عناوین محتوای این صفحه

در این مطلب از دکتر گرافیک، آموزش پیدا کردن IP سایت با 3 روش مختلف را برای شما عزیزان خواهیم گفت.

از زمانی که استفاده از کامپیوتر و اینترنت همه گیر شد ؛ برقراری ارتباط بین دستگاه‌های دیگر به وسیله IP Address میسر شد. برای هر دستگاه آدرسی مخصوص به خود آن انتخاب می‌شود. هر سایت هم آدرس IP مخصوص به خود را دارد.

به‌طور حتم تابه‌حال خیلی از شما کاربران گرامی به‌‌‌‌‌دنبال IP آدرس هاست و سایت خود بوده‌اید. مثلا درگاه پرداخت از شما آدرس آی پی سایت یا IP هاست شما را خواسته‌اند. اما نمی‌‌‌‌‌دانید چطور و چگونه پیدا کردن آی پی سایت را انجام دهید.

همان‌طور که سیستم‌های مختلف دارای آی پی مخصوص به خود هستند، هاست شما نیز دارای IP آدرس منحصربه‌فردی است. در اینجا ما قصد داریم نحوه به‌دست آوردن این آی پی را به شما کاربران عزیز آموزش بدهیم. بنابراین تا پایان این آموزش همراه با دکتر گرافیگ باشید.

 

 

آدرس IP چیست؟

خیلی ساده و بی‌مقدمه بگوییم؛ آی پی (IP) یک نوع آدرس اینترنتی است که از رشته‌ای منحصر‌به‌فرد از اعداد ساخته شده که با نقطه از هم جدا می‌شوند و کامپیوترها و تمام دستگاه‌های متصل به اینترنت، از طریق این آدرس می‌توانند با هم ارتباط برقرار کنند و زبان یکدیگر را بفهمند!

اگر شما صاحب یک وب‌سایت هستید و یا اینکه با وب سروکار دارید حتماً نام IP آدرس سایت به گوشتان خورده است. اما اگر ندارید نیز نیاز به نگرانی نیست. ما در اینجا مفهوم IP آدرس را برای شما توضیح خواهیم داد.

 

آموزش پیدا کردن IP سایت با 3 روش مختلف

 

هر دستگاهی که به اینترنت متصل می‌شود دارای یک آی پی آدرس است.IP آدرس به معنی پروتکل است که درواقع باعث می‌شود فعالیت‌های اینترنتی کنترل شود. یعنی کلیه دستگاه‌هایی که در فضای اینترنت فعالیت می‌کنند توسط IP آدرس شناسایی شده و از یکدیگر قابل‌تشخیص هستند. چراکه تعداد بسیار زیادی از دستگاه‌ها به‌طور همزمان در این شبکه‌ها فعالیت می‌کنند که باید بتوان آن‌ها را از هم متمایز کرد.

IP آدرس یک مفهوم کاربردی در دنیای وب است که دانستن و فهم آن برای کلیه کسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند ضروری است. این آدرس از یک سری اعداد تشکیل‌شده که باعث می‌شود تا در هنگام کار دستگاه‌های مختلف خطا پیش نیاید. یعنی اینکه هیچ‌وقت شما دو دستگاه را نمی‌یابید که از یک IP آدرس مشترک استفاده کنند. این آدرس برای هر دستگاه جداگانه است.

 

 

آموزش پیدا کردن IP سایت با 3 روش مختلف

درواقع به زبان ساده همان‌طور که خانه‌ها و ماشین‌ها دارای شماره و پلاک منحصربه‌فرد برای خود هستند سیستم‌ها نیز در شبکه نیاز دارند که یک آدرس مشخص و منحصربه‌فرد داشته باشند که این آدرس IP آدرس نام دارد.

 

 

پیدا کردن ip سایت از طریق سی پنل

همان‌طور که میدونید هاست اطلاعات سایت که برای نمایش کاربران در نظر گرفته‌شده است را در فضای خود نگه‌داری می‌کند. هاست سی پنل یک‌ هاست لینوکسی است که از کنترل پنل سی پنل برای مدیریت هاست استفاده می‌کند. ممکن است شما در هنگام کار با وب‌سایت خود نیاز داشته باشید که برخی مواقع از آی پی هاست استفاده کنید.

این آدرس در موارد گوناگونی برای شما کاربرد دارد. پیدا کردن این آدرس بسیار ساده است و شما تنها با چند کلیک می‌توانید آن را پیدا کنید. اولین روش از طریق سی پنل می‌باشد.

در این روش با آدرس yoursite.com:2082 وارد پنل کاربری هاست (CPanel) خود شوید و در سمت راست در بخش “GENERAL INFORMATION” روی لینک آبی‌رنگ، عبارت “Server Information” کلیک کنید.

در پنجره بازشده اطلاعات هاست مانند نام سرور، نسخه سی پنل، نسخه PHP، نسخه MySQL و IP هاست و … نمایش داده می‌شود. شما امکان این را دارید که در صفحه بازشده برای شما در بخش Shared IP Address، آی پی را مشاهده نمایید.

 

آموزش پیدا کردن IP سایت با 3 روش مختلف

 

 

پیدا کردن IP سایت از طریق Whois

در اول بهتر است بدانید Whois چیست؟ Whois سرویسی است که به شما اجازه می‌دهد نام و اطلاعات تماس صاحب دامین را مشاهده کنید. این سرویس اطلاعات زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد. این اطلاعات در مکان‌های مختلفی برای شما کاربرد دارد پس دانستن آن‌ها الزامی است.

در ابتدای کار زمانی که اینترنت نوپا بود اطلاعات دامنه در Whois به ثبت می‌رسید. یکی از اطلاعات مهمی که توسط این سرویس به دست میارید آی پی هاست است. شما به دو روش میتونید با استفاده از این سرویس آی پی هاست خود را مشاهده کنید.

درواقع دسترسی به اطلاعات Whois یک دامنه توسط دو روش انجام می‌شود که شما باید با توجه به نیاز خود از یکی از آن‌ها استفاده کنید.

 

آموزش پیدا کردن IP سایت با 3 روش مختلف

 

 

نمایش اطلاعات Whois در لینوکس:

این روش برای کسانی مورداستفاده است که از ویندوز لینوکس استفاده می‌کنند. این روش بسیار کاربردی و محبوب است. برای انجام این کار تنها کافیه در ترمینال لینوکس خط فرمان Whois Example.com را نوشته و فقط به‌جای Example.com نام دامنه خود را وارد کنید.

اگر از ویندوز استفاده می‌کنید کافیست روش‌های بعدی را مشاهده کنید.

 

نمایش اطلاعات Whois به‌‌‌‌‌صورت آنلاین:

این روش برای کاربرانی که از لینوکس استفاده نمی‌کنند بسیار کاربردی است و موردتوجه قرار گرفته است. در این بخش به وب‌سایت Whois.Domaintools.com رفته و نام دامنه خود را وارد کنید. سپس اطلاعات هاست، IP، آدرس، تلفن و ایمیل صاحب دامنه را مشاهده خواهید کرد.

 

 

مشاهده آی پی سایت با CMD ویندوز

اگر با هیچ‌کدام از روش‌های بالا آی پی سایت خود را پیدا نکردید، انجام این کار در ویندوز بسیار ساده است و تنها در مدت چند دقیقه میتونید این آدرس را شناسایی کنید. این کار روش‌های مختلفی دارد که ما آسان‌ترین روش را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

برای انجام این کار ابتدا در ویندوز خود به بخش CMD بروید و عبارت ping drgraphic.net را وارد نمایید. (به‌جای drgraphic.net آدرس دامنه خود را وارد نمایید). سپس در اینجا شما IP آدرس سایت خود را مشاهده خواهید کرد. همچنین می توانید از دستور nslookup نیز استفاده کنید. این دستور بسیار کاربردی و مهم است. برای این کار را مانند دستور قبل نوشته و آدرس سایت مورد نظرتان را وارد کنید (nslookup drgraphic.net).

امیدواریم که از این آموزش بهره کافی را برده باشید. اگر هنوز سوالی دارید که پاسخش را در این مقاله پیدا نکردید، می‌توانید در قسمت نظرات برایمان بنویسید.

سپاس از همراهی شما…

 

منابع: wikipedia – wordpress.org – mihanwp – youtube

تگ ها:

آخرین مطالب بروز شده ...
Picture of Reza

Reza

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *