عناوین محتوای این صفحه

اگر در نظر دارید هر مبلغی را برای رسیدن به مخاطبان هدف، به تبلیغات اختصاص دهید، بهتر است آن را در جای مناسب خرج کنید. جایی مثل گوگل با بیش از 259 میلیون بازدیدکننده‌ی منحصربه‌فرد و 4.8 میلیارد تعامل روزانه. گوگل ادز وقتی راه‌اندازی شد که تنها دو سال از عمر محبوب‌ترین وب‌سایت جهان، Google.com، می‌گذشت. این بستر تبلیغاتی در اکتبر سال 2000 با نام Google Adwords روی صحنه آمد، اما پس از مدتی در سال 2018 بنا به دلایلی تجاری، Google Ads نام گرفت. با توجه به دسترسی گسترده به Google، احتمالاً تبلیغات Google را مشاهده کرده‌اید و شاید روی آن کلیک کرده باشید.

 

این روزها هرچه کمپین‌های پرداختی (پولی) شما قوی‌تر و متمرکزتر باشند، کلیک‌های بیشتری نیز دریافت می‌کنید که منجر می‌شود مشتریان احتمالی بیشتری به دست آورید. به همین دلیل Google Ads به‌طور فزاینده‌ای در بین مشاغل مختلف و در بین همه‌ی صنایع محبوب شده است. استفاده از Google Ads ممکن است بهترین تصمیمی باشد که برای تجارت خود می‌گیرید و این اغراق نیست.

 

در این راهنما خواهید فهمید که چگونه تبلیغات را در Google شروع کنید. ما ویژگی‌های خاص این پلت فرم را پوشش خواهیم داد و به شما یاد می‌دهیم چگونه کمپین‌های تبلیغاتی خود را برای دستیابی به بهترین نتیجه بهینه کنید.

 

گوگل ادز (گوگل ادوردز) چیست؟

Google منبعی است که توسط مردم سراسر جهان برای طرح سوالاتی استفاده می‌شود که با ترکیبی از تبلیغات پولی و نتایج ارگانیک به آن‌ها پاسخ داده می‌شود. Google Ads یک بستر تبلیغاتی پولی است که در زیر یک کانال بازاریابی معروف به‌عنوان پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) قرار دارد و جایی است که شما به‌عنوان تبلیغ‌کننده باید مبلغی را برای هر کلیک یا هر ایمپرشن (CPM) در یک تبلیغ پرداخت کنید.

 

وقتی کاربران کلمه‌ی کلیدی مورد نظر را جستجو می‌کنند، نتایج جستجوی خود را در صفحه جستجوی گوگل (SERP) مشاهده می‌کنند. این نتایج می‌تواند شامل یک تبلیغ پولی باشد که آن کلمه کلیدی را هدف قرار داده است یا شامل نتایج ارگانیکی باشد که در زیر نتایج تبلیغاتی آورده می‌شوند.

 

نتایج تبلیغات (در کادر زرد) با برچسب «AD» نشان داده می‌شوند. از نتایجی که در زیر تبلیغات (در کادر سبز) نشان داده می‌شود، به‌عنوان نتایج ارگانیک یاد می‌شود.

این امر برای تبلیغ دهنده از این جهت مفید است که اولین نتایج در Google که معمولاً اکثر کاربران را جلب می‌کنند نصیب آن‌ها خواهد شد. گوگل ادوردز روشی موثر برای سوق دادن ترافیک واجد شرایط یا مشتریان مناسب به سمت تجارت شما است در حالی که آن‌ها در جستجوی محصولات و خدماتی مانند محصولات پیشنهادی شما هستند. اگر از PPC برای تبلیغ محصولات یا خدمات خود استفاده می‌کنید، بهتر است Google Ads بخشی از استراتژی پرداختی شما باشد.

ممکن است سوال کنید که: آیا Google Ads واقعاً مؤثر است؟ برای پاسخ به این سوال، بیایید چند آمار را در نظر بگیریم:

    • نرخ کلیک Google Ads نزدیک به 8٪ است.
    • تبلیغات نمایشی هرماه 180 میلیون بار نمایش (ایمپرشن) دارد.
    • برای کاربرانی که آماده خرید هستند، تبلیغات پولی در Google، 65% کلیک دریافت می‌کنند.
    • 43٪ از مشتریان چیزی را خریداری می‌کنند که در یک تبلیغ YouTube دیده‌اند.

امیدوارم که قانع شده باشید که گوگل ادز چقدر به درد کسب‌وکارتان می‌خورد. خواندن بخش بعد شما را برای استفاده از گوگل ادز، بیشتر ترغیب می‌کند. ببینیم مهم‌ترین مزایایی که این پلتفرم در اختیار ما قرار می‌دهد چه مواردی هستند؟

 

گوگل ادز چگونه کار می‌کند؟

 

حالا وقت آن است که بررسی کنیم گوگل ادوردز به چه صورت کار می‌کند. Google Ads تحت مدل پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)  کار می‌کند. این بدان معنی است که شما به‌عنوان تبلیغ‌کننده باید یک کلمه‌ی کلیدی خاص در Google را هدف قرار دهید و مبلغی را برای کلمه کلیدی موردنظر پیشنهاد دهید. با این فرض که پیشنهاد شما حداکثر مبلغی باشد که می‌خواهید برای یک تبلیغ پرداخت کنید.

 

به عنوان مثال، اگر حداکثر پیشنهاد شما 4 دلار باشد و Google تعیین کند که هزینه برای هر کلیک آن عبارت یا کلمه‌ی خاص، 2 دلار است، شما آن جایگاه تبلیغاتی را دریافت می‌کنید! اگر گوگل تشخیص دهد که هزینه‌ی آن بیش از 4 دلار است، شما تبلیغات را دریافت نمی‌کنید. همچنین می‌توانید حداکثر بودجه روزانه را برای تبلیغ خود تعیین کنید.

 

شما سه گزینه برای پیشنهادات خود دارید:

 

  • هزینه‌ی هر کلیک (CPC)
  • هزینه‌ی در هر 1000 نمایش (CPM)
  • هزینه‌ی هر تعامل (CPE)

 

سپس Google مبلغ پیشنهادی شما را با نمره‌ی کیفیت (QS) شما می‌سنجد. به گفته‌ی گوگل:

 

«نمره‌ی کیفیت برآورد کیفیت تبلیغات، کلمات کلیدی و صفحات فرود شما است. تبلیغات باکیفیت بالاتر می‌تواند منجر به کاهش قیمت و موقعیت‌های بهتر تبلیغ شود.»

 

عدد نمره بین 1 تا 10 است. هرچه امتیاز شما بالاتر باشد، رتبه بهتری خواهید داشت و هزینه کمتری برای تبدیل پرداخت می‌کنید. امتیاز کیفیت شما همراه با مبلغ پیشنهادی، امتیاز تبلیغ (AD rank) شما را ایجاد می‌کند و موقعیتی که تبلیغ شما در صفحه نتایج جستجو ظاهر می‌شود. هر چقدر امتیاز تبلیغ (AD rank) شما بیشتر باشد، جایگاه بهتری خواهید داشت.

 

هنگامی‌که یک کاربر تبلیغ را می‌بیند و بر روی آن کلیک می‌کند، شما به عنوان تبلیغ‌کننده، باید هزینه‌ای را پرداخت کنید (بنابراین پرداخت به ازای هر کلیک). هرچه کاربران بیشتر بر روی تبلیغات شما کلیک کنند، احتمال دستیابی به اهداف تبلیغات بیشتر است و شما هزینه‌ی کمتری برای آن کلیک پرداخت می‌کنید.

 

 

مزایای استفاده از گوگل ادز

گوگل با دریافت بیش از 5 میلیارد درخواست جستجو در روز، پرکاربردترین موتور جستجو است. ناگفته نماند، پلتفرم Google Ads نزدیک به دو دهه است که فعالیت می‌کند و این موضوع در زمینه‌ی تبلیغات پولی به آن ارشدیت می‌بخشد.

 

در اینجا مهم‌ترین مزایای تبلیغات گوگل ادز را بررسی می‌کنیم:

  • رقابت در کسب و کار: صدها هزار شرکت از Google Ads برای تبلیغ مشاغل خود استفاده می‌کنند و این بدین معنی است که حتی اگر برای یک عبارت جستجو، رتبه‌بندی ارگانیک هم داشته باشید، نتایج شما در زیر رقبا قرار می‌گیرند. پس اینجا گوگل ادوردز به شما امکان می‌دهد تا جایی که می‌توانید در نتایج SERP بالا قرار بگیرید و بیشتر دیده شوید.
  • افزایش ترافیک و درآمد: با Google Ads، شما می‌توانید ترافیک وب‌سایت خود را بالا ببرید، تماس تلفنی بیشتری دریافت کنید و حتی بازدید فروشگاه‌های خود را افزایش دهید. و طبق گفته‌ی گوگل، تبلیغ‌کنندگان بابت هر 1 دلار که برای Google Ads هزینه می‌کنند 8 دلار درآمد کسب می‌کنند.
  • تبلیغات هدفمند: امکان هدف‌گیری در goole adwords به شما کمک می‌کند تبلیغات خود را به افرادی با علایق به‌خصوص نشان دهید. کلمات کلیدی، مکان تبلیغ، سن و زبان همه مواردی هستند که به وسیله‌ی آن‌ها می‌توانید تبلیغات هدفمندی را نشانه بگیرید.
  • امکان تبلیغ در دستگاه‌های دیگر: گوگل ادوردز به شما امکان می‌دهد تبلیغات به‌موقع (از طریق موبایل و دسک تاپ) را در میان مخاطبان خود ایجاد و به اشتراک بگذارید. این بدان معناست که در لحظه‌ای که مشتریان ایدئال شما از طریق جستجوی Google یا Google Maps به دنبال محصولات و خدماتی که برند شما ارائه می‌دهد هستند، کسب‌وکار شما در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) نشان داده می‌شود.
  • کنترل بودجه: شما می‌توانید تعیین کنید چقدر در ماه یا در روز یا حتی در هر تبلیغ هزینه کنید و در اکثر مواقع، برای حالتی پول پرداخت می‌کنید که کسی روی تبلیغ شما کلیک کند.
  • اندازه‌گیری موفقیت: باگذشت زمان، Google Ads همچنین به شما کمک می‌کند تا آن تبلیغات را تجزیه‌وتحلیل و بهبود دهید تا به افراد بیشتری برسید و کسب‌وکار شما بتواند به همه‌ی اهداف کمپین پولی خود برسد.

 

هزینه‌ی تبلیغات در گوگل ادز چقدر است؟

در ایالات متحده، متوسط ​​هزینه‌ی هر کلیک برای تبلیغاتِ جستجوی Google در همه‌ی صنایع 2.32 دلار است. در کشورهای دیگر، هزینه‌های متوسط ​​برای Google Ads اغلب بسیار کمتر است. هزینه Google Ads بر اساس عوامل مختلفی ازجمله رقابت کلمات کلیدی و صنعت، موقعیت جغرافیایی، کیفیت کمپین‌های تبلیغاتی، کیفیت وب‌سایت و میزان مبلغ پیشنهادی شما و موارد دیگر متفاوت است. بنابراین هزینه از هر تبلیغ به تبلیغ دیگر، متفاوت خواهد بود.

برای درک اینکه هزینه‌ی تبلیغات Google برای تجارت شما چقدر است، ابتدا باید سیستم Ad Auction (مزایده) را درک کنید. وقتی کاربری کلمه‌ی کلیدی موردنظر خود را جستجو می‌کند، Google به‌طور خودکار به حالت حراج (مزایده) می‌افتد و رتبه‌ی تبلیغ شمارا با سایر بازاریاب‌هایی که این کلمه کلیدی را هدف قرار می‌دهند مقایسه می‌کند.

 

به طور کلی هر چقدر سودی که از جذب کاربری که آن کلمه را جستجو کرده است بالاتر باشد رقیبان شما پیشنهاد بالاتری خواهند داد و شما هم برای اینکه در مزایده برنده شوید مجبور خواهید شد پیشنهادی بالاتر از رقیبان دهید.

برای پیروزی در مزایده‌های Google Ads و مشاهده‌ی تبلیغات Google خود برای کلمات کلیدی مرتبط، باید امتیاز کیفیت (QS) و مبلغ پیشنهاد خود (Bid) را بهینه کنید. هرچه امتیاز کیفیت شما در رابطه با مبلغ پیشنهادی بالاتر باشد، موقعیت تبلیغات شما بهتر است. وقتی امتیاز کیفیت شما بالا باشد، گوگل با کاهش هزینه‌ی هر کلیک (CPC)، به تبلیغ دهندگان با پاداش می‌دهد و به بهبود ROI کمک می‌کند.

 

همچنین تبلیغات شما بیشتر اوقات، در موقعیت‌های بهتر در SERP بالا در مقابل پایین صفحه، نمایش داده می‌شوند. این به شما امکان می‌دهد بدون نیاز به افزایش مبلغ پیشنهادی خود، کلیک و تبدیل بیشتری دریافت کنید.

برای اطلاعات بیشتر، به این اینفوگرافیک توجه کنید تا عملکرد حراج Google Ads را بهتر درک کنید.

 

 

آموزش و معرفی کامل سرویس گوگل ادز (گوگل ادوردز)

 

 

طبق شکل، تبلیغ‌کننده‌ی شماره 1، با پیشنهاد فقط 2 دلار که نسبت به بقیه هم کمتر است، چون امتیاز کیفیت 10 را کسب کرده است، در رتبه‌ی اول قرار می‌گیرد. بدین ترتیب، هزینه‌ی هر تبلیغ از فرمول زیر محاسبه می‌شود:

 

آموزش و معرفی کامل سرویس گوگل ادز (گوگل ادوردز)

 

 

حالا برای هرکدام از تبلیغ‌کننده‌های بالا می‌توان هزینه را محاسبه نمود. به شکل زیر توجه کنید:

 

 

آموزش و معرفی کامل سرویس گوگل ادز (گوگل ادوردز)

 

 

همان‌طور که مشاهده می‌کنید هزینه برای تبلیغ‌کننده‌ی شماره 1، حتی از 2 دلار نیز کمتر شد. اکنون که از نحوه‌ی عملکرد و هزینه‌ی تبلیغات در Google مطلع شدید، بیایید نگاهی به انواع کمپین‌های تبلیغاتی در Google بیندازیم.

 

انواع کمپین در گوگل ادز

می‌توانید یکی از پنج نوع کمپین را در Google Ads انتخاب کنید. بیایید موارد استفاده‌ی بهینه از هر یک را توضیح دهیم.

 

 

آموزش و معرفی کامل سرویس گوگل ادز (گوگل ادوردز)

 

آموزش و معرفی کامل سرویس گوگل ادز (گوگل ادوردز)

 

۱. کمپین تبلیغاتی جستجو

تبلیغات کمپین جستجو به عنوان یک تبلیغ متنی در صفحه نتایج برای کلمه‌ی کلیدی مورد نظر ظاهر می‌شود. به مثال زیر توجه کنید:

آموزش و معرفی کامل سرویس گوگل ادز (گوگل ادوردز)

 

 

این‌ها تبلیغاتی هستند که احتمالاً با آن‌ها بیشتر آشنا هستید. آن‌ها در صفحه نتیجه جستجو با نماد سیاه‌رنگ «AD» در کنار URL ظاهر می‌شوند. مزیت تبلیغات جستجو این است که شما تبلیغ خود را درجایی که بیشتر جستجوگران ابتدا در آنجا موضوعات خود را جستجو می‌کنند، نمایش می‌دهید و Google تبلیغ شما را در همان قالب سایر نتایج نشان می‌دهد فقط با این تفاوت که کنار آن کلمه‌ی AD خودنمایی می‌کند و نشان می‌دهد که یک تبلیغ است؛ اما خیلی مهم نیست. کاربران از روی عادت و اعتمادی که به نتایج اول صفحه‌ی جستجو دارند روی آن کلیک می‌کنند.

 

 

۲. کمپین تبلیغات نمایشی

Google دارای شبکه‌ای از وب‌سایت‌های معروف به Google Display Network در صنایع مختلف و با تعداد زیادی مخاطب است که برای نمایش Google Ads انتخاب می‌شوند. به سود مالک وب‌سایت است که به ازای هر کلیک یا تأثیرگذاری در تبلیغات مبلغی را دریافت می‌کند. فایده‌ای که برای تبلیغ‌کنندگان دارد این است که آن‌ها می‌توانند محتوای خود را در مقابل مخاطبان همسو با پرسونایشان قرار دهند.

این‌ها معمولاً تبلیغات تصویری هستند که توجه کاربران را از محتوای صفحه وب جلب می‌کنند:

 

آموزش و معرفی کامل سرویس گوگل ادز (گوگل ادوردز)

 

 

آموزش و معرفی کامل سرویس گوگل ادز (گوگل ادوردز)

 

 

 

۳. کمپین تبلیغاتی ویدیویی

تبلیغات ویدئویی قبل یا بعد (و گاهی اوقات در وسط) فیلم‌های YouTube نمایش داده می‌شوند. به یاد داشته باشید، یوتیوب نیز یک موتور جستجو است. کلمات کلیدی مناسب شما را در بین ویدیو قرار می‌دهند و نظر کاربر را به‌اندازه‌ی کافی جلب می‌کنند تا آن را تماشا کند.

 

در اینجا یک تبلیغ ویدیویی وجود دارد که در وسط یک ویدیوی دیگر درباره‌ی نحوه بستن کراوات ظاهر می‌شود:

 

آموزش و معرفی کامل سرویس گوگل ادز (گوگل ادوردز)

 

آموزش و معرفی کامل سرویس گوگل ادز (گوگل ادوردز)

 

 

۴. کمپین تبلیغاتی اپلیکیشن

کمپین‌های اپلیکیشن Google، از طریق تبلیغات نمایش داده‌شده در شبکه جستجوی Google، YouTube، Google Play، Google Display Network و موارد دیگر، اپلیکیشن تلفن همراه شما را تبلیغ می‌کنند. می‌توانید تبلیغاتی را اجرا کنید که مخاطبان شما را به نصب اپلیکیشن شما ترغیب می‌کند یا اگر قبلاً از آن استفاده کرده‌اند، اقدام خاصی را در برنامه شما انجام می‌دهند.

برخلاف سایر انواع تبلیغات، شما یک کمپین تبلیغاتی اپلیکیشن طراحی نمی‌کنید. در عوض، اطلاعات و مخاطبان اپلیکیشن خود را در اختیار Google قرار داده و مبلغ را پیشنهاد می‌دهید. Google بقیه‌ی کارها را انجام می‌دهد تا اپلیکیشن شما را جلوی چشم کاربر قرار دهد. تبلیغ شما می‌تواند یک gif، متن، فیلم یا تصویر باشد.

 

 

۵. کمپین تبلیغاتی خرید

کمپین‌های خرید، مانند تبلیغات دیگر، در SERP نمایش داده می‌شوند و شامل اطلاعات دقیق شامل قیمت و تصاویر محصول هستند. یک کمپین خرید به شما امکان می‌دهد محصولات خود را به شکل بصری‌تری تبلیغ کنید.

شما می‌توانید یک کمپین خرید از طریق Google Merchant Center اجرا کنید، جایی که اطلاعات خاصی از محصول را وارد می‌کنید و گوگل از آن‌ها برای ایجاد تبلیغات خرید شما استفاده می‌کند.

 

 

آموزش و معرفی کامل سرویس گوگل ادز (گوگل ادوردز)

تگ ها:

آخرین مطالب بروز شده ...
Picture of حسین درخشان

حسین درخشان

دیدگاه کاربران
  • محمد 3 سپتامبر 2023

    گوگل ادز با گوگل ادوردز چه فرقی داره؟

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *