با گذر زمان رقابت بیشتری بین برندهای مختلف برای تولید کامیون برقی شکل گرفته است شرکت های همچون ولوو ، اسکانیا و بنز جزیی از این پیشگامان هستند. شرکتهای مختلف با رویکرد رو به آینده در تولید کامیون برقی، توانسته اند توجه مدیران ناوگانهای باری و رانندگان کامیون را که مدتها از نبود نوآوری در صنعت کامیون سازی شکایت داشتهاند، به دست بیاورند در ادامه به برخی از این کامیون های برقی اشاره خواهیم کرد در ادامه با دکترگرافیک همراه باشید.
ساز و کار کامیون های برقی
صنعت کامیون رانی، تعداد بسیار زیادی راننده را در خود جایداده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت صنعت حمل و نقل جاده ای خیلی بزرگ است و جای نوآوری زیادی در آن وجود دارد. اما بهرغم کمبود راننده و مشکلات دیگر، ابداعات لازم برای تسریع حملونقل کامیونی سرعت کمی داشته است.
همچنین اگر میخواهید کامیون خریداری کنید ما به شما شرکت آرتمیس ترانس رو معرفی میکنیم که در حوزه واردات کامیون و انواع کشنده از اروپا و گرجستان به ایران فعالیت می کند.
از سوی دیگر، مسئله هزینه سوخت و شارژ نشدن کارت سوخت گازوئیل نیز مطرح است. در سالهای اخیر هزینه سوخت رو به افزایش بوده است و همچنان دغدغه مهمی برای این صنعت باقیمانده است. بنابراین عجیب نیست که دستاندرکاران این صنعت از بابت پتانسیل بالای حل مشکل توسط کامیون برقی هیجانزده باشند.
هزینه اولیه خرید این مدل کامیونهای برقی از کامیونهای متعارف بالاتر است اما ازآنجا که به جای سوخت از برق استفاده خواهد شد، هزینه اضافی اولیه جبران میشود. همچنین برخی ویژگیهای آن باعث میشود که هزینه نگهداری و تعمیرش کاملاً پایینتر از کامیونهای عادی باشد. تنها نکتهای که هنوز مانع از همهگیر شدن استفاده از کامیون برقی میشود این است که باید اعتماد به استفاده از آن در جادهها به وجود بیاید و این کار زمان میبرد.
واقعیت این است که تقاضای زیادی برای کامیون برقی در برخی نقاط جهان وجود دارد؛ بهخصوص در مناطقی مثل اروپا که به مسئله آلودگی هوا و تأثیر منفی سوختهای دیزلی روی محیط زیست اهمیت زیادی داده میشود.
در ادامه به چند نمونه کامیون برقی از کمپانی های مطرح اشاره می کنیم:
کامیون برقی ۲۰۲۲ شرکت ولوو مدل(VNR)
ولوو اولین خط خودروهای الکتریکی این شرکت را در سال ۲۰۲۱ معرفی کرده است که می توانند ۳۰۰ کیلومتر را طی کنند و با خودروهای دیزلی رقابت کنند.
این خودروهای حمل و نقل منطقه ای دارای برد ۳۰۰ کیلومتر هستند و از ظرفیت باتری ۲۶۵ کیلووات ساعت استفاده می کنند. این کامیون می تواند باتری را تا ۸۰ درصد در ۷۰ دقیقه شارژ کند. با استفاده از ترمز احیا کننده، کامیون می تواند باتری خود را تا ۱۵ درصد در چرخه های کاری خاص شارژ کند.
کامیون برقی تسلا
ایلان ماسک رقبا رو به رقابت دعوت کرده است طبق آخرین اخبار به دست آمده هدف نهایی این شرکت تولید و ساخت کامیون برقی که می تواند ۴۰ تن بار را تا ۱۰۰۰ کیلومتر با یک بار شارژ جا به جا کند!
زمانی که کامیون نیمه برقی در سال ۲۰۱۷ معرفی شد، ماسک از عرضه آن در دو نسخه خبر داد، این نسخه ها از نظر ظرفیت باتری وبرد متفاوت هستند که قابل ذکر می باشد برد یکی از آنها ۴۸۲ کیلومتر و مدل دوم ۸۰۴ کیلومتر است.
در زمان حال تسلا می تواند به راحتی عملکرد کامیون های خود را افزایش دهد همچنین ماسک در مصاحبه ای اعلام کردند که این کامیون می تواند تا ۱۰۰۰ کیلومتر برد را با ۴۰ تن بار جا به جا کند که ۲۰۰ کیلومتر بیشتر از انتظارات این شرکت می باشد.
طبق آخرین اخبار موجود ماسک اعلام کرد که برای افزایش برد 500 کیلومتری یک مشکل وجود دارد که به راحتی قابل رفع می باشد، همچنین گفتند افزایش به برد 800 کیلومتری در یکی از مدل های کامیون های semi راحت می باشد ولی باید به مرور زمان حتما به برد 1000 کیومتری افزایش یابد.
مرسدس بنز ای-آکتروس ۶۰۰
مرسدس-بنز تراک، اولین کامیون برقی از سری کامیونهای با برد بلند با سه ستاره انرژی سبز را در 2023 رونمایی کرد.
با ظرفیت باتری بالای بیش از ۶۰۰ کیلووات ساعت -نام مدل ۶۰۰- و یک محور محرک برقی جدید و خاص کارآمد توسعه یافته در داخل شرکت مرسدس بنز، این امکان را به کامیون برقی می دهد تا بدون شارژ میانی برد ۵۰۰ کیلومتر داشته باشد. بنابراین، ای-آکتروس ۶۰۰ قادر خواهد بود روزانه بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر طی کند. این امر با شارژ میانی طی مرخصی های اجباری راننده طبق قانون – حتی بدون شارژ مگاواتی – امکان پذیر است. حدود ۶۰ درصد از مسیرهای بلند مدت مشتریان مرسدس-بنز کامیون در اروپا در هر صورت کمتر از ۵۰۰ کیلومتر هستند، به این معنی که زیرساخت شارژ در انبار و نقاط بارگیری و تخلیه در چنین مواردی کافی است. برای تمام کاربردهای دیگر، گسترش مداوم زیرساخت شارژ عمومی برای امکانپذیر شدن کامیونهای برقی برای حمل و نقل بلند مدت در سراسر اروپا حیاتی است.
کامیون برقی اسکانیا
شرکت سوئدی اسکانیا اخیرا کامیونهای جدیدی را در تیپ الکتریکی و هیبریدی به بازار عرضه کرده است که برای استفاده در ماموریتهای سنگین و طولانی مدت مناسب هستند. این کامیونهای برقی جدید در قالب خانواده اسکانیا سری آر و اسکانیا سری اس جای میگیرند.
کامیونهای جدید اسکانیا از معماری ماژولار بهره میبرند و مشتری میتواند پیکربندی آنها را با توجه به نوع استفاده، جادههای پیش رو و وزن باری که حمل میشود تغییر دهد. این کامیونها برای حمل مواد غذایی با دمای کنترل شده مناسب هستند و میتوانند در نقش جرثقیل نیز ایفای نقش کنند.
کامیونهای جدید و الکتریکی اسکانیا براساس معماری 4*2 یا 6×2*4 قابل سفارش هستند. باتری این کامیونها نیز 624 کیلووات ساعت ظرفیت دارد. مطابق ادعای اسکانیا، کامیونهای 4*2 برقی این شرکت با استفاده از باتری 624 کیلووات ساعتی، میتوانند مسافت 350 کیلومتر را با سرعت متوسط 80 کیلومتربرساعت پیمایش کنند. حداکثر وزن ناخالص کامیونهای جدید اسکانیا نیز 64 تن برآورد میشود.
سوالات متداول
معروف ترین کامیون های برقی کدامند ؟
کامیون های همچون مرسدس بنز آکتروس، تسلا سمی و ولوو مدل وی ان آر از معروف ترین کایمون های برقی در جهان بشمار می آیند.
علت محبوبیت کامیون های برقی چیست ؟
در سالهای اخیر هزینه سوخت رو به افزایش بوده است و همچنان دغدغه مهمی برای این صنعت باقیمانده است. بنابراین عجیب نیست که دستاندرکاران این صنعت از بابت پتانسیل بالای حل مشکل توسط کامیون برقی هیجانزده باشند.
این مطالب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز بدید
میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها