هر از گاهی در گوگل سئو به عبارات عجیبوغریب جدیدی برخورد میکنیم. ممکن است نام Structured Data را شنیده باشید و ندانید Structured Data چیست و آیا دردسر راهاندازی آن روی سایتتان ارزشش را دارد یا خیر؟!
اگر شما در سایت وردپرسی خود اصول مهم سئو را رعایت کنید و از Structured Data در سایت وردپرسی خود استفاده کنید، میتوانید باعث پیشرفت چشمگیر سایت خود باشید. در این مقاله آموزشی ضمن اینکه شما را با دادههای معماری شده آشنا میکنیم، به شما خواهیم گفت چه تأثیری در روند سایت و رتبه شما در گوگل خواهد داشت.
Structured Data چیست؟
بهطور کلی Structured data به دادههایی گفته میشود که بهصورت معماری شده در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و تشکیل یک واحد کل را دادهاند. بهصورت کلی این دادهها به ما این امکان را میدهد که راحتتر به دادههای موردنظر خودمان برسیم و مدتزمان کمتری را صرف جستجوی محتوای موردنظر خود کنیم.
خب شاید بپرسید پس اگر اینطور است پوشههای مدیریتی شرکت شما هم، نوعی Structured Data است؟! بله دقیقاً این پوشهها یک دسته اطلاعات دستهبندی شده هستند.
درنتیجه میتوان گفت که هر دادهای که بهصورت منظم در جایی قرار داده شده باشد و یک دستهبندی خاص داشته باشد، نوعی Structured Data میباشد.
ارتباط Structured Data با سئو سایت چیست؟
قبل از اینکه بریم سراغ ارتباط بین دادههای معماری شده و سئو، باید این نکته را بدانید که سئو سایت شما یعنی سرنوشت کسبوکار اینترنتی شما. اگر شما بتوانید همواره سئو سایت خود را بهبود دهید، مسلماً سایت شما جزء اولویتهای اول گوگل خواهد بود و کاربران بیشتری نیز از سایت شما بازدید میکنند؛ به تبع هرچه میزان بازدیدکنندگان بیشتر باشد، شانس شما برای توسعه سایتتان بیشتر است.
Structured Data میتواند بهصورت مستقیم بر روی سئو سایت شما تأثیر داشته باشد و شما میتوانید از آن برای بهبود رتبه خود در گوگل استفاده کنید که در اینجا به شما در این خصوص توضیح خواهیم داد.
بهصورت کلی اگر دادههای مختلف سایت شما مانند محتوایی که به کاربر ارائه میکنید، دارای یک نظم خاص باشند و بهصورت دستهبندیشده باشد، راحتتر برای مرورگر گوگل قابلشناسایی است و مرورگر میتواند درک بهتری از محتوای سایت شما داشته باشد.
درواقع دیتای معماری شده در سئو با استفاده از یک سری کد به صفحات HTML سایت شما اضافه خواهد شد و دادههای درون صفحه را برای گوگل منظم میکند. این دادهها به گوگل میگویند که فلان صفحه را در نتایج جستجو، به چه صورت نمایش بده و یا اینکه ستارهها را در نتایج سایت قرار دهد.
دقت داشته باشید که ستارههایی که در زیر سایت شما به نمایش در میآید میتواند، باعث جلبتوجه کاربر شود، به بیان ساده اگر سایت شما نمره دهی بالایی داشته باشد، میتوانید با استفاده از نمایش این ستارهها، اعتماد کاربران را به سایت خود جذب کنید.
آیا Structured Data فقط به ستارهدهی گوگل محدود میشود؟
حالا شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که این دادههای معماری شده فقط برای ستاره دهی گوگل، کاربرد دارد؟ خیر، طبیعتاً دادههای دستهبندیشده میتواند در زمینههای مختلفی برای شما کارایی داشته باشد که در اینجا به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
یکی دیگر از فواید استفاده از این دادهها این است که محتوای سایت شما قابل فهم تر میکند، همانطور که میدانید گوگل همواره به دنبال این است که نتایجی برای بازدیدکنندگان در صفحات جستجو نمایش دهد که کاربر بتواند راحتتر به نیاز خود برسد.
Structured Data باعث میشود دادههای سایت شما قبل از اینکه کاربر بر روی نتایج کلیک کند، بهصورت دستهبندی شده و مرتب باشد و اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربر قرار دهد. ازاینرو میتوانید با استفاده از این قابلیت مهم، سایت خود را برای گوگل، دوستانه کنید و رتبه بهتری بهدست بیاورید.
به بیان ساده میتوان گفت Structured Data، نتایج جستجو را برای کاربر منظم و قابل فهم میکند. از انواع مختلف دادههای معماری شده گوگل میتوان به BreadCrumb اشاره کرد.
این دادهها قابلیتهای بیشمار دیگری نیز، مانند نمایش اطلاعات شرکت شما دارد؛ بهعنوانمثال اگر شما الآن در مرورگر خود واژه “Google” را جستجو کنید، یک باکس در سمت راست صفحهنمایش خود مشاهده میکنید که شامل اطلاعات کلی و اساسی شرکت گوگل است.
نمایش منظم فیلمها در نتایج گوگل
اگر بخواهیم مثال دیگری برای این دادههای معماری شده در نتایج مرورگر بگوییم میتوان به نمایش منظم فیلمها اشاره کرد، بهعنوانمثال در مرورگر خود عبارت” Best 2018 Movies” را سرچ کنید، میبینید که بهترین فیلمهای سال 2018، مانند تصویر زیر بهصورت منظم نمایش داده خواهد شد که این کار میتواند در تصمیمگیری کاربر و رسیدن به هدفش نقش اساسی داشته باشد و بتواند بدون دردسر به خواسته خود برسد.
ازاینرو به شما پیشنهاد میکنیم که از این دسته دادهها در سایت خود استفاده کنید، البته این نکته را هم در نظر بگیرید که Structured Data، تأثیر مستقیمی در افزایش ورودی گوگل شما ندارد اما با بهتر دیده شدن در گوگل میتوانید ورودی گوگل خود را افزایش دهید.
درواقع این کار به شما کمک میکند که احتمال کلیک کردن کاربر بر روی سایت خود را افزایش دهید.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
منابع: wikipedia – wordpress.org – mihanwp – youtube