پس از اینکه افراد به فکر راهاندازی یک سایت اینترنتی میافتند یک سری سوالات در ذهنشان به وجود میآید که چطور یه سایت اینترنتی را راهاندازی کنند و از چه سیستم مدیریت محتوایی برای این موضوع کمک بگیرند. همه افراد سیستم مدیریت محتوایی را انتخاب خواهند کرد که امکانات و ویژگیهای بیشتری را در اختیار آنها قرار دهد. وردپرس یا جوملا یا دروپال؟
در این مقاله از دکترگرافیک می خواهیم مقایسه ای بین انتخاب cms وردپرس و جوملا را داشته باشیم. در حال حاضر وردپرس 40 درصد از وبسایت های دنیا را میزبانی می کند. اما وردپرس تنها سی ام اس در حال حاضر در دنیا نیست! برخی سیستم های مدیریت محتوای دیگر هم هستند که در کنار وردپرس در حال رقابت هستند با بزرگ ترین و قوی ترین سیستم مدیریت محتوای دنیا که هر کدام دارای نقاط ضعف و قوت هستند. در اینجا می خواهیم به یک نتیجه کلی برسیم. نتیجه ای که مشخص می کند: وردپرس یا جوملا یا دروپال را برای بکار گیری و راه اندازی وبسایت خود انتخاب کنیم.
وردپرس یا جوملا دو تا از قویترین و بهترین سیستمهای تولید محتوا هستند که تونستند با قابلیتهایی که دارند کاربران زیادی را به خودشان جذب کنند. درسته که وردپرس و جوملا هر دو گزینههای مناسبی برای ساخت یک سایت اینترنتی هستند اما این دو گزینه هر کدام ویژگیهایی دارند که گزینهی دیگر فاقد آن است البته در برخی از موارد این دو سیستم عملکرد یکسانی را دارند.
همچنین اگر میخواهید برای خودتون سایت اختصاصی داشته باشید صفحه طراحی وب سایت وردپرس اختصاصی را مطالعه کنید.
نکته: ما در اینجا سایت wordpress.org را مقایسه می کنیم نه wordpress.com را، به دلیل اینکه wordpress.org محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) برای وردپرس است. و استفاده از این سایت نیاز به تجربه های فنی ندارد.
وردپرس یا جوملا یا دروپال؟
هر یک از این سیستمهای مدیریت محتوا تونستند طرفداران و کاربران ثابتی را برای خودشان به دست بیاورند. در واقع وردپرس از این نظر بسیار کاربردی به حساب میآید که این امکان را برای همه افراد قرار میدهد تا یک سایت را راهاندازی کنند و یا کسب و کار سنتی خودشان را ارتقاء دهند و آن را به دنیای اینترنتی وارد کنند. بینیازی افراد به کدنویسی در وردپرس مهمترین عامل ترغیب افراد به استفاده از این سیستم میباشد.
مسلما همه افرادی که قصد راهاندازی یک سایت را دارند برنامهنویس نیستند. به بیان دیگه میتونیم توضیح دهیم که وردپرس رویای این افراد را به حقیقت تبدیل کرد چرا که این سیستم در چند دقیقه نصب خواهد شد و همه میتونند در این سیستم صاحب یک سایت جذاب و حرفهای شوند.
در مقایسه با وردپرس میتونیم توضیح دهیم که جوملا برای همه کارایی ندارد و افراد برای استفاده از این سیستم نیاز به یک سری مهارت دارند در واقع جوملا به نسبت وردپرس پیچیدگیهای بیشتری برای کاربر دارد و استفاده از این سیستم مدیریت محتوا برای افراد مبتدی توصیه نمیشود.
به طور کلی جوملا برا سایتهای حرفهایتر که فعالیتهای تجاری دارند استفاده میشود نه برای افرادی مبتدی که به تازگی قصد این را دارند که یک وبسایت اینترنتی راهاندازی کنند. پس بین وردپرس یا جوملا همین ابتدای توضیحات بهتر است بگوییم وردپرس!
نقاط مشترک بین وردپرس، جوملا و دروپال
- وردپرس و جوملا و دروپال هر سه اپن سورس بوده و کاملا رایگان هستند.
- هر سه این سیستم های مدیریت محتوا تحت لایسنس gpl هستند و از قوانین gpl استفاده می کنند.
- هر سه با زبان برنامه نویسی php نوشته شده اند.
- هر سه این سیستم ها از mysql برای مدیریت دیتابیس ها استفاده می کنند.
- همه از قالب ها برای طراحی سایت و افزونه ها برای افزودن امکانات به سایت شما استفاده می کنند.
- و به دلیل اپن سورس بودن این سیستم ها ، هر سه پروژه های عام المنفعه ای به حساب می آیند.
- هر سه امکان ترجمه به زبان فارسی را دارند.
- هر سه اینها افزونه هایی برای بالا بردن سئو سایت دارند.
راحتی استفاده و شروع کار توسط تازه کارها
وقتی شخصی می خواهد طراحی سایت را شروع کند. باید از سیستمی استفاده کند که به راحتی و به آسانی هر چه بیشتر قابل استفاده و راه اندازی باشد. این سیسم می بایست این امکان را داشته باشد که با کمترین زمان برای یادگیری و اجرای وبسایت بتوان یک سایت را طراحی کرد. امروزه در تمامی نقاط جهان برای کسب و کار های خود راه اندازی بهتر کارهای خود از سایت های با کیفیت و سریع استفاده می کنند.
وردپرس: نصب آسان 5 دقیقه ای دارد و اکثر هاستینگ ها قابلیت نصب وردپرس با یک کلیک از پنل مدیریت هاست خود ایجاد کرده اند. گرچه پنل مدیریتی دارد که در نگاه اول گیج کننده خواهد بود، اما کار با آن بعد از چند ساعت بسیار راحت خواهد بود.
با تمرین و مطالعه در زمان کم می توان به راحتی در قسمت های مختلف مسلط شد. همچنین با آموزش های زیدی که در سایت های مختلف وجود دارد می توان یاد گیری و تسط را در پنل مدیریت وردپرس بالا برد. برتری دیگر وردپرس این است که به راحتی می توان محتوا های وب سایت را راه اندازی کرد.
تولید محتوا در وردپرس به راحتی شکل می گیرد. و نیاز به تخصص خاصی از برنامه نویسی و یا تسلط کامل بر وردپرس ندارد. این امر در شرکت های بزرگ که برای تولید محتوای خود از نیرو های حرفه ای استفاده می کنند، تاًثیر زیادی دارد. و از نظر امنیت ودپرس امنیت بالایی دارد. افزونه های سئو وردپرس قابلیت های کاملی در بحث سئو را بازگو می کنند.
جوملا: نصب آن اصلا به راحتی وردپرس نخواهد بود و شما را خسته می کند اما بعضی از هاستینگ ها مثل وردپرس ، یک دکمه نصب جوملا با یک کلیک را دارند. پنل مدیریت آن هم چندان سخت نیست اما به راحتی و سادگی وردپرس نمی تواند باشد.
آموزش و یادگیری جوملا سخت نیست اما به اندازه وردپرس در دسترس نیست و نیاز زمان و صبر دارد. جوملا را می توان به زبان فارسی دریافت کرد. جوملا افزونه های سئو خوبی دارد و برای بالا بردن سرچ سایت در گوگل کمک می کند اما اینکه به هدف نزدیک باشیم نیاز به زمان زیادی دارد.
از این را افزونه های سئو در وردپرس کامل تر است و قابلیت های کاملتری را دارد. جوملا هم مانند وردپرس رایگان است.
دروپال: نصب دروپال هم دست کمی از نصب جوملا ندارد و خیلی راحت نیست. پنل مدیریت کار با آن در حد جوملا بوده و ویرایش محتوا در آن چندان واضح نیست. حدود 8 درصد سایت های جهان از سی ام اس دروپال استفاده شده است.
دروپال با انعطاف پذیری که دارد به سادگی قابل سفارشی سازی است. این سی ام اس هم همانند وردپرس و جوملا رایگان بوده. همچنین دارای پشتیبانی که از طریق سایت رسمی آن انجام پذیر بوده. دروپال یک سیستم بسیار قدرتمند است اما متاسفانه دارای معایبی می باشد.
اگر به دنبال یک وبسایت حرفه ای و قدرتمند هستید با استفاده از دروپال باید زمان زیادی را صرف کنید و صبور باشد. اما برای سایت های کوچک و یا وبلاگ های ساده می توان از دروپال استفاده کرد.
برنده: وردپرس!
فراوانی قالب ها و افزونه ها
وردپرس: قالب های بی شمار و فراوانی دارد و متناسب با هر نوع سایت می توان از قالب ها استفاده کرد، در حدی که قابل شمارش نیست و حتی قابل مقایسه با هم نیستند تنوع در قالب ها زیاد است. تعداد افزونه های آن در مخزن وردپرس بیش از 38000 عدد بوده و با آنها می توانید قابلیت های زیادی را به سیستم خود اضافه کنید. هرافزونه ای دارای قابلیت های فراوانی است به بهرمندی وبسایت وردپرسی کمک فراوانی می کند. در بسیاری از افزونه ها می توان با وجود یک وردپرس خام صفحه های حرفه ای و زیبا ایجاد کرد.
جوملا: قالب های فراوانی دارد اما نه به اندازه وردپرس ، همچنین افزونه های متعددی دارد اما نه به تعداد 38 هزار پلاگینی که وردپرس در مخزن خود دارد. در قالب های جوملا علاوه بر متنوع نبودن برای هر نوع وبسایت امکانات برای ایجاد یک سایت حرفه ای کم است. اگر بخواهیم با استفاده از سی ام اس جوملا یک سایت حرفه ای که تمام امکاناتی که مورد استفاده است را بسازیم نیاز به زمان و صبر زیادی دارد. در صورتی که همین امکان برای وردپرس در کمترین زمان وجود دارد.
دروپال: همچنین تعداد قالب ها و افزونه های دروپال به فراوانی وردپرس نیست. یک سری افزونه و قالب برای دروپال ساخته شده که قدرت چندانی برای مدیریت یک سایت حرفه ای ندارند. در دروپال تعداد قالب ها ناچیز است وافزونه های حرفه ای و کاربردی ندارد. یکی از معایبی که در دروپال وجور دارد این است که برای ایجاد یک سایت حرفه ای نیاز به زمان زیادی دارد تا بتوان وبسایت مورد نظر را ایجاد کرد.
اهمیت افزونهها در موفقیت سایتها بر کسی پوشیده نیست و همه ما میدونیم که افزونهها میتونند تا حد زیادی در میزان پیشرفت ما و داشتن یک سایت حرفهایتر با امکانات بیشتر کمک کنند.
وردپرس افزونههای بسیار متعددی را پشتیبانی میکند که نحوه استفاده از این افزونهها نیز مانند نصب خود وردپرس بسیار آسون و راحت است و ما میتونیم متناسب با نیاز سایت خودمون یکی از این پلاگینها را انتخاب کنیم و بر رای سایت خودمون دانلود و نصب کنیم. تنوع و کاربردی بودن این پلاگینها باعث شده تا کاربران بیشتری به سوی وردپرس روی بیاورند. بسیاری از این افزونهها به صورت رایگان و بسیاری دیگر به صورت غیررایگان در اختیار ما قرار میگیرد.
پوستههایی که برای این سیستمها طراحی شده است به کاربران این اجازه را میدهد که سایت خودشان را مطابق سلیقه خودشان سایت را سفارشیسازی کنند یعنی جذابیت سایت ما در هر دوی این سیستم مدیریت محتوا بر عهده خود ما است.
قالبهایی که در وردپرس وجود دارند با طراحی بسیار متنوع و جذابی در اختیار کاربر قرار گرفته شده است. این پوستهها نیز مانند افزونهها به صورت رایگان و غیر رایگان برای کاربر قابل دسترسی است و کاربران میتونند متناسب با فعالیتی که قصد انجام آن را در سایت خودشان دارند یکی از این قالبها را دریافت و با چند کلیک نصب کنند. نکتهای که در این پوستهها هائز اهمیت است تنوع و تعداد قالبها است در واقع میتونیم توضیح دهیم برای هر سایتی که فکرش را بکنید یک قالب جدا طراحی شده است.
پوستههای طراحی شده سیستم مدیریت محتوای جوملا عمدتا به صورت رایگان در اختیار کاربر قرار میگیرد البته این نکته هم وجود دارد که جوملا پوستههای خودش را به دو قسمت تقسیم کرده است یکی از این دستهها به ظاهر سازی سایت مربوط میشود و یکی دیگه مربوط به مدیریت سایت و فعالیتها میباشد.
در رابطه با موضوع پلاگینهای فارسی جوملا در مقابل وردپرس حرفی برای گفتن ندارد. در واقع میتونیم توضیح دهیم که تعداد افزونههای فارسی و راستچین شده جوملا در مقایسه با پلاگینهای موجود در ودرپرس بسیار کمتر است از این را سایتهای ایرانی ترجیحا از وردپرس برای راهاندازی سایت خودشان استفاده میکنند. پلاگینهای جوملا بیشتر برای سایتهای حرفهای و کامل طراحی شدهاند در صورتیکه همه افراد با هر سایتی میتونند از افزونههای وردپرس استفاده کنند.
برنده: وردپرس!
پشتیبانی و سایت های پشتیبانی کننده
وردپرس: یک قدرت عظیم در زمینه پشتیبانی و انجمن های پشتیبانی کننده در دنیا دارد. سایت های زیادی در ایران و خارج از کشور پشتیبان وردپرس هستند. و این سایت ها این امکان را به تمامی کاربران می دهند که در هر زمینه ای از قالب در هر زمانی بتوانند مشکل خود را حل کنند. و برای یادگیری هر چه بهتر آموزش های مورد نیاز را ارائه می دهند.
جوملا: مثل وردپرس ، دارای سایت های پشتیبان زیادی است و به خوبی پشتیبانی می شود توسط انجمن ها و گروه های آنلاین.اما برای آنهایی که می خواهند برای اولین با سایتی را راه اندازی کنند وردپرس امکانات بیشتری دارد. و این بسته به خدمات و هدف ایجاد سایت مورد نظر هم دارد.
دروپال: در دنیا و ایران کاربران زیادی دارد و به خوبی پشتیبانی می شود اما به خوبی جوملا و وردپرس ، پشتیبانان فراوانی ندارد. و آموزشهای حرفه ای ندارد. و برای حل مشکلسایت مورد نظر زمان زیادی را از کاربران می گیرد. در این صورت بهتر است در انتخاب خود دقت و تحقیق کنید.
برنده: وردپرس و جوملا
بومی سازی و قابلیت فارسی سازی
وردپرس: به خوبی توسط wp-persian.com فارسی شده و نیاز شما را از نظر فارسی سازی برطرف کرده. و حتی قالب های فارسی سازی فراوانی را می توان به راحتی دریافت کرد.
جوملا: کاملا فارسی و راست چین است.
دروپال: به خوبی فارسی شده
از نظر امنیت سیستم
هر سه سیستم مدیریت محتوای ذکر شده از نظر امنیت در حد بالایی هستند و اگر نکات امنیتی را رعایت کنید ، هر سه سیستم غیر قابل نفوذ هستند. و امکانات و بروز رسانی امنتی به راحتی در هر سه سی ام اس دیده می شود.
از نظر سئو و بهینه بودن برای گوگل
یکی از مهمترین عوامی که ما باید در هنگام انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا به آن توجه کنیم سئو سایت است در واقع هر چیزی که بتونه میزان ترافیک ورودی سایت ما را افزایش دهد باید در اولویت ما قرار گیرد. چرا که این کاربران ما هستند که میزان توسعه سایت و پیشرفت ما را تعیین میکنند یعنی اگر میزان مشتری سایت ما افزایش پیدا کند ما میتونیم درآمد بیشتری از سایت خودمون کسب کنیم.
در مورد سئو این سیستمهای مدیریت محتوا باید ذکر کنیم که توجه گوگل نسبت به وردپرس تا حدودی بیشتر از جوملا است و گوگل اعتبار بیشتری را برای سایتهایی که توسط این سیستم مدیریت محتوا طراحی و راهاندازی شدهاند قائل است و اهمیت بیشتری به این سایتها میدهد.
البته برای داشتن سئو بالاتر هر دوی این سیستمها پلاگینهایی برای بالا بردن سئو سایت دارند که میتونیم با نصب آنها اعتبار سایت خودمون را افزایش دهیم.
واقعا کدام یک را انتخاب کنیم؟ وردپرس یا جوملا؟
به طور کلی هر سه این سیستمهای مدیریت محتوا از قدرت بسیار بالایی برای راهاندازی سایت برخوردار هستند اما هر یک از آنها برای سایتهای متفاوتی کاربردهای بیشتری دارد. بهعنوان مثال وردپرس گزینهی بسیار مناسبی برای وبلاگها و یا وبسایتها هستند و در عوض جوملا در سایتهای شبکهی اجتماعی و سایتهای تجاری حرفهای عملکرد به نسبت بهتری دارند اما به طور کلی میتونیم توضیح دهیم هر دو از برترین سیستمهای مدیریت محتوا در دنیا هستند.
همچنین وردپرس یا جوملا ابزارکهایی را در اختیار ما قرار میدهند که با استفاده از آنها ما میتونیم گزینههای زیادی را به سایت خودمون اضافه کنیم. بهعنوان مثال در وردپرس ما با کشیدن و رها کردن اجزای سایتمون میتونیم به طراحی مورد نظر خودمون برسیم و جایگذاری هر بخشی را ما تعیین میکنیم.
البته این نکته را هم در نظر بگیرید که علاوه بر اینکه وردپرس برای سایتها و بلاگها مناسب است در زمینهی راهاندازی سایتهای حرفهای و پیچیدهنیز تبحر زیادی دارد و میتونه برای همه افراد مفید واقع شود.
نتیجه گیری نهایی
در کل هر سه سیستم مدیریت محتوا عالی هستند و هر سه از محبوبیت خاص خود در راه اندازی سایت برخوردار هستند. نمی توان گفت یکی از این سیستم ها کاملا عالی است و بقیه اصلا بکار نمی آیند. هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. اما در هر زمینه ای خوب و خوب تر داریم.
انتخاب بین این سه کار راحتی نیست و نیاز به تجربه و تحقیق مناسب دارد. یک نکته مهم که در اینجا وجود دارد ابتدا باید هدف خود را در راه اندازی یک سایت و یادگیری ایجاد وب سایت مورد نظر را در نظر بگیرید.
منابع: wikipedia – wordpress.org – mihanwp – youtube
این مطالب چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز بدید
میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها