قالبهای وردپرس در اثر گذشت زمان بهروزرسانی شده و نسخههای جدید در جهت بهبود نسخه پیشین و در راستای تقویت آن عرضه میشوند. بهعنوانمثال ممکن است قالب عرضهشده با یک پلاگین سازگاری نداشته باشد. در این صورت در ورژن جدید، این عیب و ایرادها رفع میشود و شما میتوانید از آن پوسته بهره بیشتری ببرید. همچنین در آپدیت جدید ممکن است قابلیتهای بیشتری را به شما ارائه دهد. از طرف دیگر بهدلیل مسائل امنیتی و امنیت سایت خود امکان بهروزرسانی نکردن قالب سایت وجود ندارد و شما باید حتماً قالب سایت خود را آپدیت کنید. و بدین ترتیب مانع هک شدن سایت خود شوید. چایلد تم در این موارد میتواند کمک بسیار خوبی به ما کند. اما Child Theme چیست؟
شما باید در انتخاب قالب نهایت دقت را داشته باشید تا بتوانید تغییرات لازم خود را در یک قالب قوی مطابق با نیاز خود ایجاد کنید. چراکه اگر قالب مطابق با نیاز سایت شما نباشد این تغییرات ایجادشده بیهوده به نظر میرسد و عملاً کاربردی برای سایت شما نخواهد داشت. پسازاینکه قالب حرفهای لازم را پیدا کردید به سفارشیسازی آن بپردازید و سایت خود را گسترش دهید. در این آموزش با دکترگرافیک همراه باشید.
Child Theme چیست؟
در ابتدای ساخت سایت ممکن است برای شما این سؤال پیش بیاید که Child Theme چیست؟ اکنون در این مقاله قصد داریم به سؤالات شما در این زمینه پاسخ دهیم و کارکرد و ویژگیهای آن را برای شما توضیح دهیم.
شما با استفاده از Child Theme در وردپرس میتوانید یک قالب فرزند و اصلی در سایت خود داشته باشید؛ این قالب میتواند یک سری امکانات را حفظ کرده و شما با توجه به نظر و سلیقه خود در آینده هرگونه تغییری که خواستید را به آن اضافه کنید. درنتیجه برای اینکه تنظیمات و تغییرات ایجادشده در سایت را ذخیره کنید نیاز به Child Theme دارید.
با استفاده از این قابلیت زمانی که شما یک قالب حرفهای خریداری میکنید و مطابق با سلیقه خود در آن تغییراتی ایجاد میکنید در آپدیتهای بعدی این تغییرات از بین نخواهد رفت و شما میتوانید تغییرات سفارشیسازی که برای سایت خود انجام دادهاید را در آپدیتهای جدید حفظ کنید.
درگذشته هنگام بهروزرسانی قالبها این امکان وجود نداشت و تغییرات شما در آپدیت بعدی ذخیره نمیشد و بهروزرسانی پوسته سبب از دست رفتن تغییرات سفارشیسازی شده شما میشد. امروزه با استفاده از این قابلیت شما میتوانید تغییرات دلخواه خود را ایجاد و ذخیره کنید.
مزایای استفاده از Child Theme
شما بهراحتی میتوانید قالب فرزند خود را بسازید و از قابلیتهای آن کمال استفاده را ببرید. با این کار شما کلیت قالب موردنظرتان را سفارشیسازی میکنید و فقط نیاز به تغییرات جزئی جهت رفع مشکلات در آن است.با استفاده از قالب فرزند شما میتوانید با خیال راحت تغییرات لازم را ایجاد کنید بهگونهای که قالب اصلی و والد شما دچار تغییر نشود.
یکی دیگر از مزیتهای قالب فرزند میزان انعطافپذیری بالای این پوسته میباشد درواقع شما این امکان را دارید بدون داشتن مهارت خاصی درزمینه برنامهنویسی ویژگیهای دلخواه خود را توسعه دهید. این کار تا حد بسیار زیادی در زمان شما صرفهجویی میکند. بدین ترتیب به امور شما سرعت بخشیده میشود.
در نظر داشته باشید که ممکن است پس از نصب قالب، قالب موردنظر نتواند تمام احتیاجات سایت شما را برطرف کند در این صورت است که شما توسط Child Theme میتوانید قابلیتهای اصلی پوسته سایت خود را حفظ و به ارتقا آن به شیوه و سبک موردنظر خود بپردازید. شما با استفاده از Child Theme میتوانید پوسته خود را سفارشیسازی کنید و از ظاهر جدید پوسته خود مطابق با نیاز خود و کاربرانتان نهایت لذت را ببرید.
معایب استفاده از Child Theme
یکی از ایرادهایی که وجود دارد این است که ممکن است توسعهدهندگان آپدیت جدیدی برای قالب والد شما ارائه نکنند. البته این نکته حائز اهمیت است که قالبهای وردپرسی منبع باز هستند و در صورت ارائه نشدن آپدیت از سوی کمپانی اصلی شما میتوانید باز هم از این قالب استفاده کنید؛ به این صورت که شما امکان جایگذاری کدهای دلخواه را در قالب خود دارید البته با توجه به مسائل گفتهشده پیشنهاد ما به شما این است که پوسته خود را به دلیل سازگاری بهتر و بیشتر با افزونههای جدید و همچنین مسائل امنیتی مرتباً بهروزرسانی کنید.
از دیگر معایب Child Theme میتوان به زمانبر بودن یادگیری آن اشاره کرد. درواقع شما باید زمان زیادی را صرف یادگرفتن قالب والد کنید. البته این موضوع تنها برای ابتدای کار است و پس از یادگیری و شناختن نوع عملکرد آن دیگر نگرانی وجود ندارد و شما میتوانید در آینده به کارهایتان سرعت ببخشید و امورتان را سریعتر انجام دهید.
همچنین آموزش های بیشتر در وبلاگ دکترگرافیک
جمع بندی
درواقع شما هر قالبی که روی سایتتان نصب کنید، خصوصاً اگر آن قالب جزو قالبهای حرفهای وردپرس باشد نیاز دارید تا قالب خود را آپدیت کنید. آپدیت سبب میشود قابلیتها و امکانات جدیدی به آن اضافه شده و مشکلات آن نیز برطرف میشود.این کار هرروزه توسط تیم حرفهای دکترگرافیک انجام میشود و آپدیت قالبها و افزونههای حرفهای را به کاربران عزیز ارائه میشود.
اما از طرفی شما نیاز دارید تا تغییراتی را روی قالب خود اعمال کنید. بهعنوانمثال اگر شما بخواهید به سایتتان سی اس اس جدیدی اضافه کنید یا فایل فوتر قالب خود را تغییر دهید این کار توسط Child Theme امکانپذیر بوده و کار را برای شما خیلی راحت میکند. اما با نبود این امکان با آپدیت کردن قالب تغییرات شما از بین میرود و شما میمانید و یک عالمه کار روی قالب نسخه جدید که باید با هر بار آپدیت همه این کارها را انجام دهید.
اما با روی کار آمدن Child Theme دست ما برای انجام تغییرات روی قالب وردپرس بازشده است. تنها با ساخت، نصب و فعالسازی یک Child Theme از قالب سایتتان میتوانید بهراحتی تغییرات دلخواه را روی چایلد تم اعمال کنید و دیگر از بابت از بین رفتن تغییرات نگران نباشید.
درواقع با نصب Child Theme، شما دو قالب بهصورت همزمان روی وردپرس فعال کردهاید. یکی قالب اصلی که بهمرور میتوانید آن را آپدیت کنید و دیگری چایلد تم یا پوسته فرزند است که تغییرات دلخواه خود را روی آن اعمال خواهید کرد. با آپدیت قالب اصلی بههیچعنوان تغییرات شما از بین نمیرود چراکه آنها را روی Child Theme دارید و از چایلد تم روی سایت شما بارگذاری میشوند.
همچنین اگر قصد شروع شروع اینترنتی از طریق سایت را دارید می توانید صفحه طراحی وب سایت اختصاصی وردپرس را مطالعه کنید.
منابع: wikipedia – wordpress.org – mihanwp – youtube
این مطالب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز بدید
میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها