خانه ای برای خلاقیت ، فناوری و هنر

عناوین محتوای این صفحه
()

در این مطلب از دکتر گرافیک، آموزش ثبت نام در سایت ایرنیک با 5 مرحله را خواهیم داشت.

ایرنیک که برای ثبت دامنه‌های ملی استفاده می‌شود، زیر نظر پژوهشگاه دانش‌های بنیادین یا مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات تهران فعالیت دارد. تمامی دامنه‌های ملی که می‌خواهید ثبت کنید، زیر نظر ایرنیک باید انجام شود. به عبارتی برای ثبت دامنه IR نیاز است که شناسه ایرنیک (IRNIC) را در سایت سامانه کشوری فعال کنید و با ایجاد حساب کاربری، دامنه خودتان را ثبت کنید. در ادامه روند ثبت نام در سایت ایرنیک را آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

 

برای مطالعه مطالب بیشتر، به صفحه بلاگ سایت دکتر گرافیک مراجعه کنید.

 

 

شناسه ایرنیک

این سامانه دامنه های ملی را تحت نظر دارد. برای آن که شما بتوانید دامنه‌ای ثبت کنید، باید حتماً در این سامانه ثبت شود تا اطلاعات دامنه توسط سازمان ایرنیک قابل پیگیری باشد.

نه تنها برای ثبت دامنه ملی، بلکه برای ثبت دامنه‌های بین‌المللی هم باید حساب کاربری در ثبت‌کننده مورد نظر ایجاد کنید. البته تفاوت سامانه دامنه ملی و بین‌المللی این است که برای سامانه ملی خودتان باید حساب باز کنید، اما برای دامنه بین‌المللی هاستینگ به‌صورت خودکار حساب کاربری باز می‌کند.

پس از آن که شما در ایرنیک حساب کاربری باز کردید، نام کاربری به شما داده می‌شود؛ اما برای ساخت شناسه ایرنیک بایستی مراحل بخش بعدی را دنبال کنید. پس از دریافت نام کاربری می‌توانید به‌صورت مستقیم در ایرنیک دامنه خود را ثبت کنید یا به کمک هاستینگ‌های معتبر دیگر این کار را انجام دهید.

 

 

آموزش ثبت نام در سایت ایرنیک با 5 مرحله

اگر در حوزه کسب‌وکار آنلاین فعالیت کرده باشید یا به هر نوعی در حوزه طراحی سایت، تبلیغات و هر چیزی که مربوط به سایت می‌شود فعالیت دارید، بعید است که نام ایرنیک به گوشتان نخورده باشد!

 

آموزش ثبت نام در سایت ایرنیک با 5 مرحله

 

در سامانه ایرنیک شما علاوه بر دامنه IR، می‌توانید دامنه‌های دیگری نظیر Co.ir، Gov.ir و… را هم ثبت کنید. البته ثبت این دامنه‌ها نیازمند نامه یا مجوز صدور است؛ دلیل آن هم این است که هر یک از این دامنه‌ها مربوط به نوعی فعالیت است که بدون داشتن مجوز نمی‌توانید ثبت کنید.

تنها دامنه‌ای که به‌سادگی و بدون نیاز به مجوز امکان ثبت آن وجود دارد، دامنه IR است. البته برخی دامنه‌ها با وجود آن که پسوند IR دارند، باز هم نیازمند مجوز هستند. به‌عنوان مثال دامنه‌هایی که در آن از کلمه ملّی استفاده شده باشد، نیازمند مجوز هستند.

 

 

مراحل ساخت حساب ایرنیک برای ثبت دامنه ir

 

1. ورود به ایرنیک:

برای ایجاد حساب کاربری در ایرنیک ابتدا باید وارد سایت nic.ir شوید! در این سایت اطلاعات مختلفی راجع به این سامانه وجود دارد که بخشی از آن مربوط به حساب کاربری شما است. اگر حساب کاربری داشته باشید، در بخش بالا با کلیک بر روی مشخصه‌های شناسه می‌توانید وارد سایت شوید.

 

آموزش ثبت نام در سایت ایرنیک با 5 مرحله

 

اگر حساب کاربری ندارید، از طریق همین بخش بر روی ساختن شناسه کاربری کلیک کنید تا بتوانید یک حساب کاربری در این سامانه ایجاد کنید.

 

2. تعیین نوع شناسه:

پس از ورود به صفحه ایجاد شناسه کاربری، شما باید نوع شناسه خود را مشخص کنید. در ایرنیک شناسه‌ها در انواع مختلفی وجود دارند که باید متناسب با نوع حساب خود آن را مشخص کنید.

به‌عنوان مثال اگر شما یک شرکت هستید، باید شناسه مربوط به شرکت را ایجاد کنید تا اختیارات بیشتری در اختیار شما قرار بگیرد. البته باید توجه داشته باشید که نوع شناسه روی نوع ثبت دامنه هم تاثیرگذار است.

مثلاً گر اکانت شما عادی باشد، نمی‌توانید پسوندهای مربوط به دامنه‌های سازمانی را ثبت کنید. بنابراین باید دقت زیادی در این مورد داشته باشید. به‌طور کلی ۵ نوع شناسه در سایت ایرنیک قابل ایجاد است:

 

آموزش ثبت نام در سایت ایرنیک در 5 مرحله

 

شخصی حقیقی: اگر می‌خواهید به عنوان یک فرد عادی بدون وابستگی به هیچ ارگانی سایت راه‌اندازی کنید، این نوع اکانت مناسب شما خواهد بود.

شرکت، مؤسسه یا نهاد غیردولتی: اگر شما یک شرکت هستید که شماره ثبتی دارید و می‌خواهید به جای دامنه .ir از دامنه‌های دیگری استفاده کنید، این حساب کاربری مناسب شماست.

وزارتخانه، سازمان یا شرکت دولتی: اگر شما از سمت سازمان یا شرکت دولتی اقدام می‌کنید، به راحتی می‌توانید انواع دیگری از پسوندهای دامنه را ثبت کنید. دامنه‌هایی مثل gov.ir یا co.ir

مرکز آموزشی و پژوهشی: اگر یک سازمان پژوهشی یا آموزشی هستید، ممکن است به پسوندهای دیگری نیاز داشته باشید. پسوندی مثل ac.ir که فقط برای مراکز آموزشی و دانشگاهی است.

شناسه‌ ایرنیک: این دامنه برای افرادی مناسب است که می‌خواهند نمایندگی دامنه بگیرند و برای دیگران دامنه ثبت کنند.

 

3. دریافت مشخصات شناسه ایرنیک:

پس از انتخاب نوع شناسه ایرنیک و کلیک بر روی گزینه تکمیل فرم، وارد بخش درج اطلاعات شناسه خواهید شد.

اگر یک شخص حقیقی هستید، کافی است بر روی گزینه اول یا همان شناسه حقیقی کلیک کنید تا بتوانید برای خودتان حساب کاربری ایجاد کنید. پیشنهاد می‌کنیم حتماً قوانین مربوط به هر شناسه کاربری را پیش از آن که بخواهید اکانت آن را ایجاد کنید، بخوانید. پس از آن باید اطلاعات را بر اساس موارد زیر پر کنید:

 

– نام شخص و سازمان (لاتین):

نام: در این بخش باید نام خود یا سازمان را به صورت انگلیسی وارد کنید. به عنوان مثال اگر نام شما رضا است، باید Reza را وارد کنید.

نام خانوادگی: در این بخش باید نام خانوادگی خود یا سازمان را به صورت انگلیسی وارد کنید. به عنوان مثال اگر فامیل شما درخشان است، باید Derakhshan را وارد کنید.

سازمان: در این بخش باید نام سازمان خود را وارد کنید که البته اختیاری است.

 

– نام شخص و سازمان (فارسی):

در این بخش باید نام شخص یا سازمان به صورت حروف فارسی وارد شود:

نام: در این بخش باید نام خود یا سازمان را به صورت فارسی وارد کنید.

نام خانوادگی: در این بخش باید نام خانوادگی خود یا سازمان را به صورت فارسی وارد کنید.

سازمان: در این بخش باید نام سازمان خود را وارد کنید که البته اختیاری است.

 

– اطلاعات احراز هویت:

این بخش مربوط به اطلاعات ملی شما است که هویت شما تایید شود. یعنی برای جلوگیری از ثبت حساب جعلی، باید اطلاعات واقعی خود را وارد و تایید کنید.

 

– گذرنامه:

اگر کاربر ایرانی نیستید یا قصد دارید از اطلاعات گذرنامه استفاده کنید، در این بخش باید اطلاعات آن را به صورت کامل وارد کنید:

کشور: در این بخش باید نام کشور خود را انتخاب کنید.

شماره: در این بخش باید شماره گذرنامه خود را وارد کنید؛ به عنوان مثال H123456 یک شماره گذرنامه است.

صادرکننده: در این بخش باید نام صادرکننده گذرنامه را مشخص کنید؛ مثلاً اگر گذرنامه شما در ایران صادر شده است، صادرکننده شما Naja Passport Office خواهد بود.

 

– نشانی پستی:

این بخش مربوط به نشانی پستی شما است که باید برای ثبت نام در nic به صورت دقیق وارد کنید:

کشور: در این بخش باید کشور موردنظر را انتخاب کنید.

استان/ایالت: در این بخش باید استان مورد نظر را انتخاب کنید.

شهر: در این بخش باید شهر مورد نظر را انتخاب کنید.

نشانی: در این بخش باید نشانی دقیق منزل خود را وارد کنید.

کد پستی: در این بخش باید کد پستی منزل خود را وارد کنید.

تلفن: در این بخش باید شماره تماس خود را وارد کنید.

نمابر: در این بخش باید شماره نمابر خود را وارد کنید که البته اختیاری است.

 

– نشانی پست الکترونیکی:

این بخش مربوط به اطلاعات ایمیل شما است که باید به صورت دقیق وارد کنید:

پست الکترونیک: در این بخش باید ایمیل خود را وارد کنید! توجه داشته باشید که باید ایمیل را در مرحله بعد تایید کنید و اطلاعات مهم ساخت شناسه ایرنیک برای شما ایمیل خواهد شد. بنابراین حتماً ایمیل خود را به صورت صحیح وارد کنید تا با مشکل روبرو نشوید.

پرسش محرمانه: در این بخش یک پرسش محرمانه برای خود بنویسید تا در مواقع ضروری، با استفاده از آن حساب کاربری خود را بازیابی کنید.

پاسخ محرمانه: در این بخش پاسخی برای سوالی که نوشته اید وارد کنید تا بتوانید در مواقع ضروری از آن استفاده کنید.

 

– حریم خصوصی:

یکی دیگر از بخش‌های بسیاری مهمی که هنگام ایجاد شناسه کاربری باید به آن دقت کنید، حریم خصوصی است! در این بخش باید مشخص کنید که چه افرادی اجازه دارند صاحب امتیاز یا رابط دامنه شما باشند:

خصوصی: تنها خودتان می‌توانید شناسه ایرنیک را به عنوان صاحب امتیاز یا هر یک از رابط‌های دامنه قرار دهید.

آزاد برای نمایندگان فروش: فقط نمایندگان فروش ایرنیک و یا خودتان می‌توانید این شناسه را به عنوان صاحب امتیاز یا هریک از رابط‌های دامنه قرار دهید.

آزاد: همه کاربران nic می‌توانند شناسه ایرنیک را به عنوان صاحب امتیاز یا رابط برای دامنه قرار دهند.

 

پس از آن که اطلاعات بالا را وارد کردید، بر روی بازنگری کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی شوید.

 

آموزش ثبت نام در سایت ایرنیک با 5 مرحله

 

 

4. بررسی مشخصات وارد شده و امضای نهایی:

در این مرحله اطلاعاتی که برای ساخت شناسه ایرنیک در مرحله سوم وارد کرده اید، به صورت کامل و یک جا به شما نمایش داده می‌شود که باید آن را بررسی کنید. اگر اشتباهی وجود دارد، وارد مرحله قبلی شوید و اشتباه را اصلاح کنید. پس از آن که اشتباه خود را اصلاح کردید، مجدداً وارد این مرحله شوید و چک کنید.

اگر همه چیز درست است، قوانین نمایش داده شده را مطالعه کنید و اطلاعات را تکمیل کنید:

نام کامل سازنده شناسه ایرنیک: در این بخش باید نام فردی که اکانت شما را ساخته، به صورت انگلیسی وارد کنید.

سپس کد امنیتی را به درستی وارد کنید تا بتوانید وارد مرحله بعد شوید. پس از چک کردن و وارد کردن اطلاعات موردنظر، بر روی “موافقم، دریافت شناسه” کلیک کنید تا وارد مرحله بعد شوید.

 

5. ساختن شناسه کاربری:

در این مرحله اکانت شما ایجاد شده است و نام کاربری به شما نمایش داده می‌شود. توجه داشته باشید که پسورد برای شما ایمیل می‌شود که بعداً می‌توانید از طریق پنل کاربری آن را تغییر دهید.

اگر در بخش این باکس، ایمیلی از طرف ایرنیک دریافت نکرده اید، پوشه اسپم را حتماً چک کنید.
معمولاً ایمیل ایرنیک در همان لحظه ارسال می‌شود؛ اگر ایمیلی دریافت نکردید و داخل پوشه اسپم هم ایمیلی وجود نداشت، از طریق بخش بازنشانی رمزعبور، رمز عبور دیگری برای خود تعریف کنید.

اگر مشکلی در سابقه شما و آزاد بودن دامنه وجود نداشته باشد، ۳ تا ۷ روز پس از احراز هویت دامین شما فعال می‌شود.

امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد. اگر سوالی داشتید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. سپاس از همراهی شما…

این مطالب چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز بدید

میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها

تگ ها:

آخرین مطالب بروز شده ...
Picture of Reza

Reza

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *