SSL چیست و چرا از https استفاده می کنیم؟
سوالی که این روز ها برای اکثر مدیران وب سایت ها پیش آمده ، این است که SSL چیست و چرا از https استفاده می کنیم؟ و همچنین این کار چه مزیت هایی به همراه دارد؟ با دکتر گرافیک همراه باشید.
برای شروع شما را با پروتکل SSL آشنا می کنیم. SSL ، پروتکل امنیتی می باشد که ارتباط بین شما و کاربرانتان را ایمن می کند. برای شفافیت کار ، نحوه کار این پروتکل را با ذکر مثالی توضیح میدهیم. زمانی که کاربری به وبسایت ما وارد می شود ، درخواست کاربر قبل از رسیدن به سرور وبسایت می بایست از سرور ISP ارائه دهنده اینترنت بگذرد و همین امر باعث می شود که در مسیر عبور از سرور ISP ، کسانی بتوانند در مسیر سرور کاربر قرار گیرند و اطلاعات کاربر را استخراج کنند.
کاری که این پروتکل امنیتی برای ما انجام میدهد این است که مسیر حرکت اطلاعات تا مقصد را ایمن می کند به این صورتی که اطلاعات را به شکل رمز نگاری شده به سمت سرور ISP ارسال میکند و این امر از فاش شدن اطلاعات محرمانه کاربر جلوگیری می کند.
اهمیت کاربران از دیدگاه گوگل
از طرفی گوگل نیز بار ها بحث امنیت کاربران را مهم دانسته و وبسایت هایی که از این پروتکل برای امنیت اطلاعات کاربران استفاده می کنند را بر وبسایت های دیگر ارجع دانسته و در نتایج گوگل دارای رتبه بهتری خواهند بود و چون امنیت کاربران برای گوگل بسیار حائز اهمیت است.
در نتیجه این پروتکل یک امتیاز مثبت برای سئو وبسایت شما می باشد و باعث می شود که ورودی های بیشتری را از سمت گوگل داشته باشید و فروش شما رشد چشم گیری را به همراه خواهد داشت.
پس در نتیجه استفاده از پروتکل SSL و تبدیل آدرس خود از http به https باعث می شود که:
- یک امتیاز مثبت SEO دریافت کنید و در نتایج گوگل دارای رتبه بهتری شوید.
- ارتباط امن بین وبسایت شما و کاربرانتان
- اعتماد کاربران به خدمات و وبسایت شما
- استفاده از e نماد دوستاره برای اعتماد دو چندان کاربران
چطور SSL را تهیه کنیم؟
روش های مختلفی برای تهیه SSL برای وبسایت ها وجود دارد.
یکی از روش ها این است که از SSL های رایگان استفاده کنیم. برای این منظور می توانید در گوگل سرچ کنید و نحوه فعال سازی و پیکربندی SSL های رایگان را یاد بگیرید.
روش دیگر استفاده از SSL های پولی می باشد که انواع مختلفی دارند.
یکی از این SSL ها domain validated می باشد که فرق چندانی با نوع رایگان این پروتکل ندارد و از مزیت های آن می توان به پشتیبانی و اعتبارسنجی وبسایت از لحاظ آنلاین بودن دائمی از طرف شرکت ارائه دهنده SSL اشاره کرد.
نوع دیگری نیز به نام wild card SSL وجود دارد که به شما این امکان را می دهد که ساب دامین های وبسایت خود را نیز https کنید. برای وبسایت هایی که دارای سابدامین های زیادی هستند این پروتکل را پیشنهاد می کنیم.
اما اگر از ساب دامین های زیادی استفاده نمی کنید، پیشنهاد می کنیم که برای هر کدام از ساب دامین های خود domain validated جداگانه ای تهیه نمایید.
حالا سوالی که پیش می آید این است که چطور می توانیم SSL را پس از خریداری روی وبسایت خود فعال کنیم ؟ شما می توانید از سرویس دهندگان SSL که پروتکل خود را از آنجا خریداری کرده اید، بخواهید که SSL را (رایگان و یا با پرداخت هزینه) روی وبسایت شما فعال کنند و یا اینکه به صورتی دستی خود دست به کار شوید و بر روی وبسایت خود، آن را فعال کنید.
نحوه فعال کردن دستی SSL
نحوه فعال کردن دستی این پروتکل روی وردپرس یک مقدار تخصصی می باشد. شما با نصب افزونه really simple ssl می توانید تمامی لینک های وبسایت خود را به https تبدیل کنید. پس از این که با موفقیت لینک های وبسایت تان به https بروز شد، می بایست به سرچ کنسول خود بروید و وبسایت خود را این بار با https://doman name ثبت کنید تا وبسایت شما از نظر سئو به مشکل بر نخورد.
امیدواریم که با نصب SSL بر روی وبسایت خود ، بستری ایمن و مورد اعتماد برای کاربران خود مهیا سازید. سپاس از همراهی شما…
منابع: wikipedia – wordpress.org – mihanwp – youtube
این مطالب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز بدید
میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها