در این قسمت از آشنایی با کارآفرینان برتر توسط تیم دکترگرافیک، سرگی برین و زندگی نامه او را بررسی خواهیم کرد.
سِرگِی میخایلوویچ برین (Sergey Mikhaylovich Brin) متولد ۲۱ اوت ۱۹۷۳ (۵۰ سال) کارآفرین آمریکایی متولد روسیه است که با لری پیج شرکت گوگل را بنیان نهادند. در اکتبر ۲۰۲۱ دارایی خالص او در حدود ۱۱۹ میلیارد دلار برآورد شدهاست. او هفتمین فرد ثروتمند جهان است.
زندگی شخصی و تحصیلات
برین در مسکو در خانوادهای یهودی به دنیا آمد. پدر او مایکل برین، استاد ریاضیات بازنشسته دانشگاه مریلند و مادر او محقق مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا بود. آنها در ۱۹۷۹ که برین شش سال داشت به آمریکا مهاجرت کردند. برین از دانشگاه مریلند در علوم رایانه و ریاضیات در ۱۹۹۳ کارشناسی گرفت.
برین در مدرسه ابتدایی Paint Branch Montessori در آدلفی، مریلند تحصیل کرد، اما تحصیلات بیشتر را در خانه دریافت کرد. پدرش، استاد دپارتمان ریاضیات در دانشگاه مریلند، او را تشویق به یادگیری ریاضیات کرد و خانوادهاش به او کمک کردند تا مهارتهای خود را در زبان روسی حفظ کند. او در دبیرستان النور روزولت مریلند تحصیل کرد. در سپتامبر 1990، برین در دانشگاه مریلند ثبت نام کرد و در سال 1993 مدرک لیسانس خود را از دپارتمان علوم کامپیوتر با درجه ممتاز در علوم کامپیوتر و ریاضیات در سن 19 سالگی دریافت کرد. در سال 1993، او در Wolfram Research، توسعه دهندگان Mathematica کارآموزی کرد.
برین تحصیلات تکمیلی خود را در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه استنفورد با کمک هزینه تحصیلی فارغ التحصیل از بنیاد ملی علوم آغاز کرد و مدرک M.S. در علوم کامپیوتر را در سال 1995دریافت کرد. و همچنین مدرک افتخاری «MBA» از «Instituto de Empresa Business School» دارد.
در ماه می 2007، برین با تحلیلگر و کارآفرین بیوتکنولوژی، آن وویچیکی در باهاما ازدواج کرد. آنها در اواخر سال 2008 صاحب یک پسر و در اواخر سال 2011 یک دختر شدند. در آگوست 2013، پس از اینکه برین با آماندا روزنبرگ، مدیر بازاریابی عینک گوگل، رابطه خارج از ازدواج برقرار کرد، اعلام شد که برین و همسرش به طور جداگانه زندگی می کنند. در ژوئن 2015، برین و وویچیکی طلاق خود را نهایی کردند. در 7 نوامبر 2018، او با نیکول شاناهان، بنیانگذار فناوری حقوقی ازدواج کرد. آنها یک دختر دارند که در اواخر سال 2018 به دنیا آمد. برین و شاناهان در 15 دسامبر 2021 از هم جدا شدند و برین در 4 ژانویه 2022 درخواست طلاق داد. در تابستان 2023، طلاق نهایی شد.
آشنایی با لری پیج
مقطع مهم زندگی سرگی در استنفورد، مارس سال ۱۹۹۵ بود؛ زمانیکه او در جلسهی بهاری معرفی دانشجویان آیندهی دکترای علوم کامپیوتر، با لری پیج آشنا شد. در تابستان همان سال او به پروژهی دانشگاهی پیج پیوست. در ابتدای کار مشترک، آنها در بسیاری از زمینهها با هم اختلافنظر داشتند. سرگی برین روی توسعهی سیستمهای دادهکاوی متمرکز بود و لری پیج روی توسعهی ارتباطات صفحات وب با او کار میکرد و اینکه یک مقاله پژوهشی را چطور میتوان در مقالات دیگر از طریق لینک معرفی کرد.
بااینحال اختلافنظر آنها زمان زیادی طول نکشید. هردوی آنها به بازیابی اطلاعات از مجموعههای بزرگ علاقه داشتند و بعد از اینکه چندین هفته بیشتر با هم وقت گذراندند تا ایدههای خود را دراینزمینه باهم به اشتراک بگذارند، تبدیل به دوستان صمیمی شدند.
امکانات موجود برای جستوجو در صفحات وب، آنها را براساس تعداد تکرار یک کلمهی خاص در یک متن ردهبندی میکرد؛ برای همین هر جستوجو، تعداد بیپایانی از صفحات را به کاربران پیشنهاد میکرد که اغلب با موضوع مورد نظر کاربران ارتباط کمی داشتند. پیج و برین فکر میکردند ردهبندی وبسایتها براساس لینکهای مرتبط آنها با سایر صفحات، میتواند مبنای بسیار بهتری برای یک موتور جستوجو باشد.
نتیجهی این بحثها و پژوهشهای مشترک، مقالهای بود بهنام « آناتومی یک موتور جستجوی بسیار بزرگ فرا متنی». آنها در این مقاله الگوریتمی طراحی کرده بودند که با استفاده از دادههای لینک ورودی، وبسایتها را براساس اهمیت محتوا درجهبندی میکرد. این مقاله همزمان بود با پروژهی دکترای لری پیج که BackRub نام داشت.
تحقیقات مشترک سرگی برین و لری پیج مورد استقبال شدید استادان استنفورد قرار گرفت و آنها متوجه شدند که با توسعهی این الگوریتم، میتوانند یک موتور جستجوی واقعی فوقالعاده بسازند. الگوریتم جدیدی که برین پیشنهاد میکرد، مبتنی بر تکنولوژی جدیدی بود که رابطهی پیوندهای لینک شده به یک صفحهی وب را با هم آنالیز و تحلیل میکرد.
توسعهی موتور جستوجو
برای تبدیل دادههای بک لینک جمعآوریشده توسط خزنده وب BackRub به اندازه اهمیت برای یک صفحه وب معین، برین و پیج الگوریتم PageRank را توسعه دادند و متوجه شدند که میتوان از آن برای ساخت موتور جستجویی بسیار برتر از موتورهای موجود در آن زمان استفاده کرد. الگوریتم جدید بر نوع جدیدی از فناوری تکیه داشت که ارتباط بک لینکهایی را که یک صفحه وب را به صفحه دیگر متصل میکنند، تجزیه و تحلیل میکرد و به تعداد پیوندها و رتبه آنها اجازه میداد تا رتبه صفحه را تعیین کند. آنها با ترکیب ایده های خود، شروع به استفاده از اتاق خوابگاه پیج به عنوان یک آزمایشگاه ماشین کردند و قطعات یدکی را از رایانه های ارزان قیمت استخراج کردند تا دستگاهی ایجاد کنند که از آن برای اتصال موتور جستجوی نوپا به شبکه پردیس باند پهن دانشگاه استنفورد استفاده می کردند.
آنها پس از پر کردن اتاق پیج با تجهیزات، اتاق خوابگاه برین را به دفتر و مرکز برنامه نویسی تبدیل کردند و در آنجا طرح های جدید موتور جستجوی خود را در وب آزمایش کردند. رشد سریع پروژه آنها باعث شد زیرساخت محاسباتی استنفورد با مشکلاتی روبرو شود.
پیج و برین از مهارتهای اولیه برنامهنویسی HTML برای راهاندازی یک صفحه جستجوی ساده برای کاربران استفاده میکردند، زیرا آنها توسعهدهنده صفحه وب برای ایجاد چیزهای دقیق بصری نداشتند. آنها همچنین شروع به استفاده از هر قسمت کامپیوتری کردند که می توانستند برای جمع آوری قدرت محاسباتی لازم برای انجام جستجوهای چند کاربر استفاده کنند. همانطور که موتور جستجوی آنها در بین کاربران استنفورد محبوبیت یافت، به سرورهای بیشتری برای پردازش پرس و جوها نیاز داشت. در آگوست 1996، نسخه اولیه گوگل در وب سایت استنفورد در دسترس قرار گرفت.
در اوایل سال 1997، صفحه BackRub وضعیت را به شرح زیر توصیف کرد:
برخی از آمارهای تقریبی (از 29 اوت 1996)
مجموع url های HTML قابل نمایه سازی: 75.2306 میلیون
مجموع محتوای دانلود شده: 207.022 گیگابایت
به گفته ی لری پیج:
BackRub به زبان جاوا و پایتون نوشته شده است و روی چندین Sun Ultras و Intel Pentium که لینوکس دارند اجرا می شود.
پایگاه داده اولیه روی یک Sun Ultra سری II با 28 گیگابایت دیسک نگهداری می شود. اسکات حسن و آلن استرمبرگ کمک زیادی به اجرای بسیار با استعداد ارائه کرده اند. سرگئی برین نیز بسیار درگیر بوده و سزاوار تشکر فراوان است.
BackRub قبلاً عملکردها و ویژگی های ابتدایی یک موتور جستجو را به نمایش گذاشته بود: یک ورودی پرس و جو وارد شد و لیستی از بک لینک ها را که بر اساس اهمیت رتبه بندی شده بودند ارائه می کرد. پیج یادآور شد:
“ما متوجه شدیم که یک ابزار پرس و جو داریم. این به شما رتبه بندی کلی خوبی از صفحات و ترتیب صفحات بعدی داد. خیلی زود، ما روزانه 10000 جستجو داشتیم. و فهمیدیم، شاید این واقعا واقعی باشد.”
برخی دیدگاه پیج و برین را با تأثیر یوهانس گوتنبرگ، مخترع چاپ مدرن مقایسه کردند:
در سال 1440، یوهانس گوتنبرگ اروپا را با ماشین چاپ مکانیکی معرفی کرد و انجیل را برای مصرف انبوه چاپ کرد. این فناوری به کتابها و نسخههای خطی – که در اصل با دست تکثیر میشد – با سرعت بسیار سریعتری چاپ میشد، اجازه میداد تا دانش را گسترش دهد و به آغاز رنسانس اروپا کمک کند… گوگل نیز کار مشابهی را انجام داده است.
این مقایسه همچنین توسط نویسندگان Google Story ذکر شد: “از گوتنبرگ هیچ اختراع جدیدی به افراد قدرت نداده و دسترسی به اطلاعات را عمیقاً مانند گوگل تغییر داده است.” موتور جدید خود را برای جستجوهای وب آماده کردند، آنها شروع به فکر کردن در مورد اطلاعاتی کردند که در آن زمان فراتر از وب بود، مانند دیجیتالی کردن کتاب ها و گسترش اطلاعات سلامتی.
جوایز و افتخارات
- در سال 2002، برین به همراه لری پیج در بررسی فناوری MIT TR100 به عنوان یکی از 100 مبتکر برتر جهان زیر 35 سال معرفی شد.
- در سال 2003، برین و پیج هر دو مدرک MBA افتخاری را از مدرسه بازرگانی IE دریافت کردند به دلیل تجسم روح کارآفرینی و ایجاد انگیزه برای ایجاد مشاغل جدید.
- در سال 2003، برین و پیج هر دو دریافتکننده جایزه و فینالیست ملی جایزه کارآفرین سال EY بودند.
- در سال 2004، آنها جایزه بنیاد مارکونی، “بالاترین جایزه در مهندسی” را دریافت کردند و به عنوان اعضای بنیاد مارکونی در دانشگاه کلمبیا انتخاب شدند. جان جی ایزلین، رئیس بنیاد، در اعلام انتخاب خود، به این دو مرد به خاطر اختراعشان که اساساً روش بازیابی اطلاعات را تغییر داده است، تبریک گفت.
- در سال 2004، برین جایزه لوح طلایی آکادمی دستاوردهای آمریکا را به همراه لری پیج در مراسمی در شیکاگو، ایلینوی دریافت کرد.
- در نوامبر 2009، فوربس برین و پیج را به عنوان پنجمین افراد قدرتمند جهان معرفی کرد.
- در اوایل همان سال، در فوریه، برین به آکادمی ملی مهندسی معرفی شد، که بالاترین امتیازات حرفه ای اعطا شده به یک مهندس میباشد و از کسانی که سهم برجسته ای در تحقیقات مهندسی، عمل کرده اند، تجلیل می شد “. او به طور خاص، “برای رهبری در توسعه نمایه سازی سریع و بازیابی اطلاعات مربوطه از شبکه جهانی وب انتخاب شد.
- تا جولای 2023، برین با ثروت خالص 111 میلیارد دلار، نهمین فرد ثروتمند جهان بر اساس بلومبرگ است.
منابع: wikipedia _ X _ forbs