مرجعی لذت بخش برای طراحان وب و گرافیک

عناوین محتوای این صفحه

در این مطلب از دکتر گرافیک، درباره آشنایی با کارآفرین برتر ایلان ماسک و زندگینامه او حرف خواهیم زد.

ایلان ریو ماسک (Elon Reeve Musk) سرمایه‌گذار، کارآفرین و شخصی موفق در کسب و کار است. او بنیان گذار، مدیرعامل و مهندس ارشد فنی اسپیس‌اکس، سرمایه‌گذار فرشته، طراح محصولات و مدیرعامل سابق شرکت تسلا، مدیرعامل ایکس(توییتر)، بنیان‌گذار شرکت بورینگ، یکی از بنیان‌گذاران نیورالینک و اوپن‌ای‌آی و رئیس بنیاد ماسک است. در ادامه به بررسی زندگینامه این چهره مشهور می پردازیم.

 

آشنایی با کارآفرین برتر ایلان ماسک و زندگینامه او

ایلان ماسک یک سرمایه‌دار پرنفوذ آمریکایی متولد سال ۱۹۷۱ (American business magnate (born 1971)) است که در آفریقای جنوبی به‌دنیا آمد. ایلان در 10 سالگی صاحب یک دستگاه کامپیوتر شد و وقتی 12 سالش شد توانست اولین بازی کامپیوتری خود را بسازد. این بازی، بلستر (‌Blaster) نام داشت. جالب اینجا است که مجله‌ی PC and Office Technology‌ این بازی را با قیمت 500 دلار از او خرید.

 

آشنایی با کارآفرین برتر ایلان ماسک و زندگینامه او

 

ایلان در 19 سالگی، از طریق مادر کانادایی تبارش تابعیت این کشور را به دست آورد برای تحصیل به کانادا مهاجرت کرد. دو سال بعد به دانشگاه پنسیلوانیا رفت و در آن جا کارشناسی اقتصاد و کارشناسی فیزیک خود را گرفت.

 

گام های ماسک برای ساخت یک امپراتوری

ماسک در سال 1995 برای تحصیل در دانشگاه استنفورد به کالیفرنیا نقل مکان کرد اما بعد از دو روز ترک تحصیل کرد و به‌همراه برادرش کیمبال، شرکت نرم‌افزاری راهنمای سفر آنلاین “Zip2” را تأسیس کرد. Zip2 یک راهنمای شهری آنلاین بود که محتوای لازم برای سایت‌هایی مثل «نیویورک تایمز» و «شیکاگو تریبون» را تامین می‌کرد.

این شرکت نوپا در سال 1999 به مبلغ 307 میلیون دلار توسط کامپک خریداری شد. شخص ایلان ماسک، از این معامله‌ی تاریخ‌ساز، ۲۲ میلیون دلار به جیب زد.

ایلان ماسک در سال 1999، شرکت X.Com را تاسیس کرد. این شرکت در زمینه‌ی خدمات مالی آنلاین فعالیت می‌کرد. یک سال بعد، این شرکت با کانفینیتی (Confinity) ادغام و سرویس معروف پی‌پال (PayPal) متولد شد. در سال 2002 هم فروشگاه اینترنتی eBay شرکت PayPal‌ را با قیمت 1.5 میلیارد دلار تصاحب کرد. در آن هنگام 11 درصد سهام PayPal به ایلان ماسک تعلق داشت.

 

SpaceX:

سال 2002، ایلان ماسک سراغ علاقه‌مندی دیگرش یعنی فضا رفت و SpaceX را راه انداخت. او با جاه‌طلبی تمام می‌خواست سفرهای فضایی را وارد مرحله‌ی جدیدی کند. او در سال 2008 توانست اعتماد ناسا را هم جلب کند. در این سال، ناسا قراردادی با SpaceX بست که بر اساس آن این شرکت وظیفه‌ی انتقال محموله به ایستگاه بین‌المللی فضایی را برعهده می‌گرفت.

سال 2012 ماسک با SpaceX تاریخ‌ساز شد. آن‌ها در این سال توانستند موشک فالکن 9 (Falcon 9) را همراه 1000 پاوند محموله به ایستگاه بین‌المللی فضایی بفرستند. SpaceX‌ اولین شرکت خصوصی بود که توانست این کار را بکند.

 

 

آشنایی با کارآفرین برتر ایلان ماسک و زندگینامه او

 

سال 2013 هم این شرکت موفقیت دیگری کسب کرد و توانست به‌وسیله‌ی فالکن 9، ماهواره‌ای را به مدار ماهواره‌های زمین‌ثابت ارسال کند. این همان مداری است که در آن ماهواره‌های تلویزیونی قرار می‌گیرند.

در سال 2015 هم فالکن 9 ماهواره‌‌ای موسوم به DSCOVR را روی مدار قرار داد. وظیفه‌ی این ماهواره، سنجش تاثیر تشعشعات خورشید روی  شبکه‌‌های برق و ارتباطات روی زمین است. به تدریج، دو موضوع تسخیر فضا و نجات آینده‌ی نسل بشر به علایق اصلی ایلان ماسک تبدیل شدند. از همین رو، مسیر زندگی حرفه‌ای او به‌ دنیای جذاب حمل‌و‌نقل هم کشیده شد.

 

تسلا:

تسلا موتورز، ماجراجویی جدید ایلان ماسک بود. در سال 2004، او سرمایه‌گذار شرکت تولیدکننده وسایل نقلیه الکتریکی تسلا موتورز (اکنون شرکت تسلا) شد. سپس رئیس هیئت مدیره و طراح محصولات تسلا شد و در سال 2008 سمت مدیرعاملی را بر عهده گرفت. در سال 2006، او در بنیان شرکت خدمات انرژی خورشیدی سولارسیتی نقش داشت که بعداً توسط تسلا خریداری شد و به تسلا انرژی تبدیل شد.

 

 

آشنایی با کارآفرین برتر ایلان ماسک و زندگینامه او

 

او در سال 2015 مؤسسه تحقیقاتی ترویج هوش مصنوعی به‌نام اوپن ای آی را مشترکاً تأسیس کرد. ماسک سال بعد مشترکاً شرکت فناوری عصبی نیورالینک را با هدف توسعه واسط مغز و رایانه و همچنین شرکت احداث تونل بورینگ را بنیان نهاد. ماسک سامانه ترابری ریلی تندرو یعنی هایپرلوپ را مطرح کرده‌ است.

 

ایکس (توییتر):

ایلان ماسک سال 2009 به شبکه اجتماعی توییتر پیوست و شناسه کاربری‌اش طی مدتی نه چندان طولانی به یکی از محبوب‌ترین حساب‌های توییتر تبدیل شد. حاشیه‌های استفاده ایلان از توییتر سال 2018 پررنگ‌تر شد. او که پیشتر درباره معامله سهام تسلا در بازار سهام ابراز تردید کرده بود در رشته توییتی که ماه آگوست سال 2018 نوشت از تصمیمش درباره خصوصی‌سازی تسلا خبر داد. این توییت به عنوان نوعی دستکاری بازار که باعث افزایش قیمت کاذب سهام تسلا و ضرر میلیون دلاری سهام‌داران شده است بحث زیادی ایجاد کرد و با شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا از ماسک همراه شد.

 

آشنایی با کارآفرین برتر ایلان ماسک و زندگینامه او

 

در 14 آوریل 2022، ایلان ماسک پیشنهاد خرید شرکت رسانه اجتماعی آمریکایی توییتر را داد. او پیش‌تر 9.1 درصد از سهام این شرکت را به قیمت 2.64 میلیارد دلار خریداری کرده بود. پس از آن، توییتر به ماسک پیشنهاد داد که به هیئت مدیره آن‌ها بپیوندد و ماسک نیز این پیشنهاد را پذیرفت. توئیتر در پاسخ به پیشنهاد ماسک، استراتژی قرص سمی را در پیش گرفت که به سهامداران اجازه می‌دهد در صورت وقوع خرید و اکتساب کامل، سهام بیشتری خریداری کنند. در 25 آوریل 2022، هیئت مدیره توئیتر به اتفاق آرا پیشنهاد خرید 44 میلیارد دلاری ماسک را پذیرفت و قرار شد که این شرکت خصوصی شود.

 

جمع بندی

ایلان ماسک، یکی از ثروتمندترین های جهان، شخصیتی پیچیده و جنجالی است که با ایده‌های بلندپروازانه و توییت‌های گاه و بی‌گاه خود، همواره در صدر اخبار قرار دارد. او بنیان‌گذار شرکت‌های مشهوری مانند اسپیس ایکس، تسلا و پی‌پل است و در سال 2023 با پشت سر گذاشتن جف بزوس، ثروتمندترین مرد جهان شد.

علاقه ماسک به ارزهای دیجیتال، به‌ویژه بیت کوین و دوج کوین، بر کسی پوشیده نیست. او بارها با توییت‌های خود، بر قیمت این ارزها تاثیر گذاشته است. ماسک معتقد است که بیت کوین می‌تواند راه‌حلی در برابر پول‌های فیات باشد و حتی قصد دارد امکان استفاده از آن را در مریخ بررسی کند.

تگ ها:

آخرین مطالب بروز شده ...
پشتیبانی دکترگرافیک

پشتیبانی دکترگرافیک

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *