مرجعی لذت بخش برای طراحان وب و گرافیک

عناوین محتوای این صفحه

در این مطلب از دکتر گرافیک، درباره آشنایی با کارآفرین برتر بیل گیتس و زندگینامه او حرف خواهیم زد.

ویلیام هنری گیتس (William Henry Gates) برنامه‌نویس، کارآفرین، بازرگان، سرمایه‌دار، نیکوکار و مدیر ارشد اجرایی آمریکایی است که در سال 1975 با مشارکت پل آلن شرکت مایکروسافت را بنیان گذاشت. وی تا دسامبر 2022 با تخمین دارایی خالص 107 میلیارد دلار به‌عنوان پنجمین فرد ثروتمند جهان شناخته شد. در ادامه به بررسی زندگینامه او می پردازیم.

 

آشنایی با کارآفرین برتر بیل گیتس و زندگینامه او

کودکی:

بیل گیتس، در تاریخ 28 اکتبر سال 1955 در واشنگتن به دنیا آمد. وی در زمان کودکی روحیه رقابت طلبی داشت و تلاش می کرد در هر زمینه ای از دوستان خود پیشی بگیرد. او در دوران ابتدایی با کامپیوتر آشنا شد و به سرعت در استفاده از آن مهارت کسب کرد و در سيزده سالگي اولين نرم افزار خود را که يک بازي ساده بود نوشت. گيتس به همراه دوست خود، پل آلن که دو سال از او بزرگتر بود و در زمينه سخت افزار کامپيوتر هم مهارت داشت، بيشتر وقت خود را به برنامه نويسي می گذراند.

 

آشنایی با کارآفرین برتر بیل گیتس و زندگینامه او

 

دوران دانشجویی:

گيتس در سال 1973 وارد دانشگاه هاروارد شد و در آنجا با استيو بالمر که در حال حاضر رئيس قسمت اداري مايکروسافت است، آشنا شد. گيتس زماني که در هاروارد بود يک نسخه از زبان بیسیک را براي کامپيوتر طراحي کرد.

 

تاسیس مایکروسافت:

بيل گيتس در سال 1975 (سالی که با شرکت MITTS قراراداد بست تا یک سیستم عامل ابتدایی را برای میکروکامپیوترهای جدیدشان طراحی کند) به همراه دوست دوران کودکي خود پل آلن شرکت کوچکي به نام Microsoft با شعار «در هر خانه يک کامپيوتر» ايجاد کرد. پل در روزهای اول، وقتش را صرف مرور خط به خط کدهای هر برنامه می کرد، همین طور خیلی از کارهای مربوط به تجارت مایکروسافت را از همین دوره شروع کرد. مايکروسافت انواع زبان هاي برنامه سازي را براي کامپيوترهاي مختلف توليد مي کرد.

 

آشنایی با کارآفرین برتر بیل گیتس و زندگینامه او

 

در آن زمان مايکروسافت فقط 40 کارمند داشت که شبانه روز و به شدت کار مي کردند و کل فروش آن فقط 2.4 ميليون دلار در آن سال ها بود. اما اکنون گیتس، خودش را از مایکروسافت بازنشسته کرده و تمرکزش را روی مؤسسه خیریه اش به نام مؤسسه بیل و ملیندا گیتس قرار داده است.

 

سیستم عامل:

از زمان شروع کار مایکروسافت تاکنون، هیچ شرکتی نتوانسته جایگزین آن شود. در سال 1990 مایکروسافت اولین نسخه ویندوزش را ارائه داد این نسخه موفقیت بزرگی برای مایکروسافت محسوب می شد، چون رابط های گرافیکی را جایگزین رابط های متنی می کرد. این نسخه خیلی زود با فروش بالایی مواجه شد و اکثر سیستم های کامپیوتری را تصرف کرد.

در سال 1995 ویندوز 95 ارائه شد که استانداردها و ویژگی های زیادی را در سیستم های عامل تعبیه می کرد، این نسخه از ویندوز پشتوانه نسخه های بعدی 2000، Vista، ویندوز XP، ویندوز 7، ویندوز 8 و 10 شد. بیل گیتس در طول دوره کاری اش، سعی داشته تا نوع متفاوتی از تجارت را به کار بگیرد. مثلا اینترنت اکسپلورر مایکروسافت، عمدتاً به این خاطر همه گیر شد که از قبل، روی بیشتر رایانه ها نصب شده بود.

 

سیستم عامل: از زمان شروع کار مایکروسافت تاکنون، هیچ شرکتی نتوانسته جایگزین آن شود. در سال 1990 مایکروسافت اولین نسخه ویندوزش را ارائه داد این نسخه موفقیت بزرگی برای مایکروسافت محسوب می شد، چون رابط های گرافیکی را جایگزین رابط های متنی می کرد. این نسخه خیلی زود با فروش بالایی مواجه شد و اکثر سیستم های کامپیوتری را تصرف کرد. در سال 1995 ویندوز 95 ارائه شد که استانداردها و ویژگی های زیادی را در سیستم های عامل تعبیه می کرد، این نسخه از ویندوز پشتوانه نسخه های بعدی 2000، Vista، ویندوز XP، ویندوز 7، ویندوز 8 و 10 شد. بیل گیتس در طول دوره کاری اش، سعی داشته تا نوع متفاوتی از تجارت را به کار بگیرد. مثلا اینترنت اکسپلورر مایکروسافت، عمدتاً به این خاطر همه گیر شد که از قبل، روی بیشتر رایانه ها نصب شده بود. اما مایکروسافت در یک زمینه نتوانست قدرت را در دست بگیرد و آن هم در زمینه موتورهای جستجو بوده است. مایکروسافت تلاش زیادی کرد تا موتور جستجوی MSN بتواند بیشتر از 12% سهام بازار را به خودش جذب کند. بنابراين مايکروسافت براي فروش زبان هاي برنامه سازي خود به يک سيستم عامل 16 بيتي نياز داشت. در آن زمان شخصي با نام تيم پاترسون در کارگاه خانه خود، يک کامپيوتر 16 بيتي کوچک ساخته بود و براي آن يک سيستم عامل ساده 16 بيتي نوشت که نام DOS 86 را براي آن انتخاب کرده بود. بيل گيتس تمامی حقوق سيستم عامل DOS 86 را با قيمت 75 هزار دلار به دست آورد. گيتس و آلن سيستم DOS 86 را متناسب با کامپيوترهاي شخصي IBM تغيير دادند و امکانات بيشتري را به آن افزودن و از آن يک سيستم عامل قوي ایجاد کردند.

 

اما مایکروسافت در یک زمینه نتوانست قدرت را در دست بگیرد و آن هم در زمینه موتورهای جستجو بوده است. مایکروسافت تلاش زیادی کرد تا موتور جستجوی MSN بتواند بیشتر از 12% سهام بازار را به خودش جذب کند.

بنابراين مايکروسافت براي فروش زبان هاي برنامه سازي خود به يک سيستم عامل 16 بيتي نياز داشت. در آن زمان شخصي با نام تيم پاترسون در کارگاه خانه خود، يک کامپيوتر 16 بيتي کوچک ساخته بود و براي آن يک سيستم عامل ساده 16 بيتي نوشت که نام DOS 86 را براي آن انتخاب کرده بود. بيل گيتس تمامی حقوق سيستم عامل DOS 86 را با قيمت 75 هزار دلار به دست آورد. گيتس و آلن سيستم DOS 86 را متناسب با کامپيوترهاي شخصي IBM تغيير دادند و امکانات بيشتري را به آن افزودن و از آن يک سيستم عامل قوي ایجاد کردند.

 

شرکت IBM:

در سال 1980 شرکت IBM براي اينکه از بازار کامپيوترهاي شخصي عقب نماند، تصميم گرفت تا کامپيوتر خود را که PC نام داشت و کامپيوترهاي امروزي نيز مبتني بر آن هستند، بسازد و وارد بازار کند. IBM تصميم گرفت تا کار نرم افزار آن را به عهده شرکت ديگري بگذارد. اين بود که خوشبختي مايکروسافت شروع شد. کامپيوترهاي جديد IBM از پردازنده هاي 16 بيتي شرکت اينتل استفاده مي کرد.

اوایل دهه 1980 شرکت IBM، بزرگترین شرکت کامپیوتری محسوب می شد. در عین حال شرکت های کامپیوتری دیگری با IBM رقابت میکردند. اما گروه مایکروسافت تلاش کرد تا سیستم عامل های خودش را به این شرکت های رقیب بفروشد و از این طریق توانست موقعیت خودش را به عنوان تولید کننده نرم افزار، تثبیت کند.

 

بنیاد بیل:

گیتس همه منافع حاصل از دو کتاب خود را به موسسات غیرانتفاعی اختصاص داده که از استفاده از فناوری در آموزش و افزایش مهارت‌ها پشیبانی می‌کنند. بشردوستی در نزد گیتس از اهمیت بالایی برخوردار است. او و همسرش ملیندا بنیاد خیریه‌ای را با سرمایه 28.8 میلیارد دلار بنیان گذاشتند تا کمک‌های بشردوستانه را در زمینه‌های بهداشت جهانی و آموزش، پشیبانی کنند.

با این امید که در سده بیست و یکم میلادی همه مردم جهان به آموزش و بهداشت دسترسی داشته باشند. این بنیاد، مبلغ 3.6 میلیارد دلار به بهداشت جهانی، و 2 میلیارد دلار به توسعه آموزش در مناطقی که سطح درآمد مردم پایین است اهدا کرده‌است که در آمریکا و کانادا به صورت اهداء رایانه و دسترسی به اینترنت برای همگان در کتابخانه‌های عمومی بوده‌است.

گیتس در اکتبر 2016 در گفتگو با برنامه «امروز صبح» تلویزیون آی‌تی‌وی (ITV) اعلام کرد که نمی‌خواهد ثروت خود را برای سه فرزندش به ارث بگذارد و ثروت او پس از مرگش در راه خیریه به ارث گذاشته خواهد شد.

 

ثروت

بر پایه رده‌بندی انجام شده توسط مجله فوربز در اوت 2018 بیل گیتس با دارایی خالص 95.1 میلیارد دلار، پس از جف بیزوس (مؤسس آمازون) دومین فرد ثروتمند جهان به‌شمار می‌رفت. نخستین بار در سال 1994 در جایگاه نخست از فهرست ثروتمندترین افراد جهان قرار گرفت و برای 15 سال پیاپی در صدر این فهرست قرار داشت. سپس در سال 2010 بازرگان مکزیکی، کارلوس اسلیم جای او را گرفت.

در سال 2014 پس از 4 سال که گیتس جایگاه دوم را به خود اختصاص می‌داد درحالی‌که به تازگی از ریاست هیئت مدیره مایکروسافت کناره‌گیری کرده بود بار دیگر از سوی مجله اقتصادی فوربز به‌عنوان ثروتمندترین فرد جهان برگزیده شد. در مجموع، ثروت خانواده گیتس پس از خانواده والتون، وارثان شرکت وال‌مارت و فرزندان بنیان‌گذارش، سام والتون، در جایگاه دوم قرار دارد.

بیل گیتس در سال 2010 اعلام کرد می‌خواهد از فهرست ثروتمندان جهان خارج شود و دارایی خود را به جامعه بازگرداند. او این گفته‌ها را بار دیگر در ژوئیه 2022 تکرار کرد و گفت برای عمل به حرف خود 20 میلیارد دلار به صندوق خیریه خود اهدا خواهد کرد. اما از سال 2010 تا 2022 دارایی خالص او بیش از دو برابر شده است.

تگ ها:

آخرین مطالب بروز شده ...
پشتیبانی دکترگرافیک

پشتیبانی دکترگرافیک

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *