بارها و بارها در بخش کدهای وردپرس گفتیم که کد زیر را در functions.php قرار دهید و یا فایل functions.php سایت خود را بازکنید. و در بسیاری از آموزشها از این فایل نامبرده شده است. اما واقعاً فایل Functions چیست و چهکار میکند؟ برای پاسخ به این سؤالات در این مقاله با ما همراه باشید. استفاده از این فایل بسیار آسان است و شما میتوانید در چند دقیقه آن را انجام دهید.
اکثر افراد تازهکار با این فایل آشنایی ندارند و نحوه آشنایی و کاربرد با آن را بلد نیستند. بسیاری از وبمستران مبتدی نیز در استفاده از این فایل دچار مشکلاتی هستند، که این موضوع سبب شد ما خدمت شما دوستان دکترگرافیکی به ارائه و بررسی این فایل و نحوه عملکرد آن در این مقاله بپردازیم.
تمام ویژگیها و امکانات وردپرس و قالب آن در این فایل قرارگرفتهاند و این فایل بخش مهمی از سایت وردپرسی شما را به خود اختصاص داده است. این پوشه میتواند برای شما بسیار کاربردی و مفید باشد.
فایل functions.php درواقع باعث میشود که سایت شما اختصاصی شود و شما میتوانید بهوسیله این فایل تغییرات دلخواه خود را در سایتتان قرار دهید. شما میتوانید بهواسطه این کد افزونه های سایتتان را سفارشی و منحصربهفرد کنید. شما میتوانید با استفاده از این فایل و قرار دادن هر کدی که میخواهید سایتتان را دچار تغییر کنید و با قرار دادن کد در آن مشاهده میکنید که تغییرات صورت گرفته در سایتتان قابل رؤیت است. با دکترگرافیک همراه باشید.
همچنین آموزش های بیشتر در وبلاگ دکترگرافیک
فایل functions چیست؟
درواقع از فایل فانکشن در قالبها و افزونههای وردپرس استفاده میشود. فایل فانکشن یک فایل php است که توابع و کدهای اختصاصی برای تغییر و اختصاصی سازی وردپرس را در آن قرار میدهیم. این کدها در کل سایت شما اجرا میشوند و تغییرات دلخواه شما را در قالب سایتتان اعمال میکنند. بهعنوان مثال هنگام افزودن یک فهرست به قالب سایت یا افزودن ابزارک و یا هر تغییر دیگری این فایل به کمک شما آمده و مشکل و نیاز شما را برطرف میکند.
هر کد php که شما در این فایل وارد کنید در تمامی بخشهای سایت شما اجرا میشود. بهعنوانمثال میتوانید در این فایل بنویسید: دکترگرافیک، به این صورت در تمامی صفحات سایت شما حتی در پنل مدیریت وردپرس هم این متن نمایش داده میشود. اما این فایل برای نمایش متن در تمامی صفحات نیست. شما باید توابع اجرایی را در این فایل قرار دهید؛ که نیازی به نمایش ندارند و فقط اجرا میشوند و تغییراتی را روی سایت شما اعمال میکنند.
فایل functions.php همان فایل تابع قالب وردپرس است که تمام تواقع وردپرس در آن قرار دارد. این تابع قابلیتها و امکانات زیادی را به وردپرس شما اضافه میکند. درواقع این فایل میزبان توابع و فایلها و افزونههای موجود در سایت وردپرسی شما است و این امکان برای شما وجود دارد که توابع موردنیاز خود را در آن قرار دهیم.
فایل functions.php درواقع مانند یک پلاگین سبب میشود سایت شما تابع پذیری بیشتری داشته باشد؛ و شما میتوانید از کاربردهای آن استفاده خوبی داشته باشید. شما میتوانید توسط این فایل توابع خود را در آن تعریف کنید.
همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر برای جذب ورودی ارگانیک گوگل از کلمات کلیدی مورد نظرتان، صفحه خدمات سئو وردپرس را مطالعه کنید.
قابلیتهای فایل functions.php
توسط فایل functions.php شما میتوانید همچنین امکاناتی را به پلاگینهای موجود در سایتتان اضافه و یا کم کنید و یا آنها را تغییر دهید. این اقدام را برای وردپرس هم میتوانید انجام دهید و بهواسطه این فایل تغییراتی را در وردپرس خود ایجاد کنید و تنظیمات آن را عوض کنید.
این فایل دربرگیرنده تعدادی کد است که بهصورت اتوماتیک در پیشخوان سایت وردپرسی شما اجرا میشود. توجه داشته باشید که در قالبی که هماکنون در سایت وردپرس شما در حال اجرا است فایل functions.php وجود دارد. ولی اگر هم وجود نداشته باشید ما با این آموزش نحوه ساخت این پوشه را بهراحتی به شما کاربران عزیز آموزش خواهیم داد.
یکی از قابلیتهایی که فایل functions.php دارد دسترسی به پوشه پوستهای که در سایت خود فعال کردهاید میباشد. بهواسطه این قابلیت توانایی ایجاد تغییراتی در توابع php و دیگر توابع را دارد.
این نکته را حتماً به یاد داشته باشید که در صورت اشتباه در کدگذاری در این پوشه میتوانید سبب بروز اختلال در سایت خود شوید. پس حتماً در نظر داشته باشید که کدهایتان را به چه منظور و در کجای این فایل قرار میدهید. در این صورت بجای اضافه شدن امکانات به سایت آن را دچار مشکل خواهید کرد. بنابراین این فایل از حساسیت بالایی برخوردار است و باید به ان توجه ویژهای شود.
چطور فایل فانکشن برای قالبمان بسازیم؟
شما میتوانید بهراحتی و بدون ایجاد مشکل فایل functions.php را بسازید. برای این کار کافی است ابتدا به پوشه قالب سایتتان رفته و یک فایل بنام functions.php در آنجا ایجاد کنید. در این مرحله این فایل را خالی بگذارید؛ در ادامه ساختار این فایل را برای شما توضیح خواهیم داد.
ساختار فایل functions.php چگونه است؟
تنها نکته مهم و ضروری در رابطه با فایل functions.php در این است که باید ابتدای این فایل از کد استفاده کنید. توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است و شما باید حتماً آن را در دستور کار خود قرار دهید؛ در غیر این صورت استفاده از این فایل برای شما امکانپذیر نخواهد بود. نمونه کاری که شما باید در این خصوص انجام دهید مانند مثال زیر است.
<?php کد های شما در اینجا ?>
در قسمت کدهای شما، شما میتوانید کدهای دلخواه خود را قرار دهید؛ آن دسته از کدهایی که موردنیاز شما و سایتتان است در این قسمت قرار میگیرد. توجه داشته باشید کدهایی که اضافه میکنید دیگر نیازی به باز کردن و بستن php به شکل <? <?php ندارند.
منابع: wikipedia – wordpress.org – mihanwp – youtube
این مطالب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز بدید
میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها