خانه ای برای خلاقیت ، فناوری و هنر

عناوین محتوای این صفحه
()

تفاوت سایت استاتیک و داینامیک چیست و چرا از سیستم‌های مدیریت محتوا به جای آپلود فایل HTML و CSS در سایتمان استفاده می‌کنیم؟ مگر کار با HTML راحت‌تر نیست؟ پاسخ این سوال را در ادامه میدهیم.

 

تفاوت سایت داینامیک و استاتیک

خب جواب این سوال کمی پیچیده بود اما سعی کردم برای بیان ساده تر آن از یک داستان شروع کنم:

 

داستان از چه قرار است!؟

وقتی تازه طراحی سایت را شروع کرده بودم (و از وردپرس استفاده نمیکردم!) برای داشتن یک صفحه در سایتم باید یک صفحه از سایت را با دریم ویور باز میکردم و تغییراتش را انجام می دادم سپس آن را با یک اسم دیگه در سایت آپلود میکردم! بعد که تعداد این صفحات بیشتر می شد برای تغییر دادن یک آیتم در منوی سایت مجبور بودم همه این صفحات را تغییر بدم! فرض کنید برای تغییر دادن یک لینک چه افتضاحی به بار میومد؟!

خلاصه به این نتیجه رسیدم که سایت هایی به بزرگی ویکی پدیا حتما از یه چیزی استفاده میکنن که با وجود میلیون ها صفحه اینقدر سریع بروز میشن. با کمی تحقیق و جستجو به این نتیجه رسیدم که این وسط یه چیزی کمه! چیزی به نام content management system یا سیستم مدیریت محتوا

در واقع سیستم های مدیریت محتوا روی سایت شما نصب می شوند تا بتوانید بدون نیاز به تغییر در کدنویسی سایتتان٬ محتوا و ظاهر سایت خود را تغییر دهید. پس به جای اینکه برای تغییر یک منو در سایتتان تمام ۱۰۰۰ صفحه را تغییر دهید٬ این منو را در یک متغیر به نام (مثلا) xmenu قرار می دهیم و تنها از این پس کافیه این متغیر را تغییر بدیم تا در تمام ۱۰۰۰ صفحه سایت منو تغییر کند. تازه بدون نیاز به برنامه نویسی و تغییر دادن کد نویسی! فقط با پنل مدیریت سیستم مدیریت محتوا!

 

طراحی سایت استاتیک

سایت‌های استاتیک با زبان نشانه‌گذاری HTML و CSS ساخته می‌شوند، اگر ما هزار صفحه سایت بخواهیم نمایش بدیم باید 1000 صفحه HTML بسازیم، حالا فرض کنید در این هزار صفحه یک منوی مشترک بسازیم. پس باید تک‌تک کدهای HTML این هزار صفحه را ویرایش کنیم، که مثلا یک قسمت تماس با ما را به  منو اضافه کنیم، خب تصور این کد‌نویسی برای انجام این تغییر دشوار است چه برسه به انجامش. اینجاست که طراحی سایت داینامیک به کمک ما می‌آید.

قبل از این‌که بریم سراغ معرفی داینامیک لازم دیدم به صورت مختصر در مورد HTML و CSS توضیح بدم، اگر شما یک صفحه وب را یک ساختمان در نظر‌ بگیرید، اسکلت آن ساختمان HTML است و ظریف‌کاری با CSS انجام می‌شود.

 

طراحی سایت داینامیک

خب بریم سراغ دینامیک. در مورد استاتیک گفتیم یک تغییر جزئی مثلا افزودن تماس‌با‌ما باید در تک‌تک صفحات تغییر ایجاد کرد، طراحی داینامیک برای این مشکل را‌ه حلی دارد که به این صورت، سایت دینامیک به وسیله سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس و پنل مدیریت آن، تنها با یک کلیک هر تغییری را که می‌خواهید در سایت‌تان انجام دهید. در واقع کار داینامیک به این صورته که از یک متغیر استفاده می‌کند، مثلا همان افزودن تماس با ما در منو که در بالا گفتیم بررسی می‌کنیم، دینامیک منو را در یک متغیر قرار می‌دهد، پس تغییر با این‌کار بسیار آسان‌‌تر می‌شود.

خب در‌مورد زبان‌های استفاده شده در استاتیک توضیح دادیم و متوجه شدید که چه‌قدر تغییر در آن‌ها دشوار بود. حال بیایید در مورد زبان‌های پرکاربرد طراحی سایت داینامیک توضیح دهیم.

زبان‌های طراحی سایت داینامیک زیادی وجود دارند، مثل ASP ،PHP و… که بحث مورد‎نظر ما که با سیستم مدیریت محتوا وردپرس کار می‌کنیم PHP است. که زبان پایه وردپرس می‌باشد، با PHP می‌توان سیستم‌های مدیریت محتوا را از پایه طراحی کرد، یا از یک CMS آماده مثل وردپرس استفاده کرد و فقط توابع آماده php که از قبل برای وردپرس طراحی شده استفاده کنیم. PHP در واقع یک زبان سمت سرور است که با استفاده از توابع، متغیرها و ارتباط با پایگاه‌داده، با استفاده از آن می‌توان سایت استاتیک خود را تبدیل به داینامیک کرد.

 

منابع: wikipedia – wordpress.org – mihanwp – youtube

این مطالب چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز بدید

میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها

تگ ها:

آخرین مطالب بروز شده ...
Picture of derakhshanhossein24@yahoo.com
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *