایل به دریافت چنین ایمیلی از طرف شما را نداشته اند و حس میکنند که شما فقط ایمیل کاربر را برای ارسال تبلیغ گرفته اید و شما را اسپم خواهند کرد تا تبلیغات متفرقه را از سمت شما دریافت نکنند. پس مجدد ما اسپمر شناسایی خواهیم شد.
نکاتی که باعث جلوگیری از اسپم شدن ما می شود:
- ایمیل های هدفمند برای افراد هدفمند ارسال کنید.
- استفاده نکردن از تصاویر متعدد(نهایتا مجاز به ارسال یک تصویر هستید) در ایمیل
- استفاده نکردن از متون رنگی متفاوت در نوشته خود
- استفاده نکردن از ایمیل های شعاری و رنگی
- قرار دادن دکمه unsubscribe یا دکمه لغو عضویت
روش خارج شدن از اسپم سرویس دهندگان ایمیل
ما این فرض را داریم که به هر دلیلی، شما از طرف سرویس دهندگان ایمیل، اسپمر شناسایی شده اید.
حالا سوال اینجاست که چطور می توانیم از لیست اسپم سرویس دهندگان ایمیل خارج شویم. در اولین مرحله فرمی قرار دارد که شما می بایست تعهد دهید که به حقوق کاربرانتان احترام بگذارید و همچنین قوانین اسپم را که بالاتر توضیح دادیم را رعایت کنید و فرم مربوطه را ارسال می کنید و کمتر از یک هفته مجدد شما از بن خارج می شوید و می توانید فعالیت ایمیلی خود را از سر بگیرید و اگر مجدد اسپمر شناسایی شوید کار برای شما سخت می شود که احتمال از بن در آمدن ضعیف خواهد شد و شما به شکل دائم اسپمر شناسایی خواهید شد.
چطور ایمیل به لیست هدفمند خود ارسال کنیم؟
حالا که با مفهوم ایمیل مارکتینگ، قوانین اسپم و لیست هدفمند آشنا شدیم، می پردازیم به این که چطور می توانیم ایمیل های خود را بصورت گروهی به کاربران خود ارسال کنیم. برای ارسال دسته جمعی ایمیل ها شما دو راه دارید که به معرفی و توضیح هر دسته می پردازیم.
استفاده از سرویس های ارسال ایمیل گروهی:
در این روش، شما در وبسایت هایی از قبیل mailer lite یا mailchimp و… ثبت نام می کنید، لیست ایمیلی خود را ایمپورت میکنید و پس از ساختن قالب ایمیل خود و کمپین تبلیغاتی خود، اقدام به ارسال ایمیل خود میکنید.
روش کار این سرویس ها به این شکل می باشد که این وبسایت ها سرور های خود را در اختیار کاربران قرار میدهد و تمامی سفارشات ارسال گروهی ایمیل را با دریافت هزینه انجام میدهد و هزینه ای که پرداخت میکنید به علت سرور قدرتمند و امکاناتی که این سرویس دهنده ها در اختیارتان قرار می دهند مانند رعایت تمامی قواعد ضد اسپم، قالب های متنوع، امکان ساخت انواع دسته بندی کاربرانتان، ابزار آمار گیر و گزارش گیری و… می باشد.
نکته: قبل از ثبت نام در این سرویس دهنده ها می بایست سایتی فعال با لیست ایمیلی مقبولی داشته باشید تا کارشناسان، شما را تایید کنند.
نکته۲: هزینه مورد نیاز شما برای استفاده از سرویس های ایمیلی، سالانه برای هر ده هزار ایمیل ارسالی، حدود چهارصد هزا تومان به صورت سالانه می بایست پرداخت کرد.
استفاده از افزونه قدرتمند mailster (mymail):
در صورتی که برای ارسال ایمیل خود نمی خواهید هزینه زیادی را متحمل شوید، به شما افزونه mymail را پیشنهاد می کنم، که به شما این امکان را میدهد که توسط پنل مدیریت وردپرس خود، یک سرویس ارسال ایمیل را بسازید و از طریق وردپرس، ایمیل های خود را ارسال کنید. به دو روش می توانید ایمیل های خود را از طریق وردپرس ارسال کنید.
یکی از روش ها این است که می توانید از طریق هاستینگ خود ارسال ایمیل را انجام دهید که در هر ساعت، شصت ایمیل را بیشتر نمی توانید ارسال کنید و راه دیگر، استفاده از اکانت های جیمیل می باشد که می توانید به ازای هر اکانت جیمیل می توانید در روز تا پانصد ایمیل را ارسال کند.
برای استفاده از قابلیت افزودن چندین جیمیل می بایست افزونه کمکی mymail multi SMTP را بر روی وردپرس خود نصب کنید و می توانید نهایتا چهار اکانت جیمیل را اضافه و در روز برای 2 هزار نفر نفر ایمیل تبلیغاتی خود را ارسال کنید.
امیدوارم که این مقاله آموزشی شما را برای راه اندازی ایمیل مارکتینگ موفق یاری کرده باشد.
منابع: wikipedia – wordpress.org – mihanwp – youtube
این مطالب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز بدید
میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها