مرجعی لذت بخش برای طراحان وب و گرافیک

آموزش اینستاگراماخبار علم و تکنولوژیبررسی نرم افزار و اپلیکیشنبلاگ
عناوین محتوای این صفحه

اپلکیشن اینستاگرام همواره جزو بهترین برنامه ها در حوزه سرگرمی و اجتماعی بوده و در بین مردم از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است، با دکترگرافیک همراه باشید تا به صورت جامع اینستاگرام را بررسی کنیم.

 

مقدمه

اینستاگرام یک پلتفرم رسانه اجتماعی و برنامه اشتراک‌گذاری عکس است که کاربران می‌توانند عکس‌ها و ویدیوها را آپلود، ویرایش و به اشتراک بگذارند. همچنین شامل ویژگی‌هایی مانند داستان‌ها، پیام‌رسانی مستقیم و صفحه ی اکسپلور برای کاوش محتوای سایر کاربران است. در ادامه تاریخچه مختصری از اینستاگرام و چگونگی ظهور انفجاری آن در رسانه های اجتماعی آورده شده است.

 

اینستاگرام چه زمانی منتشر شد؟

تاریخچه اپیلیکیشن اینستاگرام و مسیر توسعه آن تا به امروز

اینستاگرام از لحاظ فنی در 6 اکتبر 2010 راه اندازی شد. در عرض سه ماه، یک میلیون اکانت جمع آوری کرد.

هرچند پایه های اولیه آن در سال 2009 زمانی آغاز شد که کوین سیستروم(Kevin Systrom)، یک دانش آموخته 27 ساله از دانشگاه استنفورد، در Nextstop، یک استارت آپ توصیه های سفر، کار می کرد. سیستروم قبلاً در Google (GOOG) به عنوان یک همکار توسعه شرکت کار کرده بود و در Odeo کارآموزی کرده بود، شرکتی که بعداً به توییتر(Xکنونی) تبدیل شد.

در حالی که سیستروم هیچ آموزش رسمی در علوم کامپیوتر نداشت، شب ها و آخر هفته ها هنگام کار در Nextstop کدنویسی را یاد گرفت. او در نهایت نمونه اولیه یک برنامه وب به نام Burbn را ساخت که از ذائقه او برای ویسکی های خوب و بوربون ها الهام گرفته شده بود. اپلیکیشن Burbn به کاربران این امکان را می‌داد که برنامه‌های خود را پست کنند و عکس‌ها را به اشتراک بگذارند و این ویژگی اشتراک گذاری عکس Burbn منحصر به فرد بود.

 

سرمایه گذاری پرریسک

تاریخچه اپیلیکیشن اینستاگرام و مسیر توسعه آن تا به امروز

یک نقطه عطف مهم در مارس 2010 زمانی که سیستروم در یک مهمانی برای Hunch، یک استارتاپ شرکت کرد. در این مهمانی، سیستروم با دو سرمایه‌گذار از Baseline Ventures و Andreessen Horowitz ملاقات کرد. پس از نشان دادن نمونه اولیه برنامه خود، آنها تصمیم گرفتند برای قهوه با هم ملاقات کنند تا بیشتر در مورد آن بحث کنند. پس از اولین ملاقات آنها، سیستروم تصمیم گرفت کار خود را رها کند و بر “بربن” تمرکز کند. در عرض دو هفته، او 500.000 دلار سرمایه اولیه را از Baseline Ventures و Andreessen Horowitz برای توسعه بیشتر سرمایه گذاری کارآفرینی خود جمع آوری کرد.

این سرمایه اولیه به سیستروم اجازه داد تا شروع به ساخت تیمی از افراد برای حمایت از سرمایه گذاری خود کند. اولین کسی که به او پیوست مایک کریگر 25 ساله بود. کریگر همچنین فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد، قبلا به عنوان مهندس و طراح تجربه کاربری در پلتفرم رسانه اجتماعی Meebo کار کرده بود. این دو از زمان دانشجویی در استنفورد یکدیگر را می شناختند.

 

تغییر به یک برنامه اشتراک گذاری عکس

پس از پیوستن کریگر، آن دو بربن را مورد ارزیابی مجدد قرار دادند و تصمیم گرفتند در درجه اول بر روی یک چیز تمرکز کنند: عکس هایی که فقط با دستگاه های تلفن همراه گرفته شده اند. آنها در آن زمان اپلیکیشن های پیشرو در رده عکاسی را به دقت مطالعه کردند. برای کریگر و سیستروم، برنامه Hipstamatic برای آنها متمایز بود زیرا محبوب بود و ویژگی‌های جالبی داشت. برای مثال می توانستند روی عکس‌ها فیلتر اعمال کنند. هرچند، فاقد قابلیت اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی بود. سیستروم و کریگر پتانسیل ساخت اپلیکیشنی را دیدند که پل هیپستامتیک و پلتفرم رسانه اجتماعی مانند فیس بوک را ایجاد کند.

آنها یک گام به عقب برداشتند و Burbn را به عملکردهای عکس، کامنت و “لایک کردن” مجهز کردند. در آن زمان بود که نام اپلیکیشن خود را به اینستاگرام تغییر دادند و دو کلمه instant و telegram را ترکیب کردند. آنها همچنین شروع به تمرکز بر بهبود تجربه اشتراک گذاری عکس کردند. قصد آنها از این برنامه این بود که مینیمالیست باشد و به حداقل اقدامات ممکن از کاربر نیاز داشته باشد. پس از هشت هفته تنظیم دقیق برنامه، آن را در اختیار دوستان قرار دادند تا آزمایش بتا و ارزیابی عملکرد آن انجام دهند. پس از رفع برخی از خطاهای نرم افزار، آن را برای راه اندازی آماده کردند.

 

راه اندازی اپلیکیشن iOS

برنامه اینستاگرام در 6 اکتبر 2010 راه اندازی شد و در یک روز 25000 کاربر را جذب کرد. در پایان هفته اول، اینستاگرام 100 هزار بار دانلود شده بود و تا اواسط دسامبر تعداد کاربران به یک میلیون نفر رسید. زمان انتشار این برنامه به طور تصادفی عالی بود زیرا آیفون 4 – دارای یک دوربین بهبودیافته – فقط چند ماه قبل، در ژوئن 2010 عرضه شده بود.

 

سرمایه گذاری سری A

پس از افزایش سریع تعداد کاربران اینستاگرام، سرمایه گذاران بیشتری به این شرکت علاقه مند شدند. در فوریه 2011، اینستاگرام 7 میلیون دلار در دور سرمایه گذاری سری A جمع آوری کرد. یکی از سرمایه گذاران آنها Benchmark Capital بود که ارزش شرکت را حدود 25 میلیون دلار ارزیابی کرد. علاوه بر سرمایه گذاران نهادی، این شرکت توجه سایر شرکت های پیشرو در صنعت فناوری رسانه های اجتماعی از جمله توییتر و فیس بوک را به خود جلب کرد.

اگرچه این دور جدید تامین مالی به سیستروم و کریگر فرصت داد تا افراد بیشتری را استخدام کنند، بنیانگذاران تصمیم گرفتند شرکت را واقعاً کوچک نگه دارند و تقریباً ده ها کارمند داشت.

سیستروم، جک دورسی از بنیانگذاران توییتر را از زمان کارآموزی در Odeo می شناخت. دورسی علاقه شدیدی به شرکت نشان داد و ایده خرید اینستاگرام را دنبال کرد. طبق گزارش ها، توییتر یک پیشنهاد رسمی حدود 500 میلیون دلاری در سهام ارائه کرد، اما سیستروم این پیشنهاد را رد کرد.

آشنایی با کارافرین برتر جک دورسی و زندگی نامه او

 

فیسبوک اینستاگرام را تصاحب کرد

فیسبوک اینستاگرام را تصاحب کرد

تا مارس 2012، تعداد کاربران این برنامه به حدود 27 میلیون کاربر افزایش یافت. در آوریل 2012 اینستاگرام برای گوشی های اندرویدی منتشر شد و در کمتر از یک روز بیش از یک میلیون بار دانلود شد. در آن زمان، شرکت همچنین به دریافت دور جدیدی از بودجه به ارزش 500 میلیون دلار نزدیک بود. سیستروم و مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیس بوک، از طریق رویدادهایی که در استنفورد برگزار شده بود، آشنا شده بودند و این دو در ابتدای افزایش سریع محبوبیت اینستاگرام با هم در ارتباط بودند. در آوریل 2012، فیس بوک (متای کنونی) پیشنهاد خرید اینستاگرام را به مبلغ 1 میلیارد دلار به صورت نقد و سهام ارائه کرد. یک شرط کلیدی این بود که شرکت به طور مستقل اداره می شود. اندکی پس از آن و درست قبل از عرضه اولیه عمومی یا همان IPO ، فیس بوک شرکت را به مبلغ 1 میلیارد دلار نقد و سهام خریداری کرد.

اینستاگرام یک رابط وب سایت با ویژگی های محدود را در نوامبر 2012 در دسترس قرار داد. در ژوئن 2014، این شرکت اپلیکیشنی را برای دستگاه آمازون فایر معرفی کرد و در نهایت در سال 2016 اپلیکیشنی را ایجاد کرد که آن را با تبلت ها و رایانه های مایکروسافت ویندوز سازگار کرد.

 

افزودن ویژگی های جدیدتر به برنامه

اگرچه اینستاگرام دارای ویژگی‌های متنوعی است، اما اساساً، رابط برنامه به افرادی که یک حساب کاربری رایگان ایجاد کرده‌اند اجازه می‌دهد تا رسانه‌ها را به صورت هم عکس و هم ویدیو آپلود کنند . آنها همچنین عملکردهای ویرایش را افزایش داده اند: کاربران اینستاگرام می توانند فیلم هارا ویرایش کنند، زیرنویس ها و فیلترها را اضافه کنند و عکس ها و صداهای مختلف را بدون ترک برنامه ترکیب کنند.

کاربران اینستاگرام می توانند با جستجوی هشتگ ها و مکان ها، عکس ها و ویدیوهای دیگر کاربران را بررسی کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند در میان مجموعه‌ای از محتوای پرطرفدار جستجو کنند و با کلیک کردن روی دکمه‌هایی که به آنها اجازه می‌دهد یک پست را «لایک» کنند یا یک نظر متنی به یک پست اضافه کنند، با عکس‌ها و ویدیوهای دیگر کاربران تعامل داشته باشند. وقتی کاربر کاربر دیگری را دنبال می‌کند، به این معنی است که عکس‌ها و ویدیوهای آن کاربر را به فید خود اضافه می‌کند.

در سال 2016، این برنامه قابلیت ایجاد “داستان ها” را اضافه کرد که پس از 24 ساعت ناپدید می شوند. این ویژگی با صدها میلیون کاربر به یکی از محبوب ترین ویژگی های برنامه تبدیل شده است.

همچنین تا کنون ویژگی های بیشتری از جمله لایک کردن کامنت ها، ذخیره پست ها، هشتگ ها، فروشگاه اینستاگرام و… به این اپلیکیشن محبوب افزوده شده است.

کوین سیستروم و مایک کریگر پس از فروش اینستاگرام به فیس بوک به عنوان مدیر عامل و مدیر فنی ارشد این کمپانی مشغول به فعالیت بودند. این دو نفر پس از انتصاب آدام موسری به عنوان جایگزین خود طی بیانیه‌ای رسمی اعلام نمودند:

ما خوشحالیم که رهبری شبکه اجتماعی خود را به فردی می‌گذاریم که سابقه‌ی زیادی در طراحی دارد و می‌تواند روی سادگی و هنر این پلتفرم تمرکز کند. علاوه بر این، او اهمیت وجود انجمن‌های عمومی را عمیقاً درک می‌کند. این اصول و ارزش‌ها از ابتدا برای اینستاگرام اهمیت زیادی داشت و خوشحالیم که فردی لایق قرار است روشمان را در این شبکه اجتماعی ادامه دهد.

آدام موسری از سال 2008 در زمینه شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کند. وی در ابتدا به عنوان طراح محصول کار خود را برای شبکه‌های اجتماعی آغاز کرد و ۱۰ سال است در همین حوزه فعالیت دارد. او پیش از آن که به مدیریت اینستاگرام برگزیده شود، نایب رییس محصول این شبکه اجتماعی بود. موسری حتی وظیفه معاونت بخش اخبار و تیم رابط کاربری فیسبوک را بر عهده داشته است.

آشنایی با مدیرعامل اینستاگرام آدام موسری و زندگی نامه او

 

منابع: wikipedia _ Meta _ X

تگ ها:

آخرین مطالب بروز شده ...
youngjey

youngjey

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *