خانه ای برای خلاقیت ، فناوری و هنر

عناوین محتوای این صفحه
()

روز ملی اردبیل ۴ مرداد است

 

اما فلسفه نام گذاری این روز چیست؟

چند سالی است که شورای فرهنگ عمومی کشور با ثبت روز اردبیل در تقویم رسمی کشور موافقت کرده و حالا اردبیل در تقویم رسمی کشور روز 4 مرداد را از آنِ خود کرده است. وب سایت دکترگرافیک این روز را به تمام اردبیلی‌های عزیز و تمام مردم ایران تبریک می‌گوید.

همچنین اگر در شهر اردبیل هستید و میخواهید برای کسب و کار خودتون وب سایت اینترنتی داشته باشید، می توانید صفحه طراحی سایت در اردبیل و یا سئو سایت در اردبیل را مشاهده نمایید.

 

 

فلسفه ۴ مرداد چیست؟

 

چهارم مرداد ماه مصادف است با استقرار خاندان صفویه در ایران و بزرگداشت شیخ صفی الدین اردبیلی، به همین خاطر برای این روز مناسب بود گرچه چند سال برای ثبت چنین روزی تلاش شد. مدیر کل میراث فرهنگی استان اردبیل بیان کرد که هدف از اختصاص یک روز به اردبیل، نشان دادن جایگاه صفویان در ایران است و امید است که فرصت طرح اردبیل و جایگاه صفویه در سطح ملی و جهانی فراهم شود.

 

روز ملی اردبیل

 

با ظهور شیخ صفی‌الدّین و خاندان صفوی، اردبیل اعتبار ویژه‌ای یافت، به‌طوری‌که این شهر در زمان تیمور، دارالارشاد و در زمان پادشاهان صفوی با عنوان دارالامان از جایگاه خاصّ سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برخوردار گردید. حکومت صفوی بسیاری از هرج و مرج‌ها را که در ایران وجود داشت، برانداخت و یک حکومت دینی و مذهبی را پایه‌گذاری کرد که به‌گفتهٔ بسیاری از کارشناسان تاریخ، تشکیل دولت یکی از وقایع مهم تاریخ ایران به‌شمار می‌آید.

 

روز ملی اردبیل

 

معنی کلمه اردبیل

 

اردبیل مشتق شده از دو کلمه «ارده‌» و «ویل» می باشد که یک نام اصیل و تایید شده اوستایی است، ارده یا ارته به معنای مقدس و ویل به معنای شهر است. «ارته»، در باور ایرانیان باستان، قانون نظم و آفرینش در زمان پیش از آیین زردشتی است. و در آیین زردشتی به‌صورت «اشه» درآمده است، به‌معنی قانون راستی و داد که نشانگر پویایی (دینامیسم) تکامل است. همچنین «ارد» یا «ارته»، از ایزدان زرتشتی است که پاسدار راستی و داد است. در زبان اوستایی قدیم «ویل» به‌معنی شهر یا آبادی است که اکنون نیز به‌صورت جمع «ویلات» به معنی محال یا سامانهٔ شهری گسترده و آباد کاربرد دارد. در زبان فارسی امروزی در بسیاری از واژه‌ها، حرف «و» به حرف «ب» تبدیل می‌شود، مانند «سه وه لان» به «سه به لان یا سبلان» و «توریز» به «تبریز» و …

 

 

نظر شما درباره این روز خاص چیست؟ دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید

 

این مطالب چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز بدید

میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها

تگ ها:

آخرین مطالب بروز شده ...
Picture of حسین درخشان

حسین درخشان

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *