اگر قصد دارید بسته نصبی را روی لوکال هاست یا همان سیستم شخصی خود نصب کنید و بعد از انجام تغییرات لازم بر قالبتان، آنرا به سایت خود منتقل کنید، در ادامه با آموزش نصب بسته نصبی Duplicator روی لوکال هاست باما همراه باشید.
خوب است قبل از شروع آموزش نصب بسته نصبی روی لوکال هاست، کمی با لوکال هاست و مزایای آن بیشترآشنا شویم.
از آنجایی که لوکال هاست بصورت پیشفرض منابع مورد نیاز قالبهای حرفهای را ندارد، توصیه میکنیم بسته نصبی Duplicator را روی هاست اصلی نصب کنید.
لوکال هاست یک سرور داخلی است که برای کاربران، فضایی مانند هاست را شبیه سازی و اجرا میکند. با استفاده از لوکال هاست، شما قادر خواهید بود تا بدون آنکه از هاست اصلی خود استفاده کنید، قالب وردپرس مد نظرتان را تست کنید.
شما میتوانید بهجای آنکه وبسایت خود را بهطور مستقیم روی سرور بارگذاری کنید و سپس تغییرات را اعمال کنید، سایت را در لوکال هاست بارگذاری کرده و درآنجا تغییرات را انجام دهید. و پس از تغییراتی که اعمال کردید، سایت را در هاست واقعی بارگذاری کنید. برای استفاده از بسته نصبی روی لوکال هاست، شما نیاز به نرمافزاری برای ایجاد هاست مجازی دارید.
مزایای لوکال هاست
لوکال هاست شامل مزایای بسیاری است که از این مزایا میتوان به این مورد اشاره کرد که با استفاده از لوکال هاست شما میتوانید، بدون اتصال به اینترنت، از هرجایی کدهای سمت سرور خود را اجرا کنید، و با توجه به این مزیت دیگر مشکلات سرعت کم اینترنت را نخواهید داشت. همچنین لوکال هاست رایگان بوده و نیازی به پرداخت هیچ هزینهای برای هاست نخواهید داشت.
صرفهجویی در زمان یکی از مزیتهای مهم استفاده از لوکال هاست محسوب میشود. با دردسترس بودن لوکال هاست و کنترل پنل، شما میتوانید در کمترین زمان به هاست و دامنه متصل شوید.
در لوکال هاست، برخلاف هاستهای اشتراکی دیگر محدودیتهایی در زمینه پهنای باند، حجم باند و حجم آپلود نخواهید داشت و میتوانید منابع مورد نیازتان را به هاست اختصاص دهید. این موضوع برای درون ریزی اسکریپتهایی که به زمان و مموری بالایی برای نصب نیازدارند، بسیار مفید است.
نحوه اتصال به لوکال هاست
اکنون که با مفهوم کلی لوکال هاست آشنا شدهاید، برای راه اندازی لوکال هاست خود کافیست، برخی نرم افزارها، یا از نرم افزارهای آماده لوکال را بر روی کامپیوتر خود نصب و استفاده کنید.
آدرس پیش فرض لوکال هاست 127.0.0.1 بوده که شما میتوانید پساز اجرای نرم افزار و تایپ این آدرس در مرورگر خود، به صفحه لوکال هاست دسترسی پیداکنید.
انواع نرمافزارهای لوکال هاست
نرم افزارهای لوکال هاست محیطهای وب و دامنه را به راحتی برای شما شبیهسازی میکنند که میتوانید از این روش سایت خود را بهصورت تستی بالاآورده و چک کنید. در ادامه این مطلب به معرفی برخی از این نرم افزارهای پرطرفدار لوکال هاست خواهیم پرداخت.
زمپ و ومپ از پرطرفدارترین نرم افزارهای شبیه ساز سرور است که از سرویسهای Apache ، Php ، Perl ، MySQL windows، جهت راهاندازی سایت، ساپورت میکنند.
ومپ WAMP تلفیقی از کلمات Windows، Apache ،MySQL ،PHP است. در سرور وَمپ نیز همانند زمپ، اگر با تنظیمات مربوط به سرور و هاست آشنا باشید، قادر خواهید بود تا بسیاری از ماژولها را فعال یا غیر فعال کنید.
از تفاوتهای این دو میتوان به این نکته اشاره کرد که ومپ سرور مبتنی بر ویندوز است اما زمپ، مولتی پلتفرم بوده و برای تمامی نسخههای سیستم عامل کاربرد دارد. لازم است در ادامه کمی بیشتر با زمپ ونحوه نصب بسته نصبی روی لوکال هاست بهوسیله زمپ آشنا شویم.
کاربرد نرمافزار زمپ چیست
زمپ، پکيج آمادهی وب سرور است که برنامههای مورد نيازی مانند Apache، mysql را شامل میشود؛ این برنامهها برای ايجاد لوکال هاست استفاده میشوند. زمپ قادر است تمامی اين برنامهها را بهصورت خودکار، نصب و config کند.
XAMPP نرمافزار زمپ، بهعنوان يک ابزار جهت توسعه طراحیشده، تا به طراحان سايت و برنامه نويسان بدون اينکه نيازی به دسترسی اينترنت داشته باشند اجازه آزمايش کارهايشان را بر روی کامپيوتر شخصی خود بدهد.
بهصورت کلی نرم افزار XAMPP برای شما بستری را فراهم میکند که بتوانید بدون نیاز داشتن به تنظیمات جانبی محصولات Apache ،MariaDB ،PHP ،Perl را بصورت یکجا نصب کنید.
برنامه نویسان از نرم افزار XAMPP برای نصب، تست، برنامه نویسی و اجرای نرمافزارهای وب در وب سرور سیستم عاملهای مختلف استفاده میکنند.
همانند تمامی برنامههای دیگری که بر روی کامپیوتر خود نصب میکنید، شما برای نصب زمپ هم به هيچ مهارت خاصی لازم ندارید. چراکه تمامی فایلها بهصورت خودکار و ويزارد نصب خواهند شد.
در ادامه این مقاله به شما مرحله به مرحله نصب بسته نصبی روی لوکال هاست زمپ را آموزش خواهیم داد.
آموزش نصب بسته نصبی Duplicator در لوکال هاست XAMPP
ابتدا باید نرمافزار زمپ را دانلود کرده و نصب کنید.
برای نصب بسته نصبی همانند نصب وردپرس عمل میکنیم که در مرحله اول باید در قسمت mysql یک دیتابیس ساخته که در آموزش نصب بسته نصبی را در لوکال هاست xampp انجام میدهیم که تفاوتی با نصب بسته نصبی بر روی CPanel و directadmin ندارد و فقط در مرحله ساخت دیتابیس کمی تفاوت وجود دارد . برای ورود به بخش mysql و ایجاد دیتابیس باید در مرورگر خود عبارت localhost/phpmyadmin را تایپ نمایید.
ساخت دیتابیس در XAMPP
در مرحله ساخت دیتا بیس در نرمافزار زمپ باید همانند عکس زیر در قسمت ورود نام، برای دیتابیس یک نام بنویسیم و سپس برروی دکمه ایجاد دیتابیس کلیک کنیم .
بعد از نشان دادن یک پیام سبز رنگ و انتقال شما به صفحهای جدید، متوجه میشویم که دیتابیس ایجاد شده است و نام دیتابیس میشود همان نامی که در فیلد نام وارد کرده بودید و نام کاربری دیتابیس میشود root و دیتابیس هیچ رمزی ندارد و چون در لوکال هاست است هیچ مشکل امنیتی نخواهد داشت.
نصب بسته نصبی روی XAMPP
بعد از ایجاد دیتابیس، دو فایل موجود در فایل فشرده شده ای که از سایت میهن وردپرس دانلود کرده بودید را در پوشه ی مورد نظری که میخواهید سایت با آدرس آن پوشه باز شود را کپی کنید .
در ابن مرحله باید بر روی فایلی که حجم کمتری دارد یعنی همان فایل php کلیک کنید تا صفحهای جدید مانند صفحه زیر برای شما باز شود . اگر لیست فایل ها به شما نمایش داده نشده است، می توانید با وارد کردن آدرس localhost/installer.php وارد صفحه نصب کننده شوید. توجه داشته باشید به هیچ عنوان نباید فایل دیگری بجز این دو فایل php و zip در پوشه اصلی سایت شما وجود داشته باشد. در غیر این صورت هنگام نصب با خطا مواجه خواهید شد.
در این صفحه اطلاعات سایت خود را مانند عکس زیر وارد کرده، و بر روی Run Deployment کلیک کنید تا پس از تایید درست بودن اطلاعات دیتابیس، به صفحه جدید بروید که لازم است در صفحه جدید مطابق با عکس، قسمتهای مورد نیاز را پرکنید .
حال فقط کافی است دو فایل php و zip را که در اول کار در این پوشه کپی کردید، به همراه فایل installer-backup.php و installer-data.sql را از داخل پوشه وردپرس پاک کنید و سایت شما کاملا شبیه به دموی سایت اماده به شما تحویل داده میشود.
رفع خطاهای احتمالی هنگام نصب بسته نصبی روی لوکال هاست
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هنگام استفاده از بسته نصبی، به دلایل مختلفی با خطاهایی مواجه شده باشید. در ادامه قرار است به برخی از خطاهای احتمالی که ممکن است هنگام نصب بسته نصبی روی لوکال هاست با آنها مواجه شوید را مورد بررسی قراردهیم.
خطای Interval server Error 500
مشاهده این خطا هنگام نصب بسته نصبی، به این معنا است که در ستوح دسترسی خطایی وجود دارد. برای رفع این خطا، لازم است وارد فایلی که بسته نصب آسان را در آن نصب کردهاید شده و از بخش permission تمامی فایلها را مورد بررسی قرار دهید.
توجه داشته باشید که دسترسی برای پوشه ها باید ۷۵۵ و برای فایلها باید ۶۴۴ باشد.
In order to extract the archive.zip file the PHP ZipArchive module must be installed این ارور بسیار شایع بوده و تنها زمانی این خطا را مشاهده میکنید که ماژول zip فعال نباشد. بنابر این لازم است تا به مراحل قبل از نصب بازگشته و حتما روش دستی یا manual را برای خروج فایلها از حالت فشرده انتخاب کنید.
A wp-config.php already exists in this location این خطا در زمانی رخ میدهد که در مسیر نصب قالب، از قبل یک فایل با نام wp-config.php وجود داشته باشد.
در چنین شرایطی باید بررسی کنید پوشهای که برای نصب انتخاب کرده اید، خالی باشد.
جمعبندی
نصب بسته نصبی روی لوکال هاست، نسبت به هاستهای اشتراکی شامل مزیتهای بسیاری است که در این مقاله به آنها اشاره شد و از نرمافزارها و مراحل نصب آن بر روی نرمافزار زمپ صحبت شد
منابع: wikipedia – wordpress.org – mihanwp – youtube