مرجعی لذت بخش برای طراحان وب و گرافیک

آموزش html و cssآموزش JAVASCRIPTآموزش پلاگین وردپرسآموزش زبان برنامه نویسی C#آموزش زبان برنامه نویسی PHPآموزش زبان برنامه نویسی پایتونآموزش زبان های برنامه نویسی C/C++آموزش طراحی پلاگین وردپرسآموزش فریم ورک لاراولآموزش وردپرسبلاگدانشنامهمنتخب سردبیر
عناوین محتوای این صفحه
  • زمان مورد نیاز برای مطالعه: 20 دقیقه

برنامه نویسی مهارت پیچیده ای نیست. فقط باید با لذت یاد بگیرید و تمرین کنید. همین!

در این مطلب سعی کردیم راه اصولی برنامه نویسی حرفه ای را به شما یاد بدیم. نظرات و ابهامات خود را درباره این مطلب در بخش دیدگاه ها برای ما بگید. با لذت بخونید و به کار ببرید.

 

اول از همه هدف خود را مشخص کنید

 

اگر می خواهید صرفا وب سایت طراحی کنید، میتوانید روی وردپرس هم حساب کنید. توجه داشته باشید در بازار کار بیشتر مشتری ها میخواهند با بودجه کم سفارش طراحی وب سایت بدهند، در اینجاست که وردپرس اولویت خواهد داشت.

اما وردپرس تمام ماجرا نیست بعد از یادگیری وردپرس حتما باید به سراغ برنامه نویسی رفت. به عبارتی دیگر اگر می خواهید برنامه نویس شوید ابتدا وردپرس را یاد بگیرید

باید در مسیر درست تلاش کنید تا بتوانید با رقبای زیادی که در این حرفه هستند رقابت کنید.

پیشنهاد دکتر گرافیک برای شما این است که برای برنامه نویس شدن حرفه ای ، مسیر زیر را طی کنید:

توجه داشت باشید این مسیری که برای شما پیشنهاد میدیم برای  یادگیری اصولی و منطقی متناسب با بازار کار ایران است

 

یادگیری برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟

 

 

یادگیری برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟

 

ابتدا نرم افزار فتوشاپ را یاد بگیرید؛

 

اگر فکر میکنید ربطی به برنامه نویسی ندارد اشتباه می کنید . یک برنامه نویس حرفه ای قبل از هر چیز باید بتواند رابط کاربری حرفه ای طراحی کند. در کنار فتوشاپ فیگما را هم بلد باشید از بیشتر رقبایتان جلو ترید

 

وردپرس را در حد تسلط کامل یاد بگیرید

 

وردپرس دنیای بزرگی است که هر چه یاد بگیرید باز هم مطالب جدید پیدا خواهید کرد. به هیج عنوان فکر نکنید که وردپرس یعنی نصب یک قالب آماده و تمام! اتفاقا وردپرس پیچیدگی های زیادی دارد که حتما باید به تمامی آنها مسلط باشید.

کار با انواع پلاگین های وردپرس مخصوصا  المنتور  را به طور کامل یاد بگیرید

یک سایت حرفه ای فروشگاهی وردپرس طراحی کنید و در این مسیر تمامی ابزار ها و ویژگی های وردپرس را بررسی کنید

باید توجه داشته باشید باید به طور کامل نحوه کار به هاست را نیز یاد بگیرید

 

سئو را در حد نیاز یاد بگیرید

 

برای برنامه نویس شدن حتما نباید سئو کار حرفه ای باشید اما باید با نکات اولیه و روش های کار با الگوریتم های گوگل آشنا باشید. کسی که سئو کار کرده است مطمئنا برنامه نویس بهتری نسبت به کسی که خبری از الگوریتم های گوگل ندارد خواهد بود

برای شروع کار سئو را روی وب سایت وردپرس کار کنید. هم راحت تر است  و هم ابزار های بسیار بیشتری در دسترس دارید. سعی کنید سرعت سایت را بهینه کنید  و رتبه الکسا بهتری کسب کنید . یادتان باشد مهم ترین نکته در سئو ، کسب کلمات کلیدی مناسب برای وب سایت است

نحوه کار انواع  بک لینک و انواع خزنده های گوگل را بررسی کنید ، فیلم های آموزشی یوتیوپ را فراموش نکنید

در قدم بعدی نحوه کار با سرویس گوگل آنالیتیکس ، گوگل تگ منیجر ، گوگل وب مستر یا همان کنسول گوگل و نحوه تحلیل سئو رقبایتان را یاد بگیرید.

 

وارد بازار کار شوید

 

شما با یادگیری نرم افزار فتوشاپ ، تسلط بر وردپرس و سئو میتوانید به راحتی پروژه بگیرید و وارد بازار کار شوید در این مرحله توصیه میکنیم چند پروژه وردپرس بگیرید و کار کنید . در این مسیر با انواع مشکلات و ارور ها مواجه خواهید شد. پس سعی کنید در همین مسیر مشکلات را حل کنید و جز بهترین ها باشید

با نحوه مذاکره با مشتری و اصول پروژه گرفتن آشنا شوید و سعی نکنید به هر قیمتی کار کنید!

زمان ، هزینه ، نحوه پرداخت ، و جزئیات کامل و دقیق پروژه را در قرارداد مکتوب بنویسید

پیشنهاد ما اینه که اول برای دوستان و خودتون وب سایت وردپرس طراحی کنید تا با آرامش بیشتری کارتان را انجام بدید

 

 

یادگیری برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟

 

 

یادگیری برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟

 

شروع به برنامه نویسی کنید

 

اکنون زمان آن است که وارد دنیای برنامه نویسی شوبد

در این مرحله دوباره هدف خودتون رو مشخص کنید. می خواهید چه چیزی طراحی کنید؟ اپیلکیشن، وب سایت ، نرم افزار ، بازی؟

کدومشون؟

باید این مورد هم در نظر بگیرید که هر کدام از این ها با چند نوع زبان برنامه نویسی طراحی می شوند.

بیایید دوباره مسیر خودمون را ترسیم کنید در ابتدای کار حتما باید HTML و CSS را یاد بگیرد. فرقی نمیکند می خواهید چه چیزی طراحی کنید ، به هر حال باید HTML و CSS را باید یاد بگیرید.

برای کد نویسی راحت تر می توانید از نرم افزار هایی مثل phpstorm ، vscode یا Adobe Dreamweaver استفاده کنید

 

HTML زبان برنامه نویسی نیست!

 

HTML در اصل «زبان نشانه‌گذاری» استاندارد برای ایجاد صفحات وب است. HTML یک زبان ساده با ساختاری شفاف به حساب می‌آید و آموزش آن حتی برای افرادی که به تازگی قصد شروع یادگیری ساخت وب‌سایت را دارند، بسیار ساده است. سوال HTML چیست ممکن است برای افراد بسیاری مطرح باشد؛ چرا که HTML را می‌توان پایه و اساس وب و حتی اینترنت در نظر گرفت.

لازم است به این مسئله توجه داشت که HTML‌ زبان برنامه نویسی نیست، بلکه یک زبان نشانه‌گذاری (Markup) است که ساختار محتوا را تعیین می‌کند.

HTML دارای منطق برنامه نویسی نیست و عاری از عبارات شرطی مثل If و Else‌ است. در HTML‌ نمی‌توان متغیر تعریف کرد و تابع نوشت. امکان مدیریت رویدادها یا انجام وظایف در HTML وجود ندارد. با HTML به هیچ وجه نمی‌توان داده‌ها را تغییر داد یا آن‌ها را ویرایش کرد.

بعد از یادگیری HTML و تسلط بر CSS  خواهید توانست فرانت اند های حرفه ای برای انواع وب سایت ها طراحی کنید و  این دست شما را در بازار کار باز تر خواهد کرد

بیشتر بخوانید: اگه دوست داری مطالب وب سایتت رو حرفه ای سئو کنی، مقاله آموزش سئو مطالب را مطالعه کن.

 

زبان برنامه نویسی PHP را یاد بگیرید

 

اکنون زمان آن رسیده که حرفه ای شوید. شما با یادگیری PHP خواهید توانست سایت های بسیار حرفه ای تری طراحی کنید،

زبان php یک زبان شی گرا که به منظور طراحی وب توسعه یافته و شباهت زیادی به زبان c دارد. البته در نسخه های جدید این زبان شباهت هایی با زبان جاوا نیز پیدا کرده است. Php یک زبان سمت سرور است. بدین معنی که صفحات php ابتدا توسط سرور (Apache یا IIS) پردازش می شود و سپس خروجی به صورت کدهای HTML و جاوا اسکریپت برای مرورگری که کاربر با آن به اینترنت متصل است ارسال می شود.

بیش از ۲۴۰ میلیون وب سایت با زبان پی اچ پی طراحی شده اند. در بیش از ۲ میلیون وب سرور مورد استفاده قرار گرفته است. php محرک ۸۳% از کل وب سایت های جهان است. این زبان جزء ۱۰ زبان برتر برنامه نویسی از نظر برنامه نویسان است. از سایت‌های معروف دنیا که به زبان پی اچ پی کد نویسی شده اند می توان ویکیپدیا و شبکه اجتماعی فیسبوک را نام برد.

 

از آخرین نسخه PHP استفاده کنید

 

زمان انتشار PHP 8، نوامبر سال ۲۰۲۰ یا آذر سال ۱۳۹۹ بود. نسخه‌‌ی PHP 8 یک نسخه‌ی بسیار مهم برای PHP است که با خود تغییرات بسیار مهمی را آورده است.

 

مزیت های PHP:

  • میتواند در پلتفرم های مختلفی مثل ویندوز، لینوکس، مکینتاش و… اجرا شود و این عالی است!
  • با تمام سرورهایی که امروزه استفاده میشود (مثل Apache و IIS) سازگاری کامل دارد.
  • میتواند انواع مختلفی از پایگاه‌های داده و دیتابیس ها ساپورت کند و با آن‌ها کار کند.
  • کاملا رایگان و Open Source است و میتوانید از سایت رسمی آن به آدرس php.net آن‌را دانلود کنید.
  • کار با PHP ساده است و برای برنامه نویسی با آن تنظیمات ابتدایی خاصی لازم نیست. فقط کافی است که یک سرور یا شبیه‌ساز سرور داشته باشید تا بتوانید با آن کدهای PHP خودتان را اجرا کنید و از دیدن نتیجه‌ی آن لذت ببرید.
  • شما با یادگیری PHP میتوانید انواع بک اند های حرفه ای طراحی کنید و با ترکیب HTML و CSS شما میتوانید یک وب سایت کامل را از صفر کد نویسی کنید

 

یادگیری برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟

 

 

یادگیری برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟

 

فریم ورک لاراول را یاد بگیرید

 

زبان برنامه نویسی PHP یکی از برترین و محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در حوزه طراحی وب است. این زبان برنامه نویسی Framework های بسیار زیادی دارد که لاراول یکی از آنها است.

آخرین نسخه حال حاضر Laravel، نسخه ۷ می‌باشد که نسبت به نسخه‌ قبلی آن، تغییرات و بهبود‌‌های چشم‌گیری پیدا کرده است

 

شاید ابتدا برای شما این سوال پیش بیاید که فریم ورک چیست؟ فریم ورک یا Framework در لغت به معنی چارچوب است. فریم ورک برنامه نویسی مجموعه ای از کتابخانه ها، استانداردها، دیزاین پترن ها و قوانین کدنویسی است که در بستر یک چارچوب نرم افزاری در اختیار توسعه دهندگان و برنامه نویسان قرار می گیرد. برای انواع زبان های برنامه نویسی مختلف، فریم ورک های متعددی توسعه داده شده است.

هر یک از این فریم ورک ها برای هدفی خاص ایجاد شده اند، برای مثال فریم ورک های CodeIgniter ,Symfony ,Zend ,Phalcon CakePHP و Yii که جزو برترین فریم ورک های زبان PHP بعد Laravel می باشند.

فریم ورک Laravel مزایای بسیار زیادی دارد که با هر بروزرسانی شمار آن ها افزایش می یابد. از Laravel تحت عنوان هایی مانند جادوگر دنیای وب هم یاد می شود. زیرا بسیاری بر این اعتقادند که کارهایی که این فریم ورک در فرآیند توسعه وب اپلیکیشن انجام می دهد، جادویی می باشند.

 

در لاراول با کمترین میزان کدنویسی و با وارد کردن دستوراتی کوتاه، کارهای بزرگی را می توان انجام داد. از جمله می توان به سیستم پیاده سازی فرم های عضویت و ورود در Laravel اشاره کرد. این بخش در لاراول تنها با وارد کردن یک دستور پیاده سازی می شود. همچنین برای این که فریم ورک Laravel پاسخگوی نیازهای مختلف ما باشد، از Composer استفاده می کند که برای بروز رسانی لاراول نیز دقیقا از همین ابزار استفاده می شود.

اگر علاقه به مطالعه مطالب بیشتری درباره طراحی وب سایت دارید ،  محتوای بخش آموزش وب سایت را مطالعه کنید.

 

 

بعضی از مزایای لاراول :

  • استفاده از معماری MVC
  • متن باز (Open Source) بودن
  • آسانی در یادگیری
  • افزایش سرعت توسعه پروژه
  • امنیت بالا
  • بروز رسانی آسان
  • آسان‌تر کردن اعمالی همچون احراز هویت (Authentication) ، مسیریابی (Routing) و Cache کردن
  • استفاده از Remote Component
  • افزایش چشمگیر سرعت کد نویسی
  • توسعه برنامه بدون به خطر افتادن قابلیت‌ها و کدهای قبلی برنامه
  • محدود کردن Eloquent با استفاده از دستوراتی ساده
  • قابلیت اجرای آزمایش‌‌های متعدد مانند Unit Testing با استفاده از دستوراتی ساده
  • قابلیت دسترسی آسان به Database توسط Migration ها
  • خط فرمان فوق العاده Artisan
  • قابلیت ایجاد Package‌های مختلف
  • استفاده از خصوصیت auto-loading
  • استفاده از ابزار ORM
  • استفاده کردن از موتور Template Blade

 

 

(JavaScript) جاوا اسکریپت را بگیرید

 

دنیای برنامه نویسی پایان ندارد. به سراغ جاوا اسکریپت بروید و از معجزه این زبان برنامه نویسی متحیر شوید

زبان جاوا اسکریپت یکی از مشهورترین زبان‌های برنامه‌نویسی است که براساس کدهای HTML تعریف شده است. زبان جاوا اسکریپت سطح بالا، داینامیک، شی‌گرا  است. با استفاده از این زبان می توانید سطح وب سایت خود را به وسیله‌ی امکانات اضافی تعاملی ارتقاء دهید. این زبان به تنهایی و یا همراه با سایر زبان‌های برنامه نویسی استفاده می شود. JavaScript به شما کمک می کند تا صفحات وب آراسته و تعاملی ایجاد کنید. در حقیقت شما با استفاده از جاوا اسکریپت می توانید صفحات استاتیک وبسایت خود را به صفحاتی زیبا و تعاملی تبدیل نمایید.

توسعه دهندگان می‌‌توانند از فریم‌ورک‌های مختلف جاوا اسکریپت برای توسعه و ساخت برنامه‌های وب و موبایل استفاده کنند. فریم‌ورک‌های جاوا اسکریپت مجموعه‌ای از کتابخانه‌های جاوا اسکریپت هستند که قابلیت نوشتن کد از قبل را به توسعه دهندگان برای استفاده از ویژگی‌های برنامه‌نویسی روزمره ارائه می‌دهند: به معنای واقعی کلمه یک فریم‌ورک برای ساخت وب سایت‌ها یا برنامه‌های کاربردی وب.

فریم‌ورک‌های محبوب جاوا اسکریپت React، Angular و Vue می‌باشند. بسیاری از شرکت‌ها از Node.js که یک محیط runtime جاوا اسکریپت برروی موتور V8 گوگل کروم می‌باشد استفاده می‌کنند. چند نمونه از مثال‌های مشهور آن: PayPal، LinkedIn، Netflix و Uber می‌باشد.

فراتر از وبسایت‌ها و برنامه‌های کاربردی، توسعه دهندگان همچنین می‌توانند از جاوا اسکریپت برای ساخت وب سرورهای ساده و توسعه زیرساخت‌های back-end توسط Node.js استفاده کنند.

 

قالب و پلاگین وردپرس طراحی کنید

 

در این مرحله از کد نویسی می توانید به راحتی انواع پلاگین های حرفه ای وردپرس را از صفر طراحی کنید و در مارکت های معتبر بفروشید. در حال حاضر بازار قالب های حرفه ای وردپرس در ایران خوب است و نیاز به قالب های بهتر همیشه احساس می شود.

به راحتی می توانید در این مسیر درآمد خوبی را کسب کنید

 

زبان برنامه نویسی پایتون را یاد بگیرید

 

در زمان‌های قدیم پایتون زبان موردعلاقه‌ی هکرها بود! اما امروزه توسعه‌دهندگان، مهندسان نرم‌افزار، تحلیل‌گران داده و حتی افراد علاقه‌مند به بازاریابی و کسب‌وکار هم نگاه ویژه‌ای به این زبان دارند. زبان برنامه نویسی پایتون علاوه‌بر یادگیری ساده، کاربرد زیادی در دنیای بیزینس و تکنولوژی دارد و جای خود را در بزرگ‌ترین کمپانی‌های و مراکز تحقیقاتی دنیا باز کرده است.فرقی نمی‌کند که هدف شما استخدام و ارتقای شغلی باشد و یا مهاجرت زیرا یادگیری پایتون به یک مهارت ضروری در رزومه ما تبدیل شده است.

 

 

چرا برنامه‌نویسی پایتون یاد بگیرم؟

 

با استفاده از این زبان می‌توانید اپلیکیشن موبایل و دسکتاپ بسازید و به حوزه هوش مصنوعی نیز وارد شوید.

یادگیری پایتون امکان فعالیت به‌صورت دورکاری را برای شما فراهم می‌کند.

می‌توانید با یادگیری پایتون از طریق شرکت‌های خارجی پروژه دریافت کرده و درآمد دلاری داشته باشید.

مشاغل مهم حوزه تکنولوژی و مارکتینگ به‌سمتی می‌روند که پایتون به یکی از پیش‌نیازهای آن‌ها تبدیل شده است.

اگر قصد مهاجرت دارید، پایتون به‌عنوان یکی از مهارت‌های مهم و به‌روز در رزومه شما خواهد درخشید

در ادامه میتوانید زبان های برنامه نویسی اندروید را هم یاد بگیرید و از بازار کار خوب آن در ایران استفاده کنید

بیشتر بخوانید: اگه دوست داری مطالب آموزش بیشتری رو بخونی سری به بلاگ دکترگرافیک بزن.

 

 

جمع بندی:

در این مقاله سعی کردیم مسیر درست حرفه ای شدن را برای شما نشان دهیم. اما در نظر داشته باشید حرفه ای شدن به معنای این نیست که همه زبان های برنامه نویسی را مسلط باشید. بلکه شما باید با زبان های معتبر آشنایی داشته باشید و حداقل یکی از آنها را به صورت حرفه ای مسلط باشید

 

در این مسیر یادگیری گرافیک و فتوشاپ کمک زیادی به شما خواهد کرد

تگ ها:

آخرین مطالب بروز شده ...
حسین درخشان

حسین درخشان

دیدگاه کاربران
  • شادمهر 22 تیر 1402

    شما وردپرس رو پیشنهاد میدید یا لاراول اختصاصی؟

    • آواتار
      حسین درخشان 22 تیر 1402

      بستگی به بودجه شما داره
      اگه زی صد میلون برا طراحی سایت میخواهید هزینه کنید قطعا وردپرس بهتره

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *