برخی اوقات زمانی که شما با مشکلی در وردپرس مواجه میشوید دوست دارید بدانید این مشکل دقیقاً از کدام قالب یا افزونه است. در این صورت شما دوست ندارید یکییکی افزونهها را غیرفعال کرده و یا قالب سایتتان را تغییر دهید؛ و میخواهید بدانید چرا صفحه سایت وردپرس شما سفید میشود و یا خطای 500 را مشاهده میکنید. برای حل این مشکل وردپرس شما میتوانید از یک آپشن مفید و کارآمد وردپرس بنام دیباگ وردپرس استفاده کنید.
عملکرد یک سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد و درواقع هیچیک از سیستمهای مدیریت محتوا نیستند که هیچ ایرادی نداشته باشند. عوامل زیادی وجود دارد که بر عملکرد سایت شما تأثیر میگذارد و همچنین ممکن است هریک از نرمافزارهای موجود و یا قالب و افزونهها اثرات مخربی بر امنیت سایت شما داشته باشند. درنتیجه شما بهواسطه wp-debug میتوانید سیستم خود را رفع ایراد کنید و خرابی موجود در آن را بررسی کنید.
بنابراین شما بهعنوان مدیر سایت میتوانید عیب و ایرادات موجود در سایت وردپرسی خود را توسط wp-debug برطرف کرده و مانع از بروز خطا در سیستم خود شوید. شما میتوانید از این آپشن مفید و کارآمد استفاده کرده و از آن در جهت رفع مشکلات سیستم خود کمک بگیرید. با دکترگرافیک همراه باشید.
این ابزار بهصورت پیشفرض در سیستم شما وجود دارد و شما میتوانید از آن بهسادگی استفاده کنید. wp-debug بهصورت خیلی عالی ایرادات سایت شما را به شما نمایش میدهد و شما میتوانید از این قابلیت وردپرس در جهت بهبود عملکرد سایتتان استفاده کنید و با رفع ایرادات آن بتوانید خدمات بهتری را به کاربران خود ارائه کنید.
در این مقاله در کمترین زمان ممکن خدمت شما دوستان عزیز دکترگرافیکی به اهمیت و نحوه کار با wp-debug میپردازیم.
همچنین آموزش های بیشتر در وبلاگ دکترگرافیک
دیباگ وردپرس چیست؟
درواقع wp-debug همانطور که از اسمش پیدا است وظیفه نمایش خطاها و باگهای وردپرس را جهت رفع عیب به عهده دارد. با فعال کردن wp-debug ارورها و warning های سایت شما در هر صفحه به نمایش در میآیند. شما توسط wp-debug به بهترین نحو میتوانید سایت خود را عیبیابی کنید. در نظر داشته باشید که در هنگام توسعه سایت و یا کد نویسیهایی که انجام میدهید از اهمیت این گزینه غافل نشوید؛ چراکه با فعال نکردن این گزینه در این زمان ممکن است برای سایت مشکلاتی به وجود بیاید و شما از این مشکلات باخبر نمیشوید و بدین طریق سبب خرابی سایتتان میشوید.
در برخی موارد این ارورها زیاد مهم نیستند و همیشه بهعنوان خطا نمیتوان آنها را در نظر گرفت. درواقع همه خطاها هم زیاد اهمیت ندارند و تنها سعی کنید خطاهایی که باعث اختلال و مشکل روی سایت شما شده اند را حل کنید. warningها اهمیت چندانی ندارند.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس در یک اقدام هوشمندانه و مفید این آپشن را برای خود در نظر گرفته است تا شما بهعنوان مدیر سایت بتوانید از آن استفاده کنید و سایت خود را رفع خطا کنید. به کمک wp-debug شما متوجه میشوید که منبع این مشکل از کجا است و خطا مربوط به چه چیزی میباشد. بهعنوان مدیر سایت بهتر است قبل از استفاده از پلاگین و یا قالب در سایتتان از این گزینه در جهت رفع خطاهای موجود استفاده کنید. و تمام ایرادهای افزونهها و پوسته سایتتان را از این طریق متوجه شوید.
آموزش فعال کردن دیباگ وردپرس با wp-debug
برای فعال کردن حالت wp-debug ابتدا واردهاست خود شده و سپس وارد فایل منیجر هاستتان شوید. پسازآن باید فایل Public_html را بازکنید؛ به دنبال آن در همین فایل wp-config.php را مشاهده میکنید. سپس با کلیک راست روی آن روی Edit جهت ویرایش این فایل کلیک کنید.
در ادامه در این فایل عبارت Define(‘WP_DEBUG’ را پیدا کنید؛ در حالت پیشفرض جلوی این فایل عبارت Fals نمایش داده میشود، که شما برای فعال کردن آن باید آن را روی حالت True قرار دهید. در این صورت وردپرس شروع به عیبیابی خواهد کرد. توجه داشته باشید در صورت عدم نمایش پیغام از طرف دیباگ به این معنی است که سایت شما ایرادی ندارد.
همچنین اگر قصد شروع شروع اینترنتی از طریق سایت را دارید می توانید صفحه طراحی وب سایت اختصاصی وردپرس را مطالعه کنید.
فعال کردن wp-debug توسط کد
حالا سری به سایت خود بزنید و خطاهای سایتتان را مشاهده کنید.
نکته: همه خطا ها هم زیاد اهمیت ندارند و تنها سعی کنید خطاهایی که باعث اختلال و مشکل روی سایت شما شده اند را حل کنید. warning ها اهمیت چندانی ندارند.
غیر فعال کردن دیباگ وردپرس
توجه داشته باشید که در حالت کلی در هنگام روشن کردن دیباگ پیغام خطا در بالای سایت شما به نمایش درمیآید. بنابراین شما باید حتماً در هنگام روشن کردن این ابزار سایت خود را در حالت غیرفعال قرار دهید. در غیر این صورت پیغام خطا برای کاربران شما به نمایش درمیآید که چندان جالب نیست و حتی ممکن توسط افراد سودجو بر علیه سایت شما نیز مورداستفاده قرار گیرد. بنابراین حتماً به این نکته توجه داشته باشید هنگامیکه قصد خطا گیری ندارید آن را غیرفعال کنید.
شما میتوانید برای عدم نمایش خطاهای سایت خود توسط دیباگ از کد زیر بعد از کد فعال کردن دیباگ استفاده کنید:
define('WP_DEBUG_DISPLAY', false);
با استفاده از کد بالا شما توسط تابع WP_DEBUG_DISPLAY انتخاب میکنید که خطا در سایت شما نشان داده نشود. تمام این خطاها بهجای نمایش در سایت در فایل debug.log برای شما جمعآوری میشود و شما از طریق این فایل میتوانید آنها را مشاهده کنید.
منابع: wikipedia – wordpress.org – mihanwp – youtube